Változtat mostanában a Blizzard a Druid lapokon? - Egyelőre tuti nem

Változtat mostanában a Blizzard a Druid lapokon? - Egyelőre tuti nem

A közösség megint talált magának egy közös ellenséget, de fejlesztők egyelőre kitartanak.

Még alig több, mint egy hét telt el az új kiegészítő kiadása óta, de a közösségnek megint sikerült találnia egy olyan lapot és persze ezzel együtt paklit is, amit szívből lehet utálni és persze lehet is panaszkodni miatta az összes fórumon. Addig rendben van, hogy az Ultimate Infestation finoman szólva is durva, sőt már-már súrolja a teljesen beteg státuszt. De ilyen rövid idő után, egy még most is formálódó metában nem lehet teljes kétséget kizáróan rásütni valamire, hogy az megtöri a játék mechanikáját. Ennek kapcsán a játék fejlesztői egy hosszabb reddit bejegyzés-ben foglalkoztak a közösség legnagyobb kérdéseivel és sirámaival.

Az új Druid pakli népszerűsége már az Undertaker Huntert is megelőzi

"Ezen statisztika elkészítéséhez az adatok csak egy rangot reprezentálnak, ezzel szemben az Undertaker Hunter népszerűségi mutatói az összeset magukba foglalták. A másik hiba pedig, hogy a mérési idősáv sem egyezik, a mostani esetben maximum 1 hétnyi információ áll rendelkezésre, amivel pedig összehasonlítják, az hetek és hónapok adatainak átlaga. Tisztában vagyunk vele, hogy a Druid ebben a pillanatban nagyon erős, de még nem lehet levonni hosszútávú következtetéseket. Ilyen alapon azt is mondhatnám, hogy 25-ös rangon a Mage a legtöbbet játszott."

A Blizzard magára hagyta a játékosokat a kiegészítő kiadása után

"Ahogy az szokott lenni minden kiegészítő esetében, most azzal foglalkozunk, hogy milyen statisztikákat mutatnak a saját rendszereink. Ezen kívül folyamatosan ott vagyunk a nagyobb fórumokon és ott is megfigyeljük, hogy mit gondol a közösség a lapokról, illetve a paklikról. Ebben a pillanatban is folyik arról az eszmecsere, hogy a Druid térnyerése miatt be kell-e avatkozni. De 5 nap után még nem fogunk ilyen döntést hozni."

A játékosok tudni akarják mikor érkezik a nerf

"Most is vizsgálunk pár Druid lapot, de hogy egy pakli ilyen gyorsan lesz ennyire népszerű azért nem példa nélküli. A játékosok általában találnak egy jól működő összeállítást, majd sokan elkezdik követni a profik példáját. Ezek után majd jön más olyan deck, ami erős ez ellen és utána azt kezdi majd mindenki használni. A Druid erős, ez így ebben a formában teljesen igaz, de hogy megtöri-e a metát még túl korai lenne megmondani. De beszéljünk a lapokról, amiket a legtöbb támadás ér.

Ultimate Infestation: Egy ilyen lap megváltoztatásának nagyobb hatása lenne, mint azt sokan gondolják. Nagy, erős és a hatása is nagyon menő, de a statisztikák alapján nem ez a lap hozta meg a sikert a Druidnak. Persze nyilván gondolkozunk azon, hogy miként lehetne megváltoztatni, ha a kaszt népszerűsége tovább növekszik.

Spreading Plague: A lap azért született meg, mivel a Druid eszköztárában nagyon kevés olyan AoE lap van, amivel a korai agresszív lényroham ellen hatásosan tudna védekezni. Mi úgy gondoljuk, hogy a kártya az AoE effektek egy gyengébb formája, de talán kicsit túl hatékony védelem az agro ellen. Azért került be, mivel azt láttuk, hogy a legutóbbi kiegészítőben a top paklik között sok olyan volt, ami arra épített, hogy elborította a pástot. A Token Shaman, a Token Druid és a Murloc Paladin végig magas népszerűségnek örvendett a már stabil metában. Az biztos, hogy most ezt a lapot nagyon szoros megfigyelés alatt tartjuk."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!