Megvan a MEB második szezonjának 6 végső résztvevője

Megvan a MEB második szezonjának 6 végső résztvevője

A tegnapi nappal lezárultak a selejtezőkörök a MEB második szezonja előtt és kiderült, kiket követhetünk végig az idei megmérettetés alkalmával.

Sokat kellett rá várni, de végre itt van a MEB második szezonja! Az összesen hat csapatnak helyt adó versenysorozatban 4 gárda helye már biztosított volt tavalyról, hiszen az akkor első négyben végzettek automatikus meghívást kaptak a második szezonra, míg az utolsó kettő búcsúzott, így e két hely volt kiadó a selejtezők során.

A nagy ROG MEB lexikon

Nemrég bejelentésre került a Magyar Elit Bajnokság második szériája, mi pedig összeszedtünk néhány érdekességet az első szezonból, illetve mindent, amit érdemes tudni a másodikról.

Bár nevükben megmaradtak, de tavalyi felállását egyik ötös tartotta meg teljesen, mindenhol voltak változások. Az első szezont a Team Horizon Reapers nyerte, náluk két tagcsere történt összesen. Bluerzor és LittlePwny távoztak, a helyükre pedig dzsungelesként Benji érkezett, aki az első, hivatalosan átigazolt játékos Magyarországon, támogatói pozícióba pedig Qgloof jött, a solo que földjeiről. Topon ugyanúgy MarineHBS játszik, miden Sk1nzor, ADC pozícióban pedig Joe.

A második helyen végzett WiLD-ban is voltak tagcserék bőven. Kilépett wAZIER, Funzkai és Adm is, a helyükre pedig Carabon, Sick és Me1ght érkezett, az alsó ösvény párosa változatlanul hi im mate és Hextasy.

Teljes átalakuláson esett át a Rift Esports, a tavalyi kezdőből már senki sem játszik a csapatnál. Koeles, LifeFish, SaS Cool, Dugó és Tobi fiu mind távoztak, helyettük most wAZIER, Domee, Kubu, Benzz és Geller alkotják a csapatot.

Végül, de nem utolsó sorban a WSE-ben is csak egy ember maradt meg tavalyról, chrisie a középső ösvényen, a többiek, Getroitz, Penge, dRX és Zotyi már nincsenek a csapattal. A felső ösvényen Frather lesz, a dzsungelbe Koeles érkezett, miden ugye maradt chrisie, az alsó ösvényt pedig egy elég friss páros alkotja majd, Verzion és Smly.

A két kieső csapat, a Crewbest és a Natio Esports mára már feloszlottak és a játékosok máshova mentek, vagy abbahagyták, de van olyan, aki ha nem is játékosként, de edzőként visszaköszön majd az idei szezonban.

A selejtezőkre visszatérve, az első csoport döntőjét a Váltott ösvénytolás és a Beautiful Talented Men játszotta, amit az előbbi 2-0-ra nyert. A felállás a Váltott ösvénytolásnál Kopifox, Fl0vy, Myrmidon, Gabend és Blackii, ők kerekedtek felül az EU CS zárt kvalifikációját is megjáró BTM-en, akiknek így maximum jövőre lesz lehetősége bizonyítani a hazai bajnokságon.

A másik csoportdöntőt csak hétfőn, azaz tegnap játszotta le az Afterglow és a Nice Gaming. Ez a két felállás idén többször is találkozott, felemás eredményekkel. Az év elején még One Piece Esports néven volt ismert a gárda és ezekben a színekben a Mondocon offline döntőjét megnyerték az N6 ellen. A visszavágóra a győri Roadshow-n került sor, ekkor a Nice-osok erősebbnek bizonyultak. Még a MEB selejtezők alkalmával is találkoztak felső ágon, akkor 2-0 lett a Nice-nak, de alsó ágról az Afterglow visszaküzdötte magát és 2-0-lal visszavágtak, ezzel biztosítva helyüket a MEB-en. Az Afterglow csapatát Kulacs, Paresz, Febern, Yaztrom és Kuksis alkotják. Erről a döntőről közvetítés is volt a Magyar LOLTV csatornáján, amit alább tudtok visszanézni.

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

Az első mérkőzések szeptember 24-én kezdődnek majd, szóval még lesz idejük gyakorolni a srácoknak. A hat végső csapat tehát a Team Horizon Reapers, WiLD.CoolerMaster, Rift Esports, Wonder Stag E-sports, Váltott ösvénytolás és az Afterglow. A tét ezúttal sem lesz kicsit, hiszen a fődíj 1,5 millió forint, valamint a tavaly megszokott figyelmet idén is megkapják a csapatok, tehát lesznek training napok, ahol minden szükséges információt megkapnak a Riot kollégáitól és egyéb vendégelőadóktól.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.