Miért ülnek olyan emberek döntési pozícióban, akik nem értenek a játékhoz? -Amnesiac a HCT tornáról

Miért ülnek olyan emberek döntési pozícióban, akik nem értenek a játékhoz? -Amnesiac a HCT tornáról

Amnesiac már kicsit érettebben fogja fel a dolgokat, főleg tavalyhoz képest. De azért még mindig egyenesen elmondja a véleményét, ha valami nem tetszik neki.

A hétvégén lezajlott az amerikai HCT torna, amit szoros mérkőzések után a kanadai Purple nyert meg. Sajnos a versenyről a legtöbb embernek nem az jut eszébe, hogy milyen izgalmas párharcokat, vagy éppen vicces jelenteket lehetett látni, hanem inkább az, hogy a szervezésben bizony voltak gondok. A torna elején a játékosok olyan helyszínen voltak, ahol nem állt rendelkezésre kábeles internetelérés; csak és kizárólag Wifi volt. Ez megint nem lenne olyan nagy dolog, de hozzá kell tenni, hogy itt is akadtak gondok, miszerint ingadozott a jelerősség, ami azt eredményezte, hogy a játékosokat folyamatosan ki-ki dobálta a kliens és volt olyan eset is, amikor újra kellett kezdeni egy párbajt. Például Luker esetében egy olyan kört kellett újrajátszani, ahol bőven ő volt a vezető pozícióban, viszont a re után nagyon simán kikapott. Ezzel kapcsolatban tegnap Amnesiac a Streamen mondta el a véleményét, amiből most megpróbáljuk kiemelni a legfontosabb részeket.

Amnesiac véleménye a versennyel kapcsolatban, és maga a verseny

"A meccsek után kettős érzéseim voltak, még Chakkira is ráírtam, hogy "nem tudom, hogy tudom-e folytatni így a versenyzést". De miután átgondoltam a dolgokat, rá kellett jönnöm, hogy azért nem volt ez annyira rossz, főleg az én perspektívámból. Valamiért imádom ezt a játékot, és imádok versenyezni is. Büszke vagyok arra, ahogy játszottam a bajnokságon és azt kell mondjam, hogy eddig az évem is nagyszerűen alakult, semmiképpen nem szabad szomorúan felfognom a dolgokat. Attól még a játék nem lesz rosszabb, hogy én jobb voltam minden másik ott lévő játékosnál, azt hiszem ez az, amiben nagyon sokat fejlődtem, kicsit sikerült érettebbé válnom ezzel kapcsolatban. "

A sima kieséses rendszer

"Miután belépünk a top 8 közé, akkor a verseny formátum egyből átvált sima kiesésbe, ez így alapvetően nem túl fair, mivel aki odáig eljutott, az nagyon keményen megdolgozott a helyéért. Hiába vagy te a favorit egy meccsen, valamikor jöhet egy pénzfeldobás, és máris a dolgok rossz oldalára kerülhetsz; ez egyszerűen elfogadhatatlan. Nem akarok hazudni, szerintem a mostani formátumban itt van a legnagyobb hiba."

HCT helyszín

"Ahol kezdtük a versenyt az egyszerűen borzasztó volt. Az első nap még minden rendben ment, mindenki szuper kedves volt. Szerintem a helyszín tulajdonosai sajnálták a legjobban, hogy az internet nem szuperált. Az adminok is mindig segítőkészek voltak és megpróbálták megtalálni a legjobb megoldásokat. Egy percre sem akarom azt mondani, hogy őket hibáztatom azért, mert a hétvégén voltak kérdéses dolgok. Személy szerint nálam nem voltak nagyobb gondok, de pár jó barát esetében is történtek nagyon érdekes események, és ezért én is belekeveredtem a dolgok sűrűjébe. Ezek után, amikor a csoportkörök lementek, akkor a szervezők jöttek, hogy átmegyünk egy másik helyre, ahol van kábeles net és stabil kapcsolat. Ez pedig így is lett, kb. 15 percre az eredeti helyszíntől volt egy másik központ tele gépekkel, kényelmesen el fértünk, sőt talán a csoportkör is befért volna. A legfontosabb pedig, hogy egyszer sem jelentkezett internet hiba. De akkor könyörgöm, miért nem kezdhettünk itt?"

Visszajátszás és játéktörténet

"Amikor egy kompetitív játékban ledob a szerver, akkor az olyanoknál, mint a StarCraft, vagy a League of Legends; van egy mentési funkció, amit vissza lehet állítani, ugye? Ha ott meg lehet oldani, akkor egy alapvetően egyszerűbb játékban, mint a Hearthstone; ilyen miért nincs? Ezek kártyák, bináris kódolás: nem hiszem, hogy a dolog túlságosan nehéz lenne."

A bajnoki adminok

"A Blizzard adminok főnökei döntenek a kérdéses esetekben. Egy-egy vitánál megkapják a képernyőképeket, majd ők mondják ki a végső szót, hogy milyen lépéseket kell tenni a vita megoldására. A baj csak az, hogy ezeknek az embereknek lövésük sincs a játékról. Csak vegyük példaként Flo játékát. Lyra lenn a páston, 28 HP-ja van, a Pirate Warriornak pedig egy lap van a kezében. Jön egy DC, majd az admin benyögi, hogy "szerintem nem lehet eldönteni, hogy mi lesz a meccs vége", -szóval jön az újrajátszás. Ez a reakció egyenesen nevetséges és elfogadhatatlan, ha már tényleg hozzá nem értő emberek ülnek döntési pozícióban, akkor legalább legyen egy 5 fős csoport, aminek az a feladata, hogy ilyen esetekben döntsön."

Purple győzelme és reakciója

"Örülök Purple győzelmének. Szerintem rendben van, hogy egy olyan játékos nyert, akinek nagyon érdekes személyisége van. Viszont azt is meg kell jegyezzem, hogy Purple nem játszott igazán jól, sőt nem is a legjobb paklikat rakta össze. Majd a győzelem után olyan nagy mellénnyel nyilatkozott, mintha ő maga lenne Jézus. Több olyan kör volt, ahol nyerhetett volna de mégis kikapott, de talán ez most nem olyan fontos. Lehet, hogy az is elég, ha valakinek van valamennyi személyisége."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!