Megmutatjuk melyik csapat hogy áll és milyen esélyekkel juthat ki a VB-re

Megmutatjuk melyik csapat hogy áll és milyen esélyekkel juthat ki a VB-re

Végig megyünk az 5 legnagyobb régió összes esélyes csapatán és aprólékosan átvesszük, hogy melyikük hogyan juthat ki a világbajnokságra.

Korábban volt már egy cikkünk hasonló témában, ám az nem a csapatokra, sokkal inkább azok régióira fektette a hangsúlyt, így eljött az ideje, hogy a klubokat is átbeszéljük. 13 profi régió fog majd az idei megmérettetésen találkozni, és ezekből vesszük át az 5 legnagyobbat. Korea (LCK), Taiwan (LMS), Amerika (NA LCS), Európa (EU LCS), Kína (LPL).

Soha nem volt még ennyi csapat a VB-n, lássuk hogy juthatnak ki!

Aioween | 17/08/19 13:47Lassan már mindent beterít a VB árnyéka, a rájátszásokat, a patcheket, de miként juthatnak ki a csapatok, mert idén sokkal többen lesznek. Először is maga a világbajnokság 2017 szeptember 23-én veszi kezdetét, kicsit több mint egy hónap múlva.

Aki esetleg nem tudná még hogyan is épül fel a kvalifikáció annak itt egy gyorstalpaló. Minden régió nyári szakaszának győztese elsőként kerül ki a világbajnokságra, a második kijutó az összegyűlt világbajnoki pontok alapján kerül kiválasztásra, értelemszerűen akinek a legtöbb pontja van, az megy. A harmadik kijutó pedig az úgynevezett kvalifikációs tornán, vagy gauntleten keresztül szerezheti meg pozícióját. A kisebb régiók azonban csak egy, vagy két csapatot indíthatunk, de azok a területek, amelyeket most átvesszünk három csapatot nevezhetnek.

LCK

MVP: Az MVP nem jutott be a rájátszásba, de a kvalifikációs tornán keresztül még kijuthatnak harmadik helyezettként. 

Afreeca Freecs: Ők bekerültek a playoffba, ám az SKT átgyalogolt rajtuk, pontjuk pedig nincs elég, így az ő reményük is a kvalifikációs torna.

Longzhu Gaming: Nekik már két lehetőségük van. Mivel bent vannak a nyári szakasz döntőjében így vagy megnyerik azt, és első helyezettként mennek ki, vagy pedig kikapnak és akkor ők is a kvalifikációs tornára szorulnak. 

SKT: Az SKT már fixen ott lesz a vb-n, ugyanis ha kikapnak a Longzhu Gamingtől a döntőben, akkor is van elég pontjuk ahhoz, hogy második csapatként kimenjenek. Szóval ismét meg lesz az esély egy SKT győzelemre.

SSG: Miután az SKT őket is elverte a rájátszás során, így az ő reményük is a kvalifikációs tornában van, hogy harmadik csapatként kijuthatnak.

kT Rolster: A kT sorsa most igazából más csapatok kezében van. Amennyiben az SKT elveri a Longzhu gárdáját, úgy a második hely az övék lesz. Ha viszont a Longzhu nyer, akkor ők is a kvalifikációs tornára kényszerülnek. 

A következő táblázat pedig a fent leírtakat vezeti le %-okkal egységes esélyekre bontva:

Ez pedig a reális esélyeket fejezi ki szintén százalékban:

LMS

Hong Kong Attitude: Nem kerültek be a rájátszásba, így a kvalifikációs tornán küzdhetnek a harmadik helyért.

M17: Szintúgy nem érték el a playoff szakaszát, a gauntlet során küzdhetnek a harmadik helyért. 

Raise Gaming: Egészen az elődöntőig meneteltek, ám az ahq-tól kikaptak, pontjuk pedig nincs elég, így a kvalifikációs tornák próbálhatják meg megszerezni a harmadik pozíciót.

J Team: Eljutottak a negyeddöntőig, de rajtuk is kifogott az ahq, így rájuk is a kvalifikációs torna vár.

Flash Wolves: Az FW az SKT-hez hasonlóan garantáltan ott lesz a vb-n, még ha ki is kapnak a döntőben akkor is van elég pontjuk, hogy második csapatként bejussanak.

AHQ: Szintén garantáltan ott lesz a világbajnokságon. Ha nyernek a Flash Wolves ellen, akkor elsőként, ha nem, akkor másodikként érkeznek majd ki.

Egységes esélyek százalékra bontva:

Reális esélyek százalékra bontva:

NA LCS

FlyQuest: Kijuthatnak a világbajnokságra harmadik helyezettként, ám ahhoz az NV-nek 5. vagy 6. helyen kell végeznie a rájátszás során. Ezután pedig meg kell nyerniük a kvalifikációs tornát.

NV: Bekerültek ugyan a rájátszásba, ám az utolsók között vannak, így nincs esélyük bejutni a kvalifikációs tornára, tehát a harmadik hely sem lehet az övék. Szóval az NV-t biztosan nem látjuk az idei vb-n.

Team Dignitas: Vagy megnyerik a nyári szakaszt és elsőként jutnak ki, vagy pedig a gauntleten végig verekedve magukat megszerzik a harmadik helyet.

Counter Logic Gaming: Na, a CLG az a csapat, akinek mindhárom helyezésre van még esélye. Ha megnyerik a nyári splitet az evidens, ám lehetnek még másodikok is abban az esetben, ha a TSM jut ki elsőnek, a CLG második lesz, a C9 pedig 5.-6. helyen végez. Továbbá kijuthatnak a dobogó harmadikként is, ha megnyerik a kvalifikációs tornát.

IMT: A CLG-hez hasonlóan nekik is adott mindhárom lehetőség. Megnyerhetik a nyári szakaszt, vagy pedig kijuthatnak másodikként, ha a TSM lesz a bajnok, ők pedig a második helyezettek, a C9 pedig az 5.-6. helyen végez. Illetve utolsó mentsvárként nekik is van esélyük a gauntlet során.

C9: A Cloud9 egyetlen esélye a kvalifikációs torna.

TSM: Bármi történik, ők már ott lesznek a vb-n mindenképp. Megnyerhetik a splitet így szerezve meg az első helyet, vagy végezhetnek a dobogó második fokán, így második csapatként kijutva, de ha hamarabb veszítenek, akár harmadik vagy a negyedik helyről is kijuthatnak második csapatként, amennyiben a C9 a tabella alján marad. Őket mindenképpen látni fogjuk az idei világversenyen.

Egységes esélyek százalékra bontva: 

Reális esélyek százalékra bontva:

EU LCS

Splyce: Bejutottak a rájátszásba, ám a G2 elverte őket, így már csak harmadikként juthatnak ki, ha megnyerik a kvalifikációs tornát. 

Misfits: A Misfits még kijuthat elsőként is akár, illetve másodikként amennyiben második helyen zárják a splitet, a bajnok pedig a G2 lesz. Ha ezek közül egyik sem valósul meg, akkor még mindig ott van nekik a kvalifikációs torna.

UOL: Az unikornisok csúnya vereséget szenvedtek el a Misfits-től, de a kvalifikációs tornán keresztül még mindig kijuthatnak.

G2: Pofonegyszerű módon megnyerhetik a splitet, így elsőként jutva ki, de ha veszítenek a döntőben, a második hely akkor is az ölükbe hullhat. Viszont ha nem jutnak be a döntőbe, akkor is kijuthatnak második csapatként a vb-re ha megszerzik a harmadik helyet, az UOL pedig nem éri el a második helyet. Ez pedig sajnos már nem fog megtörténni. Sőt, még akkor is van esélyük második csapatként kimasírozni, ha csak negyedikek lesznek, az UOL pedig a tabella alján végez. Végül pedig, mint a legtöbb csapatnál legrosszabb helyzetben nekik is ott a kvalifikációs torna. 

H2K: Megnyerhetik a splitet, így elsőként kijutva, vagy pedig végig kell verekedniük magukat a gauntlet mérkőzésein.

Fnatic: A Fnaticnak ugyancsak sok esélye van. Megnyerhetik a nyári szakaszt, illetve végezhetnek a második helyen is, ám ahhoz, hogy innen másodikként kijussanak a G2-nak nem szabad megkaparintania a harmadik helyet. Ezenfelül végezhetnek a harmadik helyen, és amennyiben a G2 nyeri a splitet, az UOL és a Misfits pedig negyedik, vagy annál rosszabb helyen végez, akkor ismételten van elég pontjuk a szerepléshez. A végére pedig a már megszokott kvalifikációs torna.

Egységes esélyek százalékra bontva: 

Reális esélyek százalékra bontva:

LPL

Az LPL rájátszása kedden rajtolt el. 

Snake Esports: A rájátszás első fordulójában vannak, nekik két lehetőségük van. Vagy a splitet, vagy a kvalifikációs tornát nyerik meg. Az előbbire már nincs esélyük, mivel a NewBee lenyomta őket 3-0-ra.

SN Gaming: A Snake-hez hasonlóan nekik is ez a két lehetőségük volt, csak nekik a torna során az IG csapatát kellett volna megverniük, de nem jött össze.

NewBee: Vagy megszerzik a split bajnoki címét, vagy pedig ringbe szállnak a Snake Esports csapatával a harmadik kijutásért. Ezt az álmot azonban a Team WE darabjaira törte egy 3-0-ás győzelemmel, a NewBee így már nem fog részt venni a VB-n.

Invictus Gaming: Riválisaikhoz hasonlóan nekik is két opció lehet, vagy az első hely, vagy pedig egy összecsapás az SNG gárdájával a harmadik helyért. Egyelőre az elődöntőben vannak az EDG-vel szemben, ha ez összejön, akkor még megnyerhetik a splitet.

OMG: Megszerezhették volna az 1. helyet, de ez nem sikerült, az IG 3-1-re vertek őket. Ha meglett volna a második hely is akár, négy módon is kijuthattak volna. 1. verzió: Az RNG 4. lesz, az EDG 3., a Team WE pedig 5. vagy 6. 2. verzió: Az RNG megnyeri a rájátszást, az EDG 3. lesz a Team WE pedig 5. vagy 6. 3. verzió: Az RNG a 4. helyen végez, az EDG megnyeri a splitet, a Team WE pedig 5. vagy 6 lesz. 4. verzió: Az RNG 4. helyezett lesz, az EDG 3., a Team WE pedig megnyeri a szakaszt. Kár, hogy mind a négy verziótól búcsút vettek az IG miatt. Végső esélynek még ott a kvalifikációs torna.

EDG: Az ő listájuk is meglehetősen hosszú lesz. Megszerezhetik az első helyet, továbbá kétféleképpen is kijuthatnak másodikként. 1. verzió: 2. helyen végeznek, a Team WE pedig rosszabb helyezést ér el, mint a 3. hely. A további lehetőségek mindegyikében az EDG-nek legalább a 3. helyet el kell érnie. 2. verzió: A Team WE vagy az OMG 4., vagy annál rosszabb helyezést ér el, az RNG pedig megnyeri a szakaszt. Utolsó opció pedig természetesen a kvalifikációs torna.

RNG: Megnyerhetik az egész rájátszást, elsőként kijutva a vb-re, illetve nekik is áll két lehetőség a második pozícióra. 1. verzió: 2. helyen zárják a splitet. 2. verzió: Ha 3. helyen végeznek a Team WE-nek vagy az EDG-nek nem szabad elérnie a 2. helyet. Végül pedig a szokásos kvalifikációs torna, mint utolsó lehetőség.

Team WE: Megszerezhetik az 1. helyet, ám ha mégsem sikerülne, nekik is van két lehetőségük büszke második csapatként kvalifikálni magukat. 1. verzió: Ha 2. helyen végeznek. 2. verzió: A másik opció pedig a kvalifikációs torna.

Sok izgalmas összecsapás vár még ránk a világbajnokság előtt, érdemes időnként rápillantana a többi régió menetrendjére is. Ti EU és NA LCS-en kívül szoktátok még nézni valamelyik régió bajnokságát?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.