Az ASUS Republic of Gamers a MEB névadó főszponzora

Az ASUS Republic of Gamers a MEB névadó főszponzora

Jó látni, hogy végre Magyarországon is egyre több és komoly szponzor száll be az e-sportba. Ezúttal az ASUS Republic of Gamers döntött úgy, hogy főszponzora lesz az idei MEB szezonnak.

Nem először száll be az e-sportba az ASUS, hiszen hardvergyártóként elég mélyen benne a játékiparban, elég ha csak a Republic of Gamers termékeikre gondolunk, amik kifejezetten a gamereknek készülnek.

Megvan a MEB második szezonjának 6 végső résztvevője

Aioween | 17/08/29 11:49A tegnapi nappal lezárultak a selejtezőkörök a MEB második szezonja előtt és kiderült, kiket követhetünk végig az idei megmérettetés alkalmával. Sokat kellett rá várni, de végre itt van a MEB második szezonja!

A magyar e-sport a nyugathoz képest még viszonylag gyerekcipőben jár, de azért mozgolódások már vannak. Elég, ha csak a tavalyi MEB-re gondolunk, ahol nem kevesebb, mint másfél millió forinttal gazdagodott a győztes THR. Ez idén sem lesz másként, és míg az ASUS Republic of Gamers tavaly is támogatta a rendezvényt, idén már névadó főszponzorként áll a Magyar Elit Bajnokság mögött. Ez azt jelenti, hogy a MEB második szezonja ROG Magyar Elit Bajnokság néven fog futni. Egy olyan éltámogatóval, mint az ASUS Republic of Gamers, talán a többi hazai cégképviselet is észbe kap, hogy ebben bizony van lehetőség és persze pénz, ami pedig hosszú távon elősegíti a magyar e-sport fejlődését.

Tehetségekből eddig sem volt hiány, viszont egy komoly infrastruktúra kialakítása nagyon fontos lehet a további fejlődéshez, hogy a csapatok is professzionálisan tudjanak foglalkozni és foglalkoztatni játékosokat, ahogy azt a nagyok teszik. Arra már most is van számos példa, hogy különféle szponzorok beszállnak a csapatok mögé ilyen-olyan mértékben, de minden lépés előre, magával hozhatja a következőt is, elvégre nyugaton is így nőtte ki magát az egész.

"Nagyon örülünk annak, hogy az ASUS Republic of Gamers az Elit Bajnokság főszponzora lett. Tavaly, mikor elindítottuk a MEB-et, az volt a célunk, hogy a lehető legszínvonalasabb hazai e-sport rendezvényt hozzuk el a hazai játékostársadalomnak. Tudtuk, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket és azt is tudtuk, hogy idővel szükségünk lesz rá, hogy partnerekkel karöltve együtt építsük tovább a kezdeményezés jövőjét. Hálásak vagyunk érte, hogy sikerült olyan támogatót találni, aki osztozik velünk ezen az álmon és látja benne azt a potenciált, amit mi. Úgy gondoljuk, hogy mint az egyik vezető számítógépes márka a világon, méltó társra találtunk bennük." - mondta Lőrincz Béla, a verseny egyik főszervezője a Riot Games részéről.

“A Magyar Elit Bajnokság az ASUS Republic of Gamers számára nemcsak egy remek lehetőség, hanem egy olyan stabil alapot is nyújt számunkra, amivel a márka könnyebben megvalósíthatja a hazai e-sporttal kapcsolatos terveit. Már a tavaly év végén megrendezett első szezon is megmutatta számunkra, hogy a Riot Games támogatásával az MEB egy teljesen új szintet hoz be a magyar ligák közé; és ezt a közösség is kitörő lelkesedéssel fogadta. Az együttműködés folytatása, kiterjesztése mondhatni egyértelmű volt az ASUS Republic of Gamers számára, hiszen már az első közös megbeszélések során kiderült, hogy nemcsak egy jó eseményt szeretnénk, hanem a csapatok, játékosok fejlődését is kiemelt fontossággal kezeljük. Végül, de nem utolsó sorban, természetesen a közönség elvárásait is szeretnénk kielégíteni, mindannyian azon leszünk, hogy emlékezetes MEB versennyel zárjuk 2017-et.” - mondta Gyepes Máté, az ASUS Magyarország marketing menedzsere.

A hat bejutott csapat már megvan, ők a Team Horizon Reapers, a WiLD.CoolerMaster, Rift Esports, Wonder Stag E-sports tavalyról, illetve a két újonnan bejutott csapat az Afterglow, valamint a Váltott ösvénytolás, akik azóta csatlakoztak a Team Plague-hez és innentől ezen a néven fognak versenyezni. Kíváncsian várjuk, idén vajon ki fog győzedelmeskedni. Vajon újra a THR fog dominálni, vagy lesznek azért csapatok, akik majd megfogják őket?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.