A Top 5 lap, amiről két hónapja még nem gondoltuk volna, hogy beférnek a metába

A Top 5 lap, amiről két hónapja még nem gondoltuk volna, hogy beférnek a metába

Volt amit egyből félredobtunk, volt amire legyintettünk és olyan is, ami senkit nem érdekelt. Pedig sok esetben tévedtünk.

Ahogy az lenni szokott, minden kiegészítő előtt elindul a találgatás. Ez jó lesz, az pedig kevésbé. Ez használhatatlan az pedig teljesen beteg. A természetes kíváncsiság és persze a légvárak építése tartja fenn a hype-ot a játék körül, mikor egy-egy kiegészítő elkezd kifulladni. De a találgatások persze sokszor mennek elég erősen mellé. Ebben a cikkben azokat a lapokat nézzük meg, amiket a legtöbben a legrosszabb lapok közé soroltak és mégis megtalálták a helyüket az aktuális metában.

Alulértékelt lapok

5. Bolvar, Fireblood

Ahogy sorjáztak kifelé a lapok a Frozen Throne-ból, úgy lett egyre nagyobb a felhajtás a Divine Shield Paladin pakli körül. Aztán a lelkesedés ahogy jött, illant is el, mert egyszerűen látszott, hogy megint nem sikerül összehozni ezt az archetípust. Amikor pedig Bolvar is megérkezett, akkor a legtöbben csak legyintettek rá egyet. Pedig a lap attól függetlenül, hogy a Divine Shield Pala nem létezik, talált magának helyet. Ennek pedig két oka is van. Az első, hogy van egy Protector, egy Wickerflame és egy Corpsetaker, amik simán elférnek a Midrange pakliban és a Taunt miatt, amikor leesik a pajzs, akkor szépen buffolják Bolvart. A másik, hogy a Paladin egyik nagyon nagy hátránya volt, hogy nem igazán volt stabil 5 dropja. Pedig a Spikeridged Steed egyszerűen üvölt azért, hogy egy olyan lény kerüljön le az előtte lévő körben, ami ottmarad, hogy rá lehessen pakolni buffot. Szóval alapból nem durva ez a lap, de van olyan metapakli, amiben ott a helye.

4. Bring it On!

Erre a lapra érkezett az, hogy teljesen hasznavehetetlen,meg az is hogy egyszerűen beteg. De úgy nagyjából az általános vélekedés az volt, hogy a negatív oldala túl erős és emiatt szinte mindenki leírta. Pedig a közvélemény megint tévedett. A kártyának kellett idő, de végül a Mill Warriorban bőven megtalálta a helyét. Az ok pedig abból fakad, hogy ez a típus az egyik leginkább Control pakli a metában. Tele van olyan leszedéssel, mint a Sleep with the Fishes vagy a Brawl. Az ellenfél pedig hiába van tele lényekkel, ha elborítja a pástot relatíve olcsó lényekkel, akkor olyan értéket lehet kinyerni a Brawl-ból, amit nem lehet behozni. Ha pedig ott a Dead Man's Hand, akkor ebből akár a végletekig lehet tankolni. Agro ellen pedig elég a Fishes is. Most még nem mondanám top tier-nek, de nerfek becsattanása után eljöhet az ideje.

3. Strongshell Scavenger

Ismét egy olyan kártya, ami a múltbeli lapok miatt került anno az oldalvonalra. Addig rendben van, hogy a Spreading Plague + Scavanger kombó papíron nagyon jól hangzik, de már láttunk egy ehhez hasonlót a Warriornál, ami majdnem ezt csinálta, sőt még olcsóbban is. A Protect the King + Bolster is jól hangzott kimondva, de az akkori meta miatt egyszerűen nem volt értelme hozni. Most viszont a környezet jó helyet kínál ennek a két említett lap stratégiájának és hozzá kell tenni, hogy a tokenek 5 hp-ja sokkal jobb alap, mint a másik esetben. Az viszont kérdés, hogy a kártya a nerf után mit ér majd. Egyelőre az 1 manás változás nem tűnik durvának, de az Innervate miatt nagyot zuhanhat a Druid és ezzel ez is eltűnhet. Itt most csak az idő adhat választ.

2. Prince Keleseth

Itt azt hiszem én is érintett vagyok. Anno amikor kijött a lap, egyből dobtam is a hasznavehetetlen kupacba a többi herceg mellé. De a kártyának van helye, sőt még a tesóival is lehet hébe-hóba találkozni. Három olyan pakli is van amibe befér a lap, Zoolock (bőven belefér 1 droppal megtömni a paklit 2-esek helyett), Handbuff Pala (az egyetlen, ami emiatt kiesik az a Grimestreet Protector, de anélkül is működik a mágia) és az Agro Rogue (persze egy Sap meg az Eviscerate hiányzik, de azért szódával elmegy). Ha sikerül korán letenni a lapot, akkor bitang erős. Lehet hasonlítani egy Mistcallerhez, de annál sokkal gyorsabb és a hatás egy agresszívabb pakliban sokkal erősebb. Keleseth nekem és a közösségnek is nagy tévedése volt.

1. Malfurion the Pestilent

A lap a legtöbb helyen a legalacsonyabb besorolást kapta a DK-k közül. Sokan gondolták, hogy nem működik, hogy megváltozott Hősképesség egész gyenge, hogy a két leidézett lény használhatatlan a kései játékban. De a tévedés itt most többrétű. Először is a lap 7 manába kerül, alapból kevesebbe, mint a legtöbb lovag. Ha pedig még az is szóba kerül, hogy a Druid tud Ramp-elni, és akár már a negyedik-ötödik körben is lekerülhet. Így még bőven nem értünk a játék kései szakaszába és a fejlesztés relatíve sokkal többet ér. A másik ok, ami miatt Malfurion minden elvárás ellenére az egyik legerősebb DK, hogy úgy illik az egyik legjobb metapakliba, mint a borsó meg a héja. Innen pedig már nem olyan nehéz megoldani a dolgokat. Persze a nerfek hatását még nem ismerhetjük, szóval most még nagy tévedés, de lehet később nagyot esik vissza.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Képek és cover: www.blizzard.com

 

Kövess Minket!