Steppes - a kivetett pálya

Steppes - a kivetett pálya

Az egyik legrégibb és legtöbb lehetőséget rejtő pálya, ami sajnos idén eltávolításra került a profi ligából!

Nagy kiterjedésű, nyitott pálya. Sokan nem veszik észre, mégis tele van olyan pozíciókkal, ahonnan minimális supporttal meccset lehet fordítani. Kétségkívül nehéz elboldogulni mondjuk egy E100-at vezetve, de a legtöbb tanknak kedvező pálya. A páncélvadászoknak szikla melletti bokrok, a közepeseknek és a gyorsabb heavyknek a 8-9-0 sor, a többinek pedig az 1-2 sor az optimális választás, bár helyzetfüggően néha a középső út is bejöhet. Zavaró tényező az arty, amely osztály a nerf előtt szinte mindig négy számjegyű sebzéssel "köszönte meg", hogy rosszkor derítettek fel minket. Ez mára szerencsére nagyon ritkán lehetséges, viszont a folyamatosan kábult legénység kiábrándító! Felvázoltam egy átlagos meccs érdemi elhelyezkedését kategóriánként - szituációfüggő map, nem elsődleges protokoll!

A PÁLYA WGL RÉSZE

Steppes a héten induló szezontól kezdve kiesett a választékból, pedig rengeteg párharc a legizgalmasabb meccsek közé sorolható, például az idei Grand Finals palyoff szakaszában a Kazna Kru és az NSS csatájának itteni állomása. A boostokat a 9.20 ellehetetlenítette láthatatlan falakkal, illetve minimális tereprendezéssel, ezért a színvonal habár csökkent volna egy kicsit, én indokolatlannak tartom a cseréjét. Az új 10-es lightoknak köszönhetően az elmúlt szezon végén kifejezetten új taktikákat lehetett alkalmazni gyors aktív felderítéssel, vagy például __NIDIN__-nek egyszer sikerült a jobb felső sarokba támadó oldalról (!) felmásznia. Nem csak a nézők csodálkoztak, de a védő fél sem számított rá.

Habár már nem teljesen aktuális, csapat csaták még mindig zajlanak ebben a módban, a WGLEU videója adhat pár ötletet.

MILYEN TANKKAL ÉRDEMES RAJTA JÁTSZANI?

Random meccsben ugyan nem lehet megválasztani a járműved a pálya ismeretében, előrenyomuláson és CW-n viszont igen. Az új WZ heavyből mindenképp hasznos néhány darab az ágyúsüllyedése, viszonylag védett tornya és mobilitása miatt. A gyors információszerzés elengedhetetlen, pár Bat Chat. 25t, vagy passzívként egy gynegébb tűzerővel rendelkező T-100 megfelelő választás. És az elmaradhatatlan 907 falka, amellyel oly sokszor találkozni! Hiányában Object 140 javasolt, a másik kettő kifejleszthető orosz közepest nem lehet annyira kihasználni. Taktika szerint egy-két Strv 103B, vagy artyként egy Object 261 ideális.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.