EU LCS 2018: Már az is kiszivárgott, melyik csapat melyik országban játszik majd

EU LCS 2018: Már az is kiszivárgott, melyik csapat melyik országban játszik majd

A napokban több részlet is napvilágot látott az EU LCS várható új formátumáról, a csapatok pedig most döntöttek, hogy hol szeretnék folytatni.

Az EU LCS, hasonlóan ikertestvéréhez, az NA LCS-hez, nagy változások előtt áll, de nem azért, mert annyira alakítani akarnak rajta, hanem mert egyszerűen nincs más lehetőség. A nézőszám folyamatosan esik, a csapatok pedig nagyon nem állnak jól anyagilag, szóval semmi nincs már ebben a rendszerben, ami életben tartaná, ezért a Riot a Bajnokok Ligájának konstrukciója felé kacsintgat. Erről részletesebben az alábbi cikkünkben olvashattok.

Négy darabba törnék az EU LCS-t

A Bajnokok Ligája modellje az alap, a Riotnak nem is nagyon van más választása.

A Riot annak érdekében, hogy az új rendszer egyáltalán életbe tudjon lépni meghatározott 4 régiót, amelyek közül az LCS jelenlegi 10 csapata választhatott, hogy hol szeretnének a továbbiakban megmérkőzni riválisaikkal. Ez a 4 régió valójában 4 nagy város; London, Berlin, Barcelona, Párizs. Mind a 4 igencsak előrehaladott e-sport tekintetben, néhány döntés pedig egyáltalán nem volt meglepő, ám volt egy-kettő olyan, amire nem feltétlen számítottunk.

London mellett 4 csapat döntött: a Fnatic, a G2 Esports, a Misfits és a Splyce. A Fnatic alapból Londonba van bejegyezve, nekik ott van a székhelyük, így tőlük ez a lépés volt várható, ám a G2 Esports is Londonba készül, annak ellenére, hogy spanyol gyökerekkel rendelkeznek. Lehet azért, mert úgy gondolják, hogy ott fog összegyűlni Európa elitje, és ők inkább ott szeretnének küzdeni, ahol kemény harcok várnak rájuk.

Berlinben 3 csapat marad: az UOL, az FC Schalke 04 Esports és a ROCCAT. A UOL-tól szintén várható volt ez a lépés, hiszen nekik Berlin a központjuk.

Barcelonára 2 csapat szavazott: Az H2k és a Giants.

Párizs gyönyörűséges Eiffel-tornyára pedig a francia érdekeltségű Vitality voksolt. 

A következő hetekben még változtathatnak a klubok, ha akarnak, bár nem valószínű, hogy szándékukban állna, esetleg egy-egy új szponzoráció lehet az, ami alakíthat a dolgon. A Riot közben pedig gőzerővel azon van, hogy feltöltse a régiók ligáinak maradék helyét, összesen még 14 csapat kerestetik, ám ezekre a helyekre már érdeklődnek sportcsapatok, illetve olyan külsősök, akik lehetőséget látnak az e-sportban. 

Lássuk be, nagyon kell már az újítás ennek a ligának is. Az, hogy az NA LCS új konstrukciója már május óta készen áll, ezzel szemben viszont az EU LCS még így 4 hónappal a tavaszi szezon kezdete előtt is lóg a levegőben, egyszerűen egy vicc. Nem is a nézők felé az, sokkal inkább a csapatok felé, akik hosszú ideig azt sem tudták, hogy mire számíthatnak, mire készüljenek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!