Négy csapat van még talpon a MEB selejtezőkön, jönnek a csoportdöntők!

Négy csapat van még talpon a MEB selejtezőkön, jönnek a csoportdöntők!

Sok víz lefolyt a Dunán, legalábbis ha a MEB történéseit nézzük. Már csak 4 csapat van versenyben a fennmaradó két helyért.

Augusztus másodikán indult útjára a Magyar Elit Bajnokság második szezonjának selejtezője. Összesen 43 csapat nevezett, voltak köztük kisebb, amatőrebb csapatok és persze nagyobbak, illetve újabb csoportosulások már ismert játékosok között.

A nagy MEB lexikon

Nemrég bejelentésre került a Magyar Elit Bajnokság második szériája, mi pedig összeszedtünk néhány érdekességet az első szezonból, illetve mindent, amit érdemes tudni a másodikról.

A selejtezők egyébként papíron 25-én, azaz holnap zárulnak le, már csak a két csoportdöntő van, de előtte nézzük meg, hogy jutottak ide a csapatok, illetve hogy állnak azok, akiktől valamilyen helyezést vártunk.

Az 1. csoportban a Team Plague, a Phoenix Reborn, a BTM és a Váltott ösvénytolás voltak azok a csapatok, akiket leginkább érdemes volt figyelemmel kísérni. Sajnálatos módon mind a négy csapat egy ágra került a csoporton belül, így egymással kellett megmérkőzniük. 

A Team Plague ellenfele a Phoenix Reborn volt, akiket le is nyomtak, a BTM pedig kikapott a Váltott ösvénytolástól. Felső ágon folytatta tehát a Team Plague és a Váltott ösvénytolás, kettejük összecsapásából az utóbbi jött ki győztesen, akiket a 101010 várt a felső ági döntőben. Nem tudtak azonban felülkerekedni Gabendéken, ezért az alsó ágra kerültek. Alsó ágon a Phoenix Reborn egészen a negyeddöntőig jutott, de a BTM már túl nagy falat volt nekik. Az elődöntőben is győzedelmeskedett a BTM a Hapless ellen és a 101010-et is legyűrték. Ezzel a felső és az alsó ági döntőt is elbukta a 101010 sajnálatos módon, így elvesztették a MEB hely lehetőségét. Az első csoport végső döntője tehát a Váltott ösvénytolás és a BTM között fog zajlani, de ne felejtsük el, hogy felső ágon egyszer már lenyomták alulmaradt a BTM.

A 2. csoportban is akadt pár nagyobb név, akik minden erejükkel a MEB helyekre hajtottak, illetve hajtanak. A korábbi One Piece felállása új csapatot alapított Afterglow néven és elég szépen meneteltek a csoportkörök során. Viszonylag könnyen jutottak el a felső ági döntőig, ráadásul az elődöntőben a RE1NSTATE ki sem állt ellenük. A másik oldalról a Nice Gaming érkezett, akik 2-0-ra verték a The Problem Gods csapatát egy szoros és egy egyoldalú meccs során. Így lett a két felső ági döntős az Afterglow és a Nice Gaming. Ők már több ízben is találkoztak egymással, a tavaszi Mondocon döntőt az akkori One Piece nyerte ezzel a csapattal, de a győri Roadshow során már beletört a bicskájuk Cuhiékba. Ezúttal ismét a Nice Gaming bizonyult jobbnak, letaszítva ezzel az alsó ágra az Afterglow-t. Itt végül a Dreaming Lunatics-szal kellett megküzdeniük a döntőbe jutásért, ezt az akadályt elég könnyen, két egyoldalú győzelemmel vették. Tehát a felső ági döntő újrajátszása következhet ismét, ahol a Nice Gaming és az Afterglow csap össze az egyik MEB helyért. Vajon ezúttal kinek alakulnak jobban a mérkőzések?

A teljes ágrajzot az összes eredménnyel és meccselőzménnyel itt találjátok.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.