Döntsétek el ti, hogy ez most bug volt vagy sem? - videó

Döntsétek el ti, hogy ez most bug volt vagy sem? - videó

Az NA LCS negyeddöntője közben jött elő a hiba, amit egyből ki is szúrtak a nézők. 

Már nem is számít újdonságnak, ha egy hős véletlen bugos, hiszen ez bármikor előfordulhat, de itt most egy profi meccs közben jött elő a hiba, vagy legalábbis szerintünk az. Ennek köszönhetően a CLG egy gyilkossággal lett gazdagabb, Apollo pedig vakarhatta a fejét, hogy most akkor mi is történt és Gragas hogy a fenébe találta őt el.

A Relic Shield és a Spellthief's Edge enyhén szólva is bugos volt

Aioween | 17/08/18 14:01A három support tárgy közül kettő elég nagy hátránnyal indult, emiatt az Ancient Coin még nagyobb előny élvezett a másik kettővel szemben. Az idei szezon nagyon sokszor a support tárgyakról szólt, kaptak is egy frissítést pár hónappal ezelőtt, hogy kicsit érdekesebbé tegyék őket.

A hiba teljesen egyszerű, Gragas E képességével stunnolni tudja az ellenfelet, ha eléri, viszont a klipben jól látható, hogy Apollo Varusához sok köze nem volt, ismételten szerintünk.

A kép is jól ábrázolja, hogy Gragas hatalmas pocakja a közelében nincs Varusnak a találat pillanatában.

Erre a hibára nem most először figyeltek fel az emberek, gyakorló módban más is felvette az enyhén megkérdőjelezhető hitboxot, illetve az indikátort, ami az E-jének a hatótávját jelzi. A videó nagyjából két hónapos, de valamiért a Riot nem foglalkozik vele, vagy legalábbis híresztelés még nem volt róla.

Gragas már korábban is került hasonló helyzetbe, egészen pontosan a 2015-ös világbajnokságon, amikor az EDG és a FNC összecsapása során a Q képességét találták hibásnak. A hordó bizonyos esetekben egyszerűen eltűnt, a láthatatlan képességek pedig nem szép dolgok a Riot szerint, érthető módon. Hasonló okból nem használható például a Predator Nidalee sem, mert a lándázsja bokorból dobva egyszerűen nem látható. Az említett Gragas incidens miatt több mint 10 perces szünet is volt a meccs közben, valamint remakelni is kellett. 

A 2015-ös VB folyamán többet nem láthattuk Gragast, ugyanis a Riot kivette arra az időre a játékból, hogy javítsák a hibát. 

Reméljük ilyen idén nem fog előfordulni és Gragas is ott lesz a VB-n.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!