Brode beígérte, most megjöttek a nerfek - azért nem pont erre számítottunk

Brode beígérte, most megjöttek a nerfek - azért nem pont erre számítottunk

Nagy pofont kap a Druid, de a Shaman a Warrior és a Paladin sem marad ki a buliból.

Ben Brode még a hétvégén egy Twitter bejegyzésben megosztotta, hogy a héten érkezik egy bejelentés, aminek a középpontjába a Druid kerül majd. 

Ma este pedig meg is kaptuk az ajándékcsomagot. De, ahogy azt már megszokhattuk nem csak az került a batyuba, ami miatt mindenki felemelte a hangját a különböző csatornákon. De lássuk mit is takar pontosan a mostani változtatás. Egy biztos csak nerfeket kaptunk.

Innervate

Hatalmas változás, hogy a lap csak 1 manát ad pluszba, ezzel egy kicsit lassabban indulnak majd dolgok.

Fiery War Axe

A Warrior egyik legerősebb fegyvere már a kezdetek óta ebben a formában létezik. De mivel a Pirate Warrior egy jó ideje már a Tier listák legelején csücsül, ez a változás teljesen érthető. Még akkor is, ha senki nem számított rá. A Fiery Win Axe mostantól 3 manába kerül, ami hatalmas érvágás az archetípusnak, mivel a manaköltség rendesen belerondít a managörbébe. Nem biztos, hogy a kalózok eltűnnek emiatt, de nagyon nehéz lesz fennmaradniuk.

Hex

Ez viszont egy okos lépés és azt hiszem itt kalapot kell emelni a devek előtt, mert a Druid és a Warrior meggyengülésével a Shaman nagyon erőre kaphatott volna. Viszont ezzel a nerffel a kaszt nem fog megint egyeduralomra törni. Az persze sajnálatos, hogy megint egy Classic kártya kerül a nerfkalapács alá, de abszolút érthető.

Murloc Warleader

A megelőző csapásoknak pedig még nincs vége. A Warleader nerf egyértelműen a Murloc alapú paklikat célozza meg, különös tekintettel a Murloc Paladin deck-re. Szegény Uther tuti, hogy gyengülni fog emiatt, de ettől még nem biztos, hogy a pakli eltűnik.

Spreading Plague

Ha tippleni kellett volna, akkor sokan erre fogadtak volna. A Spreading Plague drágulása nagyon lógott a levegőbe és meg is kaptuk. Az 1 mana plusz nagy változás, de ettől még a lap játszható maradhat. Viszont az Innervate nerf miatt már nagyon inog a Druid birodalma.

További szóba került lapok

Ultimate Infestation

Az adatok alapján a csapat szerint a Druid sikere nem ettől függött. A hangsúly sokkal inkább a Spreading Plague és az Innervate lapokon volt. Egyelőre ez marad úgy, ahogy van.

Ice Block

Ennél a lapnál pedig felmerült, hogy ideje lenne nyugdíjba vonulnia. De a fejlesztők nem akarnak lapokat az év közepén kidobni. Ezzel nem azt mondták, hogy Mage egyik legfontosabb lapjára nem vár az öregkor, de leghamarabb jövőre vonulhat a Hall of Fame-be.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Képek: www.battle.net

Kövess Minket!