Túlságosan alkalmazkodott a Gambit a pálya nevéhez, ezért játszott ilyen train?

Túlságosan alkalmazkodott a Gambit a pálya nevéhez, ezért játszott ilyen train?

A napokban zajlik az ELEAGUE Premier online nyílt kvalifikációja, melyen kiválóan szerepel a Major győztes Gamb… Várjunk csak, mégse.

Szóval addig igaz a szöveg, hogy most zajlik a szeptember 8 és október 13-a között megrendezendő ELEAGUE Premier 2017 online, nyílt kvalifikációja, az viszont már nagyon nem, hogy a Gambit jól szerepelt volna. Szóval, nézzük is.

A Gambit körülbelül két hónapja emelte magasba a trófeát Krakkóban, a TAURON Arénában a PGL Major Krakow 2017-en. Akkor ki a franc gondolta volna, hogy rá két hónapra, egy teljesen nyílt, online kvalifikáción egy teljes noname, HLTV ranglista 189. helyezett lengyel csapattól fognak kikapni. Pedig ez történt.

A Gambit a Major győzelmét ünnepli. (Fotó: HLTV)

Sokszor hallottuk már, hogy a Gambit híresen gyenge online. Ez meglátszik azon, hogy az ESL Pro League előszobájában, az ESEA Premier Division-ben játszanak, ahol valljuk be, nem túl erősek.

És akkor jön az ELEAGUE Premier 2017. Potyognak a meghívások, látja a Gambit menedzsmentje, hogy őket valamiért nagyon nem akarják meghívni, pedig itt is 1 millió dolláros nyereményalap van, akár csak egy Majorön. Na, akkor indulunk a nyílt kvalifikáción, azt megnyerjük, aztán végre megmutathatjuk, hogy mi vagyunk a világ legjobbjai. Megy is simán a kvali, már legjobb 16-ban bent is vagyunk. Nézzük ki a következő ellenfél… Valami AGO, ezeket tutira verjük.

Valószínűleg valami hasonló történhetett a meccs és a verseny előtt, csak aztán nem pont így sikerült. Az első félidőben 7:1-re is vezettek a lengyelek CT oldalon, majd jött a comeback. A félidőt a lengyelek nyerték szoros 8:7-re. Jött a Gambit számára a CT oldal. A pályát egyébként sokan CT oldalinak tartják, így a 8:7-es eredmény annyira nem is volt rossz. Ahelyett, hogy CT oldalon letarolták volna a támadó AGO-t, egy hajszállal lecsúsztak a győzelemről, így a Bo1-et el is bukták és maximum nézőként lehetnek jelen az ELEAGUE Premier-en.

A meccs scoreboardja. (Forrás: HLTV)

Aki esetleg további részletekre lenne kíváncsi a meccset illetően, az IDE kattintva további infókhoz juthat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!