Újabb scripter oldalt záratott be a Riot

Újabb scripter oldalt záratott be a Riot

Durva keresztes hadjáratot indított a Riot a script készítők ellen, megvan a legújabb áldozatuk.

Az egyik legrosszabb élmény, ami érhet valakit egy rangsorolt játékban, amikor az egyik ellenfél játékosa valahogy mindent kikerül és az ő támadásai rendre betalálnak. A script programok használata gyakorlatilag átveszi az uralmat a használójának karaktere felett és automatikusan lehozza a játékot. Persze csak abban az esetben, ha nem Faker-nek hívnak, mert akkor ez csak egy jó gyakorlás.

De, ha ez nem így van, akkor ma reggel érkezett egy kellemes hír, miszerint az EloBuddy beszünteti a tevékenységét, miután a Riot Games beperelte a készítőket. A honlap tulajdonosa ezt a nyilatkozatot tette tegnap Discordon keresztül:

"Üdv mindenki, a legtöbben minden bizonnyal azon gondolkodtatok az utóbbi pár hétben/hónapban, hogy az EB miért nem fejlődött. Miért van az, hogy a program legújabb frissítése mára elavult lett? Több, mint két év működés és egyeztetés után a Riot Games-szel, a cég úgy döntött, hogy jogi útra tereli az ügyünket, ezért úgy döntöttem, hogy peren kívül eleget teszek a kérésüknek és befejezem a League of Legends-szel kapcsolatos tevékenységemet.

Az EloBuddy hivatalosan 2017 augusztus 31-én bezár. Ezzel kapcsolatban lesz egy feljegyzés. A játékosok adatait nem adom ki a Riot-nak. A CSGO és más játékok segédprogramjait továbbra is készítem majd, de egy olyan játékhoz sem nyúlhatok, amit a Riot rakott össze.

Sajnálom, hogy csak most szólok, az utolsó pillanatig próbáltam harcolni."

A per részletei nem ismertek, sem az EloBuddy, sem a Riot nem erősítette meg a peren kívüli megegyezés részleteit, de az tuti, hogy a honlapnak és persze a programnak is annyi. Tegnap a honlapon már csak egy üzenet fogadta a látogatókat, miszerint a készítők célja az volt, hogy mindenki úgy játsszon a játékkal, ahogy szeretne és ezt az álláspontot a bíróságon már nem tudták megvédeni.

Ez a hozzáállás egyébként durván demagóg, hiszen a cég és a szolgáltatás egy olyan üzleti modell körül forog, amiben gyakorlatilag csalásokat adnak el olyan játékosoknak, akik a gyakorlás helyett inkább meg akarják vásárolni a helyüket egy magasabb divízióban. Egyébként az üzenet alapján a cég nem fejezi be a tiltott programok gyártását, csak egyszerűen más játékokra koncentrálnak majd.

Úgy néz ki, hogy a Riot jogi részlege ebben az évben nem pihent. Idén már bepereltek egy mobil app készítő céget, mert az olyan játékot adott ki, aminek az alapja a LoL, illetve egy internet szolgáltató céget, mert az szándékosan olyan feltételeket teremtett a játékosoknak, ami kidobta őket a játékból. De persze őket is érte támadás, hiszen nemrég Edgar Davids a híres focista nyert ellenük pert, mert a Striker Lucian skin-t róla mintázták.

Davids pert nyert a Riot ellen, a Csatár Lucian skinből befolyt pénzből kell kárpótolniuk

Davids állítása szerint az egyik hőskinézet teljesen rá hasonlít és róla lett mintázva, ezért a bíróság segítségét kérte.

Az EloBuddy egyébként nem az első olyan oldal, amit elért a Riot bosszúja. Anno bezáratták a LeagueSharp-ot is és nagyon úgy néz ki, hogy a csapásirány nem változik. A cég igyekszik minden hasonszőrű kezdeményezést gyökerestül kiirtani. Ez persze jó hír, hiszen így hosszú távon a játék a képességekről és nem a tiltott programok használatáról szól majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

A borítót itt találtuk

Kövess Minket!