Erősebb lett a Jade Rogue az új lapokkal?

Erősebb lett a Jade Rogue az új lapokkal?

A Quest Rogue-nak vége és a meta nagyot lassult. Lehet, hogy eljött a Jade Rogue ideje?

A Jade Rogue az Un'goro és a Gadgetzan alatt is egy kicsit háttérbe szorult. A Gadgetzan esetében azért, mert volt egy Midrange Shaman, ami mindent beárnyékolt. Az Un'Goro-nál meg volt egy Quest Rogue, ami sokkal jobb statisztikákat hozott. Ettől függetlenül a pakli érdekes volt és nem volt egy teljesen használhatatlan archetípus. Ebben a cikkükben azt nézzük meg, hogy az új kiegészítő és főleg az új DK hoz-e valamilyen változást a pakli életébe. De kezdjük az elején.

Az alapok

A pakli célja, hogy megragadja a pástot és onnantól kezdve ne is engedje el többet. Ha túl sok az agro vagy az olyan deck-ek, mint a Token Shaman/Druid, akkor ez a pakli nem sokat ér, nagyjából értelmetlen hozni. Ez köszönhető annak, hogy nincs normális aoe lapja, ami a korai körökben meg tudná fordítani a dolgokat. Rendben, hogy van egy Fan of Kinves, de az a legtöbb esetben édes kevés. Viszont control ellen jó lehet, mivel az lassan fejlődik fel és az egyre növekvő Jade lapok ellen egy idő után elfogynak a megoldások. Ebből kifolyólag az elképzelhető legjobb lapok ide a Jade Swarmer, a Jade Shuriken és persze Aya Blackpaw. Ha ezek nincsenek meg, akkor szinte értelmetlen elkezdeni a játékot.

A pakli összetevői

Alap lapok

Itt igazán nem lehet túlragozni a dolgot, nagyjából minden Jade lapot ami elérhető azt bele kell pakolni. Jade Swarmer, Jade Spirit, Jade Shuriken és Aya Balckpaw.

Értékes tech lapok

A Swashburglar két szempontból is jó választás lehet. Kapunk tőle egy lapot az ellenféltől, aminek az értéke számunkra lutri, de akkor is lap. Aktiválja Patches-t és így már bele elehet tenni a pakliba ezt az idegesítő kis valamit, ami néha jól jöhet. A Journey Below ismét egy olcsó lapgenerátor, amiből ki lehet kapni egy Jade Swarmert. A Shadowcaster is jó választás lehet, mivel értékes lapokat másolhat. Elsődlegesen ott a Jade Swarmer, Aya, a Jade Spirit vagy az, amit a Journey Below-ből kiszedtünk. Az utolsó tech lap, amin el lehet gondolkodni az egy N'zoth. Az öreg isten a kései játékban okozhat akkora tempót, ami elég arra, hogy végérvényesen lezárja a meccset.

A laphúzás

Itt persze több lehetőség is felvetődik. Lehet Sprint-el játszani, de akkor már Prep is kell, mert a lap magában túl drága. De, ha ezek elfoglalnak négy helyet a pakliban, akkor olyanok is kiszorulhatnak, mint SI:7 Agent. Lehet berakni Cult Mastert, hiszen a sok Deathrattle lény miatt szeretnénk azt, hogy meghaljanak a lényeink és a Jade Swarmer alapból szinergizál ezzel. Utolsó lehetőségként pedig felvetődhet egy Auctioneer. Lehet, hogy nincs benne olyan sok olcsó spell, mint a Miracle Rogue-ban, de azért itt is van mit kijátszani.

Leszedések

Ha már az aoe nem erőssége a paklinak, akkor legalább az egy célpontra elmondható spellek és hatások terén nincs nagy gond. Az Eviscerate és az SI:7 Agent a Rogue két legjobb gyors válaszlapja egy-egy fenyegetésre már a játék kezdete óta. A Backstab pedig egyenesen már beteg kategóriába tartozik. Ezeken kívül jöhet a Vilespine Slayer, ami egyébként jó a Shadowcaster célpont is egyben. Végül el lehet gondolkodni az Envenom Weapon-on is, de csak akkor, ha már tényleg nincs ötlet arra, hogy mi kerüljön a pakliba.

A KoFT hatása

Itt két olyan lap lehet, ami potenciálisan játszható. Elsőként a Roll the Bones hordozhat magában potenciált. Ha már két lapot fel tud rántani, akkor megérte és mivel több jó DR lap is van a pakliban, így jó lehet. Ennek a hatása nem eget rengető, de egy érdekes tech választás. Viszont a Rogue DK, Valeera the Hollow nagyon erős, talán annyira, hogy Tier 4-ből akár Tier 2-be repítheti a paklit. Csak gondoljatok bele, az összes Jade lap 5 mana alatt van, így a másolt lapból simán ki lehet pakolni kettőt és így sokkal több lehetőség van arra, hogy a gólemek olyan méreteket öltsenek, ami már kezelhetetlen. Sőt, megint előjön a Shadowcaster, aki miatt még több kombó lehetőség nyílik meg. Csak gondoljatok bele, hogy másik tech választásként ott vannak az Arcane Giant-ek.

Konklúzió

A koncepció eddig is rendben volt, de mivel volt jobb Rogue összeállítás, plusz a meta sem volt igazán controlra hangolva, így nem volt nagy színtere. De a DK lap mindent a feje tetejére állíthat, ha lekerül a pástra, akkor onnantól, gyakorlatilag mindenből dupla értéket lehet kivenni, ami azt jelenti, hogy minél tovább tart a játék annál jobb helyzetbe kerülünk. Persze egy Jade Druid-al megpakolt ladderen nem biztos, hogy nagyon jó győzelmi százaléka van, de van benne lehetőség.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


képek: www.hearthpwn.com

Kövess Minket!