Interjú egy majdnem unicum játékossal: Joci717

Interjú egy majdnem unicum játékossal: Joci717

Bár nem unicum, de mostanában rendszerint meglövi a szintet és a PlayIT döntőn is részt vett!

Szia Joci! Kérlek mutatkozz be nekünk.

Joci717: Első sorban szeretném megköszönni hogy felkerestél. A felvidékről származom, 16 éves vagyok és jelenleg középiskolába járok. A játékba 2014.április 20-án regisztráltam, de 2015 óta játszom aktívan. Jelenleg az EFE-X klán tagja vagyok. Ezelőtt hosszabb ideig a V4D(UMOVE) klánhoz tartoztam.

Honnan indult az e-sport karriered? Mikor jött el az a pont, amikor azt mondtad, hogy kipróbálod magad kompetitív szinten?

Joci717: Az egész úgy indult hogy nem voltunk megelégedve a klántól kapott gold mennyiséggel és mivel volt egy jó baráti körünk, úgy gondoltuk, hogy nekivágunk ESL-ezni. Rá kellet döbbenünk hogy ez gyakorlás nélkül nem fog menni, majd a gyakorlások után jöttek a győzelmek is.

Mennyi időt kellett gyakorlásra fordítanod?

Joci717: Hétközben kevesebbet kb. 3-4 órát összesen.Hétvégén viszont 5-6 órát is akár.

Még napjainkban is megosztó kérdés, hogy lehet-e sportolónak nevezni valakit, aki online játékokkal játszik, hiába tesszük elé az "e" betűt. Te hogy viszonyulsz ehhez a témához?

Joci717: Az én szemembe azt nevezném e-sportolónak, aki kicsit többet akar a játéktól. Aki nemcsak feljön randomozni egy kicsit és nyom mellette egy kis csapat csatát, hanem időt szán a gyakorlásokra és át tud váltani "csapat" módba. Ha érted mire gondolok.

Visszagondolva megérte időt áldozni erre a tevékenységre?

Joci717: Abban biztos vagyok, hogy igen.

Miért gondolod így?

Joci717: Azért érte meg erre ilyen sok időt áldozni mert sok jó emberrel ismerkedtem meg akiket nem fogok elfelejteni és egy olyan szekcióját/részét leltem meg a játéknak ami tovább inspirált hogy játszak vele.

Mi a legnagyobb eredményed, amit a World of Tanks e-sport szcénájában elértél?

Joci717: Nem tudom mennyire számít a WML annak de tavaly decemberben -sikerült kijutni a döntőre és elvinni a 2.helyet. A rendezvény a PlayIT –en volt megrendezve.Igazából ez azért volt nekem nagy élmény mert itt már nem csak a saját kis szobácskámba játszottam hanem közönség előtt.Ami jóval nagyobb feszültséget okozott és növelte a nyerni akarást.

Mit gondolsz az alacsonyabb WN8-cal, bár unicum WN8-cal rendelkező játékosok helyzetéről?

Joci717: Manapság sok olyan játékossal lehet találkozni akik elölről kezdték az fiókjukat a jobb statisztika érdekében vagy éppen, hogy jobb és stabilabb klánhoz tudjanak csatlakozni. Én az ő sorukba nem álltam be. Sok pénzt és energiát fektettem bele az accountomba, amit nem szerettem volna, hogy csak a semmibe eltűnjön. Nagyon elítélik az ilyen játékosokat. Nem akarnak nekik végképp esélyt adni még ha jó páran jobbak is, mint a jobb statisztikával rendelkező játékos. Anno ezért nem kerültem be a VAD-ba (USTOP). A klánok csak az összesített WN8-at nézik és slussz. Nem akarják lerontani a klán átlag WN8 értékét. Pl. az én fejemhez mindig azt vágják, hogy másokkal húzatom az accountom és ez nem az én munkám. Ez nagyon tud frusztrálni. Sokan vannak ezzel úgy, mint én. Egyszerűen későn jöttek rá a játék értelmére vagy hogy egyáltalán mi az a WN8. Éppen ezért ajánlom a még viszonylag kevés csatás játékosoknak (nem csak nekik) hogy keressenek rá __kajzoo-ra, Dakilzor-ra, CarryBarry-re twich-en, mert igen sokat lehet tőlük tanulni. Én főleg __kajzoo-tól tanultam. Mivel köztudott, hogy magyarként a legjobb játékosok között van.

Fontos szerinted a WN8, ha e-sportról van szó? Egyáltalán melyek azok a statok szerinted, amiket érdemes figyelni?

Joci717: Fontosnak fontos, de szerintem amit főleg nézni kéne az a recent wn8/hó/hét és az átlagos tiert, mert ahhoz megint nem kell nagy játéktudás, hogy alacsony szinten érjünk el kimagasló eredményeket. A jó játékos tudja tartani az unicum WN8-at tier 10-ben is.

Be lehet kerülni egy ütőképes csapatba gyengébb játékosként? 

Joci717: Őszintén szólva szerintem lehetetlen. Hacsak nem hoztok létre egy csapatot, amiben hasonló helyzetű játékosok vannak.

Mi a helyzet a piszkos anyagiakkal? Egy WoT-os a te szinteden mennyi profitál a versenyekből?

Joci717: Attól függ. Ha indulunk minden versenyen és sikerrel is járunk akkor 2500-3000 gold összejön a hónapra.

Van olyan szegmense a WoT-nak, ami elég jól fizet szerinted ahhoz, hogy akár az iskolát vagy a munkát is érdemes legyen otthagynod érte?

Joci717: Egyenlőre még nem találtam meg.De ha meg is találnám akkor is előnyben részesíteném az iskolát.Esetleg csak utána.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.