Ki gondolta volna, újabb Ryze változások jönnek

Ki gondolta volna, újabb Ryze változások jönnek

A kedvenc, állandóan változó kék mágusunk már megint a figyelem központjában áll Meddleréknél, lássuk ezúttal mit terveznek neki.

A szokásos Meddler féle képlékeny előrevetítésben ezúttal két hőst is kiemelt, akiken dolgozni fognak. Ezek egyike a korábban már majdnem frissítéseket kapó Malphite és persze Ryze, aki újabban szinte minden évben frissül egy kicsit.

Miként használja fel a játékosvisszajelzéseket a Riot fejlesztés közben?

Gyakran hördül fel a közösség egy-egy patch, vagy hős kapcsán, Meddler elmesélte mennyire és hogyan veszik ezeket számításba.

Nem csak ezen a két hősön dolgoznak mostanság. A VB végeztél előtérbe kerülnek majd az új rúnák is, milyen ironikus, hogy azokat Ryze is szereti, hmm. Szóval eddig leginkább sebzés orientált rúnákat mutattak be pár kivétellel, az emberek visszajelzése alapján pedig szeretnék a többi fát is átláthatóbbá tenni. Ennek eredményeképp a héten valószínűleg bemutatnak még pár rúnát, amik nem feltétlenül a sebzésre fókuszálnak, de még nem találták ki melyikeket.

Malphite-ra nemrég már kiadtak egy esetleges frissítést, ami végül a PBE-re se került ki és visszavonták őket. Azóta más dolgokat tesztelnek vele kapcsolatban, amik Meddler szerint elég ígéretesnek tűnnek eddig. Elsősorban a fizikai sebzésre építő csapatok ellen szeretnék erősíteni, vagyis valami változást várhatunk az armorja és pajzsa körül, no meg a W-vel is játszadoznak. Még nem találták meg a tökéletes összeállítást a buffok mellé, ezért a projektet inkább a 7.19-re tolják át. Állítása szerint már most elfogadhatóan teljesít, túlbuffolni meg nem szeretnék, ugyanakkor gyengébbé sem akarják tenni.

Terítéken van már a Pre-Season is, ami a VB után, de még a következő szezon előtti időszakot jelenti, ekkor jönnek a legnagyobb változások a játékba, mivel már nincsenek tétmérkőzések az év vége fele, nem befolyásolják velük a profi versenyeket. Előreláthatóan nagy káoszra számíthatunk eleinte, már csak a rúnák miatt is, ilyen szintű változás nem mostanában volt. Úgy gondolják, hogy ez lesz az eddigi legváltozékonyabb pre-season a játék történetében.

Javában folynak a belső tesztelések is, de ilyen limitált emberszám mellett egyszerűen nem tudnak mindent letesztelni, ezért sok újdonság vár majd ránk, abból ők is okosabbak lesznek. Ha bárhol kilóg a lóláb, azt megpróbálják orvosolni, legyen szó akár különálló rúnákról, amik vagy túl erősek, vagy túl gyengék, esetleg a hősök erőviszonyáról és ezt a kettőt össze is kell egyeztetni. Rengeteg micro patch várható, ahol egy-egy kisebb problémát próbálnak meg kijavítani, szóval legyünk türelemmel. 

Végül de nem utolsó sorban Ryze. Hamarosan őt is át fogják vizsgálni, mert a jelenlegi helyzete minden, csak nem kecsegtető. Míg a profik között, rendes csapatkommunikáció mellett meg-megállja a helyét, addig a solo que-ban borzalmasan teljesít, konkrétan az utolsó helyeken kullog. A két környezet (verseny és amatőr) közötti tátongó különbség miatt különösen nehéz lesz őt helyrerakni. Mondanunk sem kell, ha egy sima buffot kapna most, akkor solo que-ban lehet, hogy helyrebillenne, de a profik között nagyjából istenszerű lenne, hiszen ők most is ki tudják használni az erősségeit.

Kissé hasonló dolgon gondolkoznak, mint Shen esetében. Ne a nagy reworkre gondoljunk, hanem az idei kiegyensúlyozására, ahol a meglévő képességei között próbálták meg kicsit variálni az erőviszonyokat, de a képességeket nagyrészt meghagynák, ahogy most van. Ryze hosszú idők óta borsot tör a fejlesztők orra alá, és kifejezetten nehéz vele dolgozni. Ezúttal sem feltétlen várják azt, hogy minden problémája egy csapásra megoldódik. Ettől függetlenül, Meddler szerette volna megemlíteni, hogy már dolgoznak a megoldáson egyrészt azért, hogy tudjunk róla, másrészt hátha valakinek van épkézláb ötlete vele kapcsolatban. Amire mindenképp oda fognak figyelni az a wave clear, farmolási képesség általánosságban és az ulti hasznosságának követelményei, mert jelenleg ezek elég magasak. Mondhatni tökéletes csapatkommunikáció kell hozzá, ami még a profiknak sem jön mindig össze, hát még nekünk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.