A Naga Sea Witch rendesen megkavarta a dolgokat Wildban

A Naga Sea Witch rendesen megkavarta a dolgokat Wildban

A devek konzisztenssé akarták tenni a fix mana beállítós mechanikát, de sikerült megteremteniük az egyik legjobb Wild lapot.

Lassan két hét telt el azóta, hogy a Naga Sea Witch szép csendben, minden tájékoztatás nélkül, megváltozott. A lényeg annyi, hogy eddig a kártya azt csinálta, hogy minden lapot fixen 5 manára pakolt, mindig ennyibe került kipakolni a többi lapot függetlenül attól, hogy azokon volt még mana csökkentő tényező vagy sem. A változás után viszont ezek a csökkentő tényezők is belekerültek az egyenletbe és ez gyakorlatilag azt idézte elő, hogy elérkezett az Óriások Kora.

Változott a Naga Sea Witch+Giant kombó, jönnek a filléres óriások

Eddig ugye a Naga fixen minden lapot 5 manára pakolt, na ez most már nem így van.

Először is meg kell érteni, hogy miért döntöttek úgy a fejlesztők, hogy megteszik ezt a lépést. Az egész onnan indul, hogy vannak olyan lapok a játékban, amiknek úgymond aura hatásuk van. Teszem azt ott van a Cogmaster, aki +2 támadást kap ha van lenn Mech vagy a Dire Wolf Alpha, ami a két mellette lévő lapnak buffolja meg az erejét. Ez a mechanika akkor is végbe megy, ha az ellenfél kijátszott egy Aldor Peackeepert a szóban forgó kártyákra.

Egy másik példa, hogy vannak más manát befolyásoló lapok is. A Mana Wraith növeli a költséget, viszont  Pint Sized Summoner vagy a Summoning Portal csökkenti azt. De ezen lapok esetében ez az akció nem befolyásolja a más kártyákra írt szöveget. Erről a Brode a következőket mondta.

"A változtatást azért vezettük be, mert egy kicsit egyszerűsíteni akartuk a szabályok megértését mindenki számára. Nem a Sea Witch-et akartuk buffolni, hanem a konzisztensé akartuk tenni a különböző mechanikákat."

Persze, ahogy azt már megszokhattuk, a változás nem érte el a célját. Ahelyett, hogy egyszerűsítette volna a dolgokat sikerült teljesen összezavarni az erőviszonyokat. Az egyik veterán Wild játékos például nemrég a Twitteren osztotta meg véleményét arról, hogy sikerült összehozni az eddigi legbetegebb Heartstone paklit.

Persze nem ő az egyetlen, aki emiatt panaszkodik. A hivatalos fórumokon folyamatosan megy vita és panaszáradat arról, hogy mégis erre miért volt szükség. A jó hír, hogy a devek folyamatosan nézik a statisztikáit a lapnak, a rossz viszont az, hogy biztos nem lesz visszavonás. Itt megint csak Brode-ot tudom idézni.

"Mikor aktiváltuk ezt a változást mi is aggódtunk a lapban rejlő erő miatt. Ahogy vártuk, azok a paklik, amikben ott van, nagyon jól teljesítenek. Sőt van olyan verzió, ami a legjobbak között van. Továbbra is rajta tartjuk a szemünket, ha pedig kezdd majd nagy gondot okozni, akkor lenerfeljük a lapot, de a változást biztos nem tesszük semmissé."

A fejlesztők logikája rendben van, tényleg kicsit zavaró, ha egy hasonló hatás különböző kártyákon máshogy viselkedik. De ettől függetlenül, ha ez ilyen durva hatással van a metára, még akkor is, ha Wildról beszélünk, bizony el kell gondolkodni a dolgokon. A nerf egy logikus lépés, az viszont jó kérdés, hogy milyen irányból érdemes lecsapni a lapra.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Képek és cover: www.blizzard.com

Kövess Minket!