Hirdetés

Zseniális: Követheted majd a játékosok szemmozgását az ELEAGUE-ben

Újabb érdekes feature-t kapunk az ELEAGUE-től!

Hirdetés

Az e-sport tudományos oldalával foglalkozó szakemberek már régóta vizsgálják, hogy játék közben hogyan viselkednek a profi e-sportolók, legyen szó egérkattintásról, pulzusmérésről, vagy épp szemmozgásról. Az ELEAGUE most élesben is megkísérli bemutatni nekünk utóbbit, ugyanis a szeptemberben rajtoló ELEAGUE Premier tornán minden egyes játékos gépébe be lesz építve egy szemmozgást követő kamera, ami gyakorlatilag valós időben figyeli majd, hogy játék közben hova néznek a játékosok. Videón mutatják, hogy hogyan is néz ez ki a gyakorlatban:

Képzeljétek el azt, hogy ti vagytok maguk a játékosok, akik ott ülnek a színpadon a tömeg előtt, de a profi játékos szemén keresztül látjátok a játékot! Remekül megmutatja majd, hogy meccs közben hova néznek a profik, mit vesznek - vagy épp nem vesznek - észre, mikor látnak meg egy játékost, hogyan reagálnak rá, nem csak a kezüket, a szemüket is "odarántják" a képernyőn! Mind-mind izgalmas témák, az ebből kinyert adatokat pedig később hasznosítani lehet pl. edzéseknél. 

Azt még egyelőre nem tudni, hogy a fenti videóban levő kék kör hogy és milyen formában lesz látható. Az lenne a legjobb, ha minden meccset egy külön "eye-tracking" streamen is lehetne nézni, de az is lehet, hogy csak 1-1 highlightnál, visszajátszásnál lesz majd használva. Hamarosan kiderül, az ELEAGUE Premier szeptember 8-án kezdődik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?