Vélhetően bajnoki szabályt módosítanak a Mill Warrior miatt a HCT tornán

Vélhetően bajnoki szabályt módosítanak a Mill Warrior miatt a HCT tornán

Egyelőre még nem hivatalos forrásból érkezett a hír, de XiXo forrásai minden bizonnyal hiteles. A Mill Warri csavart egyet a szabályokon.

Az utóbbi hetekben a ladderen és a versenyeken is egyre inkább kezdd elterjedni a Mill/Fatigue Warrior. A pakli azért tett szert ilyen népszerűségre, mert tele van leszedésekkel, így control vs control párbajban  folyamatosan el tud bánni a nagy rohamokkal, akár még a Jade Druiddal is fel tudja venni a versenyt, főleg ha tech lapként ott figyel benne egy Skulking Geist. A pakliról már pár hete csináltunk egy bemutatót, ha kíváncsiak vagytok rá, akkor itt megnézhetitek.

Egy kicsit off-meta, de 100%-ban érdekes, íme a Mill/Fatigue Warrior

A Dead Man's Hand is jó arra, hogy végtelen mennyiségű lapot pakoljunk a pakliba, ezzel biztosított a végtelen érték, csak életben kell maradni.

De ez a cikk nem erről szól, hanem arról, hogy a pakli miatt a hétvégi HCT Americas versenyen új szabályt kellett hozni. Hiszen a Dead Man's Hand lap miatt egy Mill Warri vs. Mill Warri párbajban elviekben a párbaj a végtelenségig is mehet. Erről nemrég XiXo tett ki egy hivatalosnak látszó szabálymódosítást a Twitterre.

 

Ez nagyjából annyit jelent:

"Az új Warrior pakli, amiben ott van a Dead Man's Hand a Knights of the Frozen Throne kiegészítőből olyan játékhelyzetet teremthet, ahol egyik játékos sem tudja megnyerni a meccset.

Ebben az esetben a párharc 90 kör eltelte után véget ér és mindkét játékos technikailag veszít és a Hearthstone bajnoki szabályok értelmében egy döntetlennel lesz gazdagabb a két résztvevő.

Ezzel szemben a 2017 HCT Americas Summer Playoff esetében a következő szabályt fogjuk alkalmazni:

Ha egy játék dupla vereséggel zárul, mivel a játékosok 90 körön keresztül nem bírtak egymással, akkor az a játékos kapja meg a győzelmet, akinek magasabb a kombinált életereje. Ebbe beleszámít az armor és a HP is."

Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy ha bejön a mirror párbaj, akkor lesz 20-30 kör, ahol az ellenfelek megpróbálják majd lenyomni a másikat, utána pedig lesz vagy 50 kör, ahol megy majd folyamatosan a Bring It On!, a Dead Man's Hand meg a Coldlight Oracle. Előre látom, hogy akkor megyek majd ki megcsinálni a következő adag pattogatott kukoricát, amikor ez elindul. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!