Bjergsen állatkertben, Sneaky pedig informatikusként dolgozott volna

Bjergsen állatkertben, Sneaky pedig informatikusként dolgozott volna

Beszállt az e-sportokba a T-Mobile is, rögtön két nagy amerikai csapatot támogatva. Ennek alkalmából Bjerg és Sneaky AMA-t tartottak, ahol Bjerg adta az ívet rendesen.

Bjergsent és Sneaky-t ismerve, sok komolyságra nem számíthattunk és nem is nagyon kellett csalódnunk bennük. A kérdéseket a nézők tehették fel, amire próbáltak válaszolni a srácok, hol felváltva, hol egymás szavába vágva, oltogatva. Kiszedtünk pár érdekesebb kérdést nektek, de akit érdekel a teljes anyag, az a cikk végi videóban megtalálja.

Amerikában is csillaghullás volt tegnap - DIG vs. C9 összefoglaló

Ben | 17/08/20 15:54Ha a Misfits-nek sikerült meglepetést okoznia, akkor a Dignitas sem maradhatott le. Tegnap az NA LCS-ben is érdekes dolgok történtek. Nem csak Európában születtek meglepetések a tegnapi napon. Az NA LCS közönsége is olyat látott, amire nem sokan fogadtak volna.

Milyen karriert választanátok, ha nem LoL profik lennétek? Ebben az esetben is LoLoznátok még?

Sneaky: Nem tudom biztosra mondani, nagyjából egy évet töltöttem el az egyetemen eddig, próbáltam kitalálni, hogy mit szeretnék. Informatikai vonalon tanultam, de elég furcsa tárgyaim voltak, mint általános gépészet, szóval annyira nem tudtam még belekóstolni a dologba. Ezt mindenképp kipróbáltam volna, mert imádom a videojátékokat. Nem profiként, akár szórakozásból is  játszanék a játékkal, középsuliban mondhatni függő voltam. 

Bjergsen: Fogalmam sincs mit csinálnék, én csak középsuliig jutottam, így nem indultam el még semmilyen más irányba. Gyerekkoromban állatkertben akartam dolgozni, mert szerettem az állatokat. Valószínűleg amúgy is játszanék vele, de nem olyan elhivatottan, mint ahogy azt tettem az elmúlt 6 évben, már csak a barátaim miatt is és mert még mindig élvezem. 

Gondoltátok volna, hogy sikeres játékosok lesztek, mikor belevágtatok?

Bjergsen: Én semmiképpen sem. Nekem valahogy csak összejött a profi karrier, nem kerestem tudatosan, szerintem sok ember van vele így. Sokat játszol vele, mert élvezed, aztán jó leszel benne és hirtelen profi lettél. Nem voltak elvárásaim. Akkoriban nem volt ennyire komoly és stabil a dolog, nem is fizetett annyit. 

Sneaky: Nekem is hasonló volt. Mostanában amilyen irányba halad a League, egyre inkább egy olyan dologgá válhat, amire készülni lehet, mint az egyetemi LoL kupák, ahol még több lehetőségük van a játékosoknak bizonyítani. 

Mi alapján választottátok a pozíciótokat? Tudatos döntés volt, vagy csak így alakult?

Bjergsen: Én először ADC voltam, de kitilteltem, ha rossz supportot kaptam, ezért inkább egyedül akartam játszani, így mid és top között mozogtam, míg végül megállapodtam miden. Olyan szerepet akartam, ahol nem annyira függök másoktól és nagy hatásom lehet a játékra. 

Sneaky: Én is nagyjából így indultam, de én miden kezdtem, pont az ellenkezője, mint amit Bjerg csinált. HoN-ban például miden játszottam, az volt a legnehezebb carry szerep, így ezt próbáltam LoL-ban is, de egyre jobban megtetszettek a "jobb klikk" hősök, meg hogy lategame-ben carryzni lehet velük. 

Mi volt a legnagyobb motivációtok az évek alatt, hogy folyamatosan a legjobbak akarjatok lenni?

Sneaky: Egyszerűen a játék élvezete. Nem volt olyan idő, amikor nem játszottam szívesen. Mindig próbálom kitalálni a legjobb dolgokat, vagy fejlődni a metában.

Bjergsen: Sosem lehetsz tökéletes, mindig van mit fejleszteni, akár patch-eknél elsőként kitalálni, hogy mik a legerősebb dolgok. Ennyi év játék után sem tudok kikerülni a csoportokból (VB csoportkörök - a szerk.). Mindig a halálcsoportba kerülünk, unlucky.

A következő kérdés külön a két játékosnak szólt: Mitől más a TSM, mint a többi NA LCS csapat (Sneakyhez)? Mitől más a C9, mint a többi NA LCS csapat (Bjergsenhez)?

Bjergsen: Ez egy nehéz kérdés. Szerintem a C9 és a TSM mindig is kicsit hasonlóan játszottak, mert sokat scrimmelünk. Ha mi csinálunk valamit, akkor hamar alkalmazkodnak, ha ők, akkor meg mi. Lehet, hogy ez nem mindig mutatkozik meg a színpadon, de scrimmek alatt nagyon hasonlóak vagyunk.

Sneaky: Igen, egyetértek. Úgy gondolom, hogy a TSM-nek jó mid controlja van (ironikusan). Bjerg: Haha, mondja ezt C9. Van egyáltalán másik midesetek, vagy csak ez az egy másodlagos (Jensen)? Mindkét csapat jó a mid campben. Sneaky: Voltak olyan idők, mint tavaly nyáron, amikor nagyon jól nyomtátok a négy emberes bot roamokat, mi meg nagyon rosszul reagáltunk rájuk. Erre azért emlékszem, mert mindig bediveoltatok, azt nem annyira élveztem. 

Ha egy hős lehetnél a játékból, ki lennél?

Sneaky: Nem tudom, hogy most viszonyítanom kellene, vagy csak egy hősre gondolni, aki a való életben lennék? Urgot elég jó, leultiznék embereket, behúznám őket a húsdarálómba, de ha egy hős lehetnék, azt mondom Twisted Fate. Bjergsen: Nemár, én is ezt válaszoltam volna. Igen, TF nagyon király. Oda mész vele, ahova csak akarsz. Igaz, hogy van egy utazási limit, de végtelen mennyiségű információhoz jutnál. 

Bjergsen: Ryze is hasonló, hozhatod a barátaidat is. Lehet, hogy Ryze, esetleg Ekko, az időben való visszautazás elég menő, ha valamit elrontasz, mint például ha elfelejtesz Zhonya-t használni egy csapatharcban, azt bánni fogod a következő  hat hónapban. Sneaky: Ekko elég jó, talán a legjobb, rájössz, hogy meg fogsz halni, csak ultizol egyet és viszlát. 

Rengeteg kérdésre adtak még választ, ha kíváncsiak vagytok a többire, mindenképp nézzétek végig a videót!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!