Négy darabba törnék az EU LCS-t

Négy darabba törnék az EU LCS-t

A Bajnokok Ligája modellje az alap, a Riotnak nem is nagyon van más választása.

Már rendesen drámáznak az európai csapatok amiatt, hogy 4 hónappal a jövő évi LCS kezdete előtt még nem tudni semmit arról, hogy mi lesz Európa sorsa 2018-ban. Míg Észak-Amerikában már a legtöbb részlet tisztázódott az új, franchise alapú rendszerrel kapcsolatban, tehát stabil a jövő évi bajnokság és gárdák helyzete, addig Európában főként csak találgatások mennek arról, hogy milyen modell lesz, vagy egyáltalán mit kéne alkalmazni.

Mert változás, az kell, főleg a csökkenő nézettség, valamint a borzalmasan gyenge anyagi helyzet miatt is, már ami a csapatokat érinti, ennek kapcsán fakadt ki a napokban a teljes H2K menedzsment és tulajdonosi kör, akik egészen odáig mentek, hogy ha nem történik heteken belül változás, akkor elengedik a jövő évi ligát.

Kilépéssel fenyegetőzik az H2K, ha nem történik valami az EU LCS-szel

Hodi | 17/09/02 15:56 "Sajnos, ha üzleti perspektívából nézzük, irracionálisnak tartjuk, hogy egy olyan együttműködést folytassunk, ahol a partnerünk hatalmas profitot realizál évről-évre, míg ezzel szemben, mi több mint 1 millió eurós veszteséggel működünk minden évben. Ez a pénzügyi megállapodás a Riot és a csapatok között a feje tetejére állt.

A leak pedig nem maradt el, az ESPN szivárogtat bőszen új formátumot, mindent. A tervek szerint a Bajnokok Ligájához hasonló rendszert fognak alkalmazni, a mostani, 10 csapatos LCS-t pedig atomjaira szedik és 4 bajnokságba osztják el, melyek Londonban, Barcelonában, Párizsban és a mostani központban, Berlinben fognak majd zajlani. Számomra némileg meglepő, hogy nincs se skandináv, se legalább egy közép-kelet európai bajnokság, előbbi azért, mert tele van dánokkal a mostani LCS is, utóbbi pedig azért, mert nem egy országot tudna egyetlen ligába összefogni.

A mostani, 10 csapatos rendszer bővülni fog, a tervek szerint 6-6, tehát összesen 24 szervezet meccsel majd a négy régióban. Ezek a csapatok egy több évre szóló licencet kapnak majd a Riottól ahhoz, hogy a ligában versenyezzenek, ami lényegében egy lebutított franchise rendszer lesz majd, tehát nem kell félniük attól, hogy kiesnek, fix helyük lesz. 

Az egyes bajnokságot két legjobb csapata automatikusan kvalifikálja majd magát egy nagyobb ligába, a kompetitív szezonokkal párhuzamosan fog futni, hasonlóan a Bajnokok Ligájához. Focis példával élve: szombat/vasárnap bajnoki, kedden/szerdán Bajnokok Ligája meccs. A bajnokságok 3-4. csapatoknak versengeniük kell majd a bejutásért, míg az 5-6. helyezettek nyílt selejtezőn fognak játszani.

A "Nagyobb liga", vagy nevezzük Szuperligának, 16 ötösből fog állni, lesznek csoportkörök, és egy újdonság, amit a Dota2-ben már évek óta gond nélkül alkalmaznak, mégpedig a kettős kieséses rájátszás. A 2018-as világbajnokságra való kvalifikációba már bele fog számítani a Szuperligában való győzelem és a bajnokságban használt pontrendszer is, ami hasonló lesz a mostani, LCS-ben alkalmazotthoz.

A 10 mostani EU LCS csapat szabadon eldöntheti, melyik ligában szeretnének majd versenyezni, de azért ennek kapcsán biztos, hogy lesz még vita. A Riot egyébként lázasan gyűjti a csapatokat a még hiányzó 14 helyre, de egy részét profi focicsapatokkal szeretnék feltölteni, de más, befektetői háttérrel rendelkező csapatok, mint az Origen vagy a Red Bull is érdeklődnek a bajnokság iránt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.