Milliókat osztanak ki a WESG 2. szezonjában!

Milliókat osztanak ki a WESG 2. szezonjában!

Hamarosan kezdetét veszi a WESG következő szezonja, íme az információk!

Újabb lehetőség az országoknak, hogy megmérettessék magukat a világ élvonalában. A legjobbak CS:GO-ban, Hearthstone-ban, DotA 2-ben és StarCraft 2-ben bizonyíthatnak. Valamint, egy nagyon-nagyon fontos újítás, miszerint a nőkre is gondoltak a szervezők! CS:GO-ban és HS-ben elkülönítve játszhatnak, viszont StarCraftban és DotA-ban a férfiakkal vegyülve is tolhatják.

A játékosoknak először a saját országukban lévő kvalifikációt kell megnyerniük, hogy kvalifikálják magukat a regionális összecsapásra. Ezután a régió legjobbjai jutnak le magára a WESG-re, ami 2018 márciusában lesz megtartva, a helyszínről viszont még nincsen információnk. A verseny összdíjazása a regionális megméretettéseket is beleértve majdnem 4 millió dollár. Az amerikai régió 202 ezer dollárt kap, az európai 280 ezret, a többi a nagy döntőn lesz szétosztva.

Itt található minden, amit a díjazásról tudnotok kell:

Európából az összes játékban 12 résztvevő tudja magát kvalifikálni a férfiaknál, a nőknél csak 7. Amerikából ez a szám a férifaknál 7, a nőknél kettő. Itt is látszik, hogy a női e-sport mennyivel le van maradva. Végül pedig itt van minden amit az EURÓPAI kvalifikációról kell tudnotok és itt pedig minden amit az AMERIKAI kvaliról.

Vége a Pixel tündérmeséjének, felbomlik a mindenhonnan kizárt ötös!

A magyar csapat zajos sikerei után még hangosabb botrányok következtek, a végén a szokásos magyar betegség: a feloszlás.

Ha visszaemlékeztek tavaly a PIXEL képviselte a versenyen hazánkat, miután a kijevi regionális döntőbe jutottak a többek között gabessont is magába foglaló REVOLTE! ellen. Ezt a meccset Mat1 érdekes gyorsaságú lövései miatt megóvták Gabiék, de végül tovább mehetett a PIXEL. Aztán jött az útlevél botrány és flash utazott a csapattal beugróként, hogy a sokkal keményebb ellenfelek ellen éppen csak nem jutottak ki a csoportkörből. Ezzel együtt az álom is véget ért, ugyanis Mat1 ESL bant kapott egy későbbi selejtező mérkőzésen, a PIXEL-t kitiltották mindenhonnan az eset miatt és végül fel is oszlott a csapat. Ha felidéznétek a teljes történetet részletesen, akkor a fenti gyűjtő cikket ajánlanánk figyelmetekbe.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!