Fnatic:

Fnatic: "Az UOL-t látnánk szívesen a döntőben, mert ők a leggyengébbek a három csapat közül"

A Fnatic győzelme után mi is ott voltunk a sajtótájékoztatón, ahol személyesen tehettük fel kérdéseinket a Fnatic játékosainak. Kaptunk pár csípősebb választ is!

Nem mindennap van alkalma az embernek olyan csapattal, illetve játékosokkal találkozni, mint akik a Fnatic-ban vannak. Az EU LCS döntő eseményén a harmadik helyet sikerült megszerezniük, aminek egyrészt örültek, másrészt nem. Nyilvánvalóan a döntőben szerettek volna játszani, de a Misfits ezt megakadályozta. Miután 3-2-re verték az H2k-t, a meccsek után tartottak egy sajtótájékoztatót, amin mi is részt vettünk és több kérdést is feltehettünk nekik.

Riot Deficio: A vb csoportok tudta nélkül is azt gondolom, a G2 továbbjut majd

Párizsban beszélgettünk az EU LCS korábbi profijával, aki mára az egyik legismertebb szakkommentátorrá nőtte ki magát.

Akit érdekel a teljes sajtótájékoztató, az a cikk végén lévő videóban megtalálja, de szeretnénk azért pár fontosabb kérdést kiemelni. Kezdjük rögtön a mi kérdéseinkkel!

sOAZ-hoz: Elég régóta játszol profi szinten, még az első szezonbeli világbajnoksági döntőn is részt vettél. Most már a hetedik szezonban vagyunk és még mindig itt vagy, megjártál pár csapatot. Honnan szerzel még most is motivációt és erőt ahhoz, hogy továbbra is a legmagasabb szinten teljesíts, hogy nem untál még rá?

Úgy gondolom, hogy előbb-utóbb minden profi ráun valamennyire a játékra. Szerintem a legtöbb játékos azért folytatja, mert szeretnek a színpadon szerepelni, tornákon részt venni és a kompetitív részét szeretik a játéknak. Én például nem szívesen játszom már egyedül, de szeretek az LCS-ben lenni, a csapatommal gyakorolni és ez nem változik az idő függvényében. Ezt szeretem a meccsekben is a leginkább.

Broxah-hoz: Nem túl rég csatlakoztál a csapathoz és az első pár meccseden több kommentátor lényegében Lee Sin OTP-nek kiáltott ki. Azóta viszont nagyon sokat fejlődtél. Honnan jött ez a fejlődés, mindig is megvolt benned, vagy volt valaki aki segített ebben? Esetleg eleinte azért ezekkel a hőssel játszottál, mert kellett a kényelem? 

Főleg az elején nem igazán volt szükség Lee Sin-en, Elise-en és Kha'Zix-on kívül másra. Nagyjából 2-3 hőst játszottam pár hétig, egyrészt ezekkel éreztem magam igazán jól, de ugyanakkor nagyon erősek is voltak az akkori metában. Nyilván ez nem marad így, sokat változik a játék és amikor a tankok erősek lettek, nekem az elég nehéz volt, mert új játékos vagyok még. Eddig mindig azt játszottam, amihez kedvem volt, attól függetlenül, hogy mi a legjobb. Eleinte ezt nehéz volt megszoknom, sok munkám van benne, de Dylan nagyon sokat segített és én is hozzátettem a magamét. 

Rekkles-hez: Az utolsó héten kikaptatok az NiP-től. A G2 addigra már vesztett, így nektek biztos volt az első hely. Valószínűleg mindenki arra számított, hogy ti úgyis nyertek, így a G2 nem tryhardolt, látva a G2 verességét, pedig nektek sem volt már miért hajtani. Ez benne lehetett a vereségetekben?

Igen, szerintem ez volt a legfőbb oka annak, hogy kikaptunk a NiP-től. Már a meccsek előtt ünnepeltünk egy kicsit és amikor bementünk, ők nagyon éhesek voltak a győzelemre, és hogy a legjobbat mutassák magukból, főleg úgy, hogy az egyik jobb csapat ellen játszottak, ők meg a gyengébbekhez tartoztak. Nekik nem volt mit veszíteni, így mindent bedobtak, amit csak lehet, ha kikapsz, kikapsz, amúgy is mindenki erre számít, így nincs akkora súlya. Mi pedig nem voltunk ott fejben, valahol máshol jártunk, azon ábrándoztunk, hogy mennyi mindent elértünk már és hogy elsők lettünk a csoportban. Ezek a pillanatok nagyon fontosak egy csapat számára, mert bár megtörni nem tört meg minket, de akkor és ott nem voltunk elég erősek ahhoz, kihúzzuk a végén.

A teljesség igény nélkül a sajátjainkon kívül is kiemelnénk pár kérdést, amik érdekesebbek lehetnek.

Caps-hez: A szezon elején elég nagy hype volt körülötted és ezt alá is támasztottad, aztán leülepedtek a kedélyek, de ma megint megmutattad, hogy mire vagy képes és majdnem egyedül carryzted a második meccset. Rekkles azt mondta, hogy kissé ingatag vagy, de rengeteg benned a potenciál. Mitől lehet az, hogy néha ennyire jól teljesítesz, máskor pedig nem annyira?

Egy kicsit olyan, mintha folyamatosan ingadoznék, egyszer nagyon jó vagyok, máskor meg nagyon nem. Ez azért van, mert úgy gondolom, hogy megvan bennem a lehetőség, hogy a legjobb mides legyek Európában, de mindig amikor a csúcsra török és mindenkit elverek, önteltté és lustává válok. Nem maradhatsz a legjobb, ha ezt teszed, ezért kaptunk ki nagyon rossz csapatoktól is. Ezt lehet nem így kéne mondani, alacsonyabb szintű csapatoktól akkor. Például, amikor kikaptunk a NiP-től, az egy jó ébresztő volt számunkra, így hazamentem és hirtelen nagyon motivált voltam, aztán két nappal később 2-0-ra vertük a G2-t. Szóval igen, folyamatosan sodródom ide-oda és ezen dolgoznom kell még. 

Az egész csapathoz: Jövő vasárnap (most vasárnap - a szerk.) lesz az utolsó lehetőségetek, hogy kijussatok a VB-re, melyik csapattal szeretnétek találkozni a döntőben?

Jesiz: Unicorns. Unicorns of Love. (És miért pont a Unicorns? - riporter) A Unicorns of Love, mert ők a leggyengébbek a három csapat közül.

Utunkat a Red Bull és a Riska támogatta!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!