Kilépéssel fenyegetőzik az H2K, ha nem történik valami az EU LCS-szel

Kilépéssel fenyegetőzik az H2K, ha nem történik valami az EU LCS-szel

Amíg a Riot milliárdokat termel évről-évre, addig az európai csapatok milliós mínuszokat generálnak.

"Sajnos, ha üzleti perspektívából nézzük, irracionálisnak tartjuk, hogy egy olyan együttműködést folytassunk, ahol a partnerünk hatalmas profitot realizál évről-évre, míg ezzel szemben, mi több mint 1 millió eurós veszteséggel működünk minden évben. Ez a pénzügyi megállapodás a Riot és a csapatok között a feje tetejére állt. A tény, hogy a legtöbb LoL csapat csak pénzt bukik. A működési költségek folyamatosan és drasztikusan nőnek, míg a Riot részéről érkező kompenzálás csak egy kis részét fedezi a költségeknek. Lényegében, veszteséges csapatok fedezik egy multimilliárd dolláros cég marketing aktivitásait" - áll az H2k tulajdonosának és vezetőjének nyilt levelében.

Az H2K problémája, hogy lényegében semmit nem tudnak arról, hogy a Riot mit tervez az európai LCS-szel a következő évben. Azt már lehet tudni, hogy az NA LCS átalakul és franchise alapon fog működni 2018-tól, de Európa kapcsán eleddig inkább csak ötletek, pletykák lettek kommunikálva, amelyek arról szólnak, hogy több, kisebb európai/országos bajnokságot hoznának létre.

Alapjaiban változhat meg jövőre az EU LCS

Heldeus | 17/08/14 13:55 Változások előtt áll az EU LCS, pontosabban, a mostani rendszer már nem működik hatékonyan. A Bo3 jót tett a csapatoknak, kevésbé jót a nézőknek, a két csoportra bontásról, illetve a már régóta rossz időpontokról (hétköznap délután) már ne is beszéljünk.

Az NA LCS-be 10-12 millió dollár a bevásárlási ár, míg a csapatoknak és a játékosoknak is 30-35% körüli bevételmegosztást ígér, viszont ugyanez a bevételi forrás már nem lett egyértelműen kommunikálva az európai gárdák felé. A pénznek a Riot tavaly év végén kötött, 300 millió dolláros szerződéséből kéne érkezniede erről ezidáig semmilyen információt nem kapott egyetlen európai csapat se. Az H2K aggodalma, hogy a nagyobb pénzzel kecsegtető NA LCS egész egyszerűen el fogja szívni a legtehetségesebb európai játékosokat, amivel ez a kontinens lényegében "másodlagossá" válik, annyira, hogy nem is éri majd meg még annyira se csapatot menedzselni itt, mint most. 

Valószínűleg ez az alapja annak, hogy több európai csapat, mint a G2 vagy a Fnatic is beadta a jelentkezését az észak-amerikai bajnokságba. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az EU LCS nézettsége az utóbbi években esésnek indult, a formátummódosítás pedig csak tovább rontott a helyzeten. A Bo3 még rendben van, de a két csoport azt eredményezte, hogy csak néhány top meccs van az egész szezonban, amit érdemes megnézni. 

Az H2K szerint nagyon rizikós egy olyan csapatba komolyabb pénzt fektetni, amelyik akár egyetlen szezont követően is kieshet, látjuk, hogy mi történt a Ninjas in Pyjamassal vagy a Mysterious Monkeys ötösével. Az EU LCS jövője továbbra is bizonytalan, de az ilyen megnyilvánulások, mint amit az H2K tett, valószínűleg csak arra ösztönzik a Riotot, hogy minél hamarabb reagáljon.

"Az H2K tulajdonosi köre azt a döntést hozta, hogy nem fogják folytatni 2017-et követően az EU LCS-ben való részvételt, AMENNYIBEN a Riot nem teremt új pénzügyi és működési struktúrát a ligának. A Riotnak valós lehetőséget kéne biztosítania az EU LCS csapatoknak, hogy bevételeket realizáljanak, vagy minimum évi 850.000 dollárt fixen garantálni a működésükhöz." - áll a csapat közleményében.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!