Unikornismentes lesz idén is a VB!

Unikornismentes lesz idén is a VB!

Hiába az erős kezdés, majd a későbbi visszatérés, ezúttal kevés volt az UOL, hogy megállítsa az H2k-t. Pedig az az első meccs, szemet gyönyörködtetően szép volt.

Fantasztikusan indult az UOL szériája az H2k ellen, mintha nem is ők lettek volna. Teljesen új lendülettel, ráadásul egy tökéletesen felépített első szintű stratégiával érkeztek a mérkőzésbe, amivel az H2k egész meccs alatt nem tudott mit kezdeni. Kár, hogy a végső ponton, ahol igazán számított volna, nem tudták megfogni az H2k-t, így idén ismét, immáron harmadjára, unikornisoktól mentes lesz világbajnokság.

Fnatic: "Az UOL-t látnánk szívesen a döntőben, mert ők a leggyengébbek a három csapat közül"

Aioween | 17/09/08 17:18A Fnatic győzelme után mi is ott voltunk a sajtótájékoztatón, ahol személyesen tehettük fel kérdéseinket a Fnatic játékosainak. Kaptunk pár csípősebb választ is! Nem mindennap van alkalma az embernek olyan csapattal, illetve játékosokkal találkozni, mint akik a Fnatic-ban vannak. Az EU LCS döntő eseményén a harmadik helyet sikerült megszerezniük, aminek egyrészt örültek, másrészt nem.

Ez már a harmadik alkalom, hogy nem jön össze nekik, először 2015-ben az Origen tagadta meg tőlük a kijutást, akik végül az elődöntőkig jutottak a Fnatic-kal együtt, talán ez volt Európa legjobb éve. Előbbi az SKT-től kapott ki, míg az utóbbi a KOO Tigers-től, mindkét széria 3-0-val zárult. Tavaly egy hajszálon múlt, a gauntlet végső lépcsőfokán, ahol a Splyce verte meg őket 3-2-re egy nagyon szoros szériában. Idén pedig a már említett H2k bizonyult jobbnak, akik tavaly szintén az elődöntőkig meneteltek, ott végül a Samsung Galaxy-tól kikaptak. 

A szériára visszatérve, az első mérkőzés szó szerint tökéletes volt az UOL-nak. Talán az egész szezonban nem láthattunk ennyire tiszta mérkőzést sem tőlük, de valószínűleg mástól sem. Mindössze 22 perc kellett a teljes elpusztításig, az H2k csak kapkodott jobbra-balra, de nem volt válasza semmire. A korai invade annyira hátrányba taszította Jankost és akkora előnyt adott Xerxe-nek, hogy a mérkőzés nagy részében 2-3 szintkülönbség volt köztük szinte folyamatosan.

Másodjára az H2k tért vissza erősebben, igaz, az a fajta egyoldalú dominancia, amit az UOL mutatott először, az elmaradt. Ez inkább egy tudatosan felépített, lassú, de biztos győzelem volt az H2k oldaláról. Harmadjára is lassan indult a mérkőzés, főleg az elsőhöz képest, 10 percig nem is nagyon voltak gyilkosságok. Ám nem sokkal később az H2k hatalmas előnyre tett szert az alsó ösvényen egy csapatharccal. Ezek után, az UOL-ra jellemzően, túl sok harcba mentek bele hátrányból, amiket rendre elvesztettek, így még tovább nőtt Febiék előnye. Végül az előnyt egy győzelemre váltották, így lett 2-1. 

Meccsponthoz érkezett tehát az H2k, így az UOL-nak egy dobása volt, hogy legalább egálra kihozzák a dolgot és legyen ötödik mérkőzés. Nem is kellett őket félteni a negyedik mérkőzésen, itt láthatóan ismét helyreállt valami a fejükben. Egy fokkal kevésbé volt teljes dominancia, legalábbis ha az első mérkőzéshez hasonlítjuk, de az igazán fontos mérkőzés csak ezután jött.

Az ötödik meccsből egy dolgot kell kiemelni. Odoamne-t, pontosabban a Gnarját. Ez az egy karakter lényegében egymaga megnyerte a meccset és a szériát is a csapat számára, mivel olyan előnyre tett szert, amivel Vizicsacsi Shenje nem tudott mit kezdeni. Hiába harcoltak folyton a farmért a szélső ösvényeken, néha beteleportálva a csapathoz, a tornyok folyamatosan fogytak és Csacsi nem tudta kivédeni az ostromot. Pedig voltak nagyon szép megmozdulások az UOL részéről, mint amikor betörték a mides tornyot.

Sajnos ez is édeskevés volt. A draft miatt egy kifejezetten hátrányos helyzetbe hozták magukat. Csapatharcokban és a splitpushban is jobb volt a Gnar, mint a Shen és bár párszor megölték, ahhoz mindig több ember kellett, ez pedig emberelőnyt jelentett a pályán, így lényegében a két rosszu közül kellett választaniuk. Vagy nem csinálnak semmit és Odo egészen az inhibitorig megy, vagy megölik többen, de akkor a csapat többi része máshol gyakorol nyomást. Röviden, az UOL a lassú halált csak odázni tudta, de elkerülni nem. A mérkőzés végére az H2k aranyelőnye majd 20.000 volt, a legtöbb objektívát is ők hozták el a pályán és mint említettem, Odoamne lényegében egyedül megnyerte a szériát.

Ünnepelni még azért nem lehet, mert a mai napon, délután öttől még vár rájuk egy végső megmérettetés a Fnatic ellen, akik a bronzmeccsen megverték őket. Nagyon szoros volt az a széria, annyira nem derült ki, hogy melyik az erősebb csapat, de még belegondolni is durva, hogy a Fnatic akár duplázhat idén és zsinórban kétszer is kihagyhatják a VB-t, ha az H2k képes lesz valami újat mutatni.

Aki lemaradt a mérkőzésekről, az összefoglalót az alábbi videóban találja.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!