Interjú egy unicum játékossal: Creatiwe_PRO

Interjú egy unicum játékossal: Creatiwe_PRO

Mai interjúnk alanya egy tapasztalt ESL játékos, Creatiwe_PRO!

Szia Krea! Kezdésként mondanál pár szót magadról, amit fontosnak tartasz?

Sziasztok! Ujhelyi Dániel vagyok, 20 éves, ingame nevem Creatiwe_PRO, ismerősöknek Krea. A játékot 2012-ben kezdtem egy osztálytársamnak köszönhetően, és azóta játszom vele.

Mik voltak az első élményeid? Mivel fogott meg annyira, hogy immár 5 éve játszol?

Mindig is kötődtem a tankokhoz, illetve a háború témájú dolgokhoz. Mert ki ne akarna játszani akár egy Tigrissel, vagy egy T-34/85-el? Az első benyomáson a játékról az akkoriban jónak számító mechanika, és a rengeteg lehetőség, amelyet a rengeteg tank, és pálya adott. Hogy miért fogott meg annyira hogy még a mai napig is játszom? Rengeteg Barátot találtam, akik már játékon kívül is kinőtték magukat. A sok újítás, és az új tankok amik mindig meghozzák a harci kedvet. 

Hol kezdődött az esport karriered? Milyen csapatokban játszottál?

A legelső ESL csapatom Just YOLO néven futott ami egy kisebb baráti társaságból indult. A kezdetleges rossz szereplés után kezdtek jönni a kisebb-nagyobb meglepetés eredmények, és az egyre jobb helyezések. De sajnos a csapat egy idő után inaktív lett, és feloszlott. Ez után kerültem az Unicum Psychiatry csapatába, ahol többnyire a régi csapat aktív játékosai, illetve újonnan érkező, többnyire jó erősítésnek ígérkező játékosok votlak. A legutolsó csapatom pedig a TRIGG 7v7 volt, ami igen csak nagy előrelépésnek számított az esportos 'karrieremben' hisz a csapatnál látszottak a komolyabb célok, illetve játéktudás terén kiemelkedő csapattársak. Jelenleg szüneteltetem az ESL-t, hisz nem nagyon éri meg mostanság játszani, de egy jó csapatnak nem tudnék nemet mondani.

A videón a TRIGG 7v7 ellenfele egy veterán, összeszokott csapat. Sajnos Krea ezen a meccsen nem játszott.

Említetted, hogy inaktivitás volt az egyik csapat vége. Úgy gondolom, ez magyar színekben talán a leggyakoribb oka a széthullásnak. Szerinted mennyi időt kellene befektetni, hogy hazánk legjobbjai az európai elitbe kerülhessenek?

Igen, sajnos ebben a játékban könnyen összeköthető a magyar mentalitás, és az inaktivitás. Egy kisebb hullámvölgy képes tönkretenni egy addig erősnek hitt csapatot is. Úgy gondolom nem kéne olyan sok idő, hiszen a játékosállomány meglenne, vannak egészen kiemelkedő játékosok hazánkban, de amit előbb is mondtam, az inaktivitásnak köszönhetően ezekből a játékosokból egyre kevesebb van. Folyamatos fejlődéssel, és gyakorlással úgy gondolom most is össze lehetne rakni egy vagy akár több ütőképes csapatot is, de a kis díjazás mellett nem hinném hogy több magyar elit játékos összefogna hogy elérjenek valami nagyot.

Apropó, magyar mentalitás. Úgy tudom, amit elértél ebben a játékban, azt már másodaccosan /rerollként/ tetted. Ez véleményem szerint egy teljesen normális része a játéknak, mégis rengeteg vita adódik ebből a fórumokon, csoportokban. Te mit gondolsz erről?

Igen, valóban ez már a második felhasználófiókom. Úgy gondolom, az hogy ki mikor csinál esetlegesen új fiókot, az a saját dolga. Ennek lehet játékon belüli oka, de akár azon kívüli is. Ehhez a témához csak annyit tudnék utólag hozzáfűzni, hogy az esetleges "sárdobálók", akiknek szúrja a szemüket az, ha valaki újra kezdi a dogokat, legyen bármi az oka, sem fájdalmat, sem a játékélményt elrontó vagy hátráltató dolgot nem tesz. És ez teljes mértékben a saját dolga.

Volt valami olyan tetted a játék során, amit megbántál? Gondolok itt csapatra, klánokra...

Amit leginkább megbántam? Egy szóval tudnék válaszolni erre a kérdésedre, arty. Rengeteget artyztam random csatákban és az ESL-en egyaránt, és sajnos nem sajnos, mondhatni igencsak jól. Úgyhogy utólag is sry mindenkitől akit megtaláltam akár a kikapcsolódása közben, akár verseny szinten. Csapat és klán oldalról viszont nem panaszkodhatok, hisz rengeteg jó klán van már a hátam mögött, és persze nagyon jó csapatokban is játszhattam, tehát ezen a téren sincs mit megbánnom.

És olyan élmény, amiről úgy érzed, sosem fogod elfejteni?

A felejthetetlen élményekből Dunát lehetne rekeszteni, de amik tényleg a szívemhez nőttek, az akár a TRIGG klánhoz való csatlakozásom, akár a "boostolás" elsajátítása, vagy egy sokkal jobbnak kvalifikált (az akkor legerősebb olasz, PAZZESCO) csapatot megverni ESL-en Ruinberg támadáson elveszített csapattárs nélkül, hisz aki otthon van az ESL világában, az pontosan tudja, milyen nehéz is Ruinbergen támadni. És hab a tortán hogy mindezt a barátaiddal tudod véghezvinni. Úgy gondolom, ezek azok az élmények amiket még akkor is megőrzök ha már nem fogok játszani a játékkal.

Mostanában a frissítések nem csak nerfeket és buffokat hoztak, hanem az alapokba is belenyúltak. Ezeket sokan nehezen kezelik, néhányan abba is hagyták miatta. Téged hogyan érintett például az arty nerf, vagy az új MM?

Az arty nerfről a véleményem, hogy nem az egy lövéssel kiosztott sebzést kellett volna csökkenteni, hanem az artyk számát a csatában. Gondolok erre mondjuk egy-egy arty mindkét oldalon. Az új matchmakingben pedig a mai napig vannak problémák, úgyhogy összegezve azt sem mondanám túl jónak, sőt... Kezdetben engem is érzékenyen érintettek a változások, legfőképp az új MM, említem akár a full heavy tier 10-et vagy a rengeteg artyt egy csatában. De összességében hozzászokik a játékos, és ehhez mérten tervezi meg a taktikáit.

És zárásként: mit ajánlanál azoknak a játékosoknak, akik szeretnének az unicumok soraiba csatlakozni?

Csináljanak reroll-t! Viccet félretéve, a Twitch-en megtalálható streamerektől rengeteget lehet tanulni, akár egy Dyaebl, Dakillzor, vagy magyar színekben Balozs. A tőlük ellesett trükköket könnyen át lehet vinni a játékodba, és ezzel rengeteget fejlődhet az ember. Emellett a saját hibáinkon való tanulás, hogy később ne kövessük el ugyanazokat.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.