Az Ardent Censer reworkje nagy buffot jelenthet Jannának és Lulunak!

Az Ardent Censer reworkje nagy buffot jelenthet Jannának és Lulunak!

Mostanság akár League of Ardent Censernek is lehetne nevezni a játékot, mert hiába a már eszközölt gyengítések, még mindig egy nagyon meghatározó tárgya a játéknak.

Múlt hónapban elég nagy nerfeket kapott az Ardent Censer a 7.17 során, de láthatóan ez nem volt elég ahhoz, hogy a supportok elforduljanak tőle, hiszen továbbra is egy közkedvelt tárgy. Ráadásul olyannyira, hogy még a bot lane tárgymetát is elferdítette egyes esetekben, ahol az ADC inkább Relic Shielddel kezd, mindezt azért, hogy a támogatónak minél hamarabb meglegyen a pénze az Ardent Censerre.

Hétfő esti kihívás: Kog'Maw + 4 Ardent Censer support!

Nem mindennapi látvány azért ez, de valljuk be: bitang erős.

Tegnap a 7.19-es PBE patch során további frissítéseket mutattak be, amik nem hogy gyengítették, hanem tovább erősítették. Ez elsőre furcsa lehet, mert az on hit gyógyulást teljesen kivették belőle, cserébe növelték az attack speedet és a sebzést is rajta. Végül a PBE erősítéseket e két területen visszavonták és maradt a 20-35%-os támadási sebesség bónusz, illetve a 20-35-ös sebzésbónusz is, a tegnap bemutatott 20-40% és 20-40 sebzés helyett.

De akkor mégis mitől lenne erősebb a tárgy, ha a buffokat visszavonták és a gyógyítás kivették? Innentől nem csak a gyógyított vagy pajzzsal védett célpontot fogjuk buffolni, hanem saját magunkat is, akinél az Ardent Censer van. Tehát mi magunk is megkapjuk ezeket a bónuszokat, a támadási sebességet és a sebzést is, ha valakit védünk közben, így elsősorban Janna, illetve Lulu elég erős pozícióba kerülhetnek.

A 7.17-ben bemutatott nerfeket is visszavonják, ahogy már írtuk és bár későbbi szinteken nem kapjuk meg a 40%-ot és 40 sebzést, csak a 35-öt, még mindig jobb, mint a korábban tervezett fix 25% és 25 sebzés. Tehát ahogy telik az idő, lategamebe ugyanúgy egy baromi erős tárgy lehet. Lulu és Janna eddig is roppant idegesítő volt, hiszen a lane-en elég könnyen tudtak poke-olni, rendszerint magukat pajzsozva, amitől Janna több sebzést kapott, Lulu-t meg amúgy sem kell ilyen téren félteni. Ezzel együtt még csak magunkra se kell tennünk a pajzsot, a bónuszokat így is megkapjuk, az már csak hab a tortán; hogy Lulu amúgy is tudja gyorsítani a támadási sebességet W-jével, ötös szinten 45%-kal, amihez ha hozzájön még a 35% a tárgyból, még Luluból is géppuskát csinál, Pix sebzésével együtt ez még egy ADC-nek is bőven fájhat.

Nagyon úgy tűnik, hogy a támadásonkénti gyógyulás elvétele egyáltalán nem fogja befolyásolni a tárgyat, -főleg így, hogy a hatékonyságát konkrétan megduplázzuk a reworknek hála. Jelenleg legalábbis ez a helyzet, de a PBE-n lévő dolgok mindig képlékenyek, így ezeket (is) még visszavonhatják, de ha mégsem teszik meg, szinte biztos, hogy Janna és Lulu állandó szereplői lesznek vagy az alsó ösvénynek, vagy a tiltási listáknak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.