Community Crafting: Íme két gyönyörű és briliáns közösség által megálmodott kiegészítő

Community Crafting: Íme két gyönyörű és briliáns közösség által megálmodott kiegészítő

A Hearthpwn időről-időre rendez egy közösségi versenyt, hogy ki tud jobb kiegészítőt kitalálni, az ötletek kidolgozása és minősége egyértelműen nagyszerű.

Az alapvető, hogy a Blizzard négy havonta kiad egy teljes kiegészítőt. Ilyenkor mindig felbolydul a közönség. Mindenki lelkesen bontogatja a kártyacsomagokat, majd az új lapokból megpróbálnak összerakni egy olyan paklit, amivel nekiindulnak, hogy megmásszák a ranglétrát. A legtöbb játékost lefoglalja az újdonság varázsa, de ilyen esetekben sem szabad elfeledni, hogy a közösségben van egy kreatív véna is, akik tovább akarják gondolni a dolgokat. Ezért nagyszerű, hogy a Hearthpwn oldal nemrég meghirdetett egy közösségi akciót, ahol arra kérték az olvasóikat, hogy készítsenek saját kiegészítőt. Saját lapokkal, eddig még nem látott mechanikákkal és persze egy saját témával a Warcraft világából. Ebben a cikkben szeretnénk megmutatni a mi két kedvencünket.

The Great Thaw

Az ötlet alapja abban rejlik, hogy az erdő és az élet körforgása az évszakokhoz van kötve. Tavasszal minden megújul, a fák rügyeznek, a növények virágot hoznak és minden zöldbe borul. Ezzel szemben az ősz már az elmúlás évszaka, ahol lehullanak a levelek, az állatok készülnek a télre és kopárrá válik a táj. A kiegészítő alapvető mechanikája is erre épül. Ez a Chill illetve a Warm.

Chill

Azok a lények, akiknél a fagyos elmúlás van érvényben azok minden kör végén elveszítene 1/1 statot. Ez a mechanika arra ösztönzi a játékost, hogy a lényeit arra használja, hogy elsöpörje az ellenfél pástját. Azt figyelembe kell venni, hogy a lények a értékeket debuffként kapják meg, ami azt jelenit, hogy az Enrage effekteket nem aktiválják.

Warm

Ebben az esetben már nem ilyen egysíkú a mechanika. Tavasszal az új kikelet nagyon sok lehetőséget rejt magában, ezért a lények a Warm hatása alatt különböző képességeket aktiválnak, ami mindig rá van írva a kártyára.

Druid

Hunter

Mage

Paladin

Priest

Rogue

Shaman

Warlock

Warrior

Common Neutral

Rare Neutral

Epic Neutral

Legendary Neutral

Servitors of Loa

Ez a kiegészítő már jóval sötétebb, a trollok és a vérmágia, a Voodoo világába kalauzol el minket. Boszorkánymesterek és Sámánok szorongatják a világot és az ő varázsuk mérgezi a környezetet.

Voodoo

Az itteni mechanika egy kicsit egyszerűbb, mint feljebb. A Voodoo úgy működik, mint a Druid képesség, amikor választani kell. Az olyan lapoknál, ahol a mana költség alatt egy vércsepp is látható, a kijátszáskor felugrik egy választási lehetőség, miszerint fizethetünk a saját hősünk életerejével is, ha aktiválni akarjuk a Voodoo erejét. Egy valamire azonban figyelni kell, hogy a Voodoo meg is ölhet minket, ha nincs elég erőnk kijátszani a lapot.

Előjön még az Elusive kifejezés is, ez már egy létező mechanika, hogy nem lehet spell-el illetve hősképességgel célozni a lényt. Csak a kártyára nem fért oda a szöveg.

Paladin

Druid

Warlock

Hunter

Mage

Shaman

Warrior

Rogue

Priest

Legendary Neutral

Epic Neutral

Rare Neutral

Common Neutral

Kövess Minket!