Theorycrafting: Miről szólhat majd az idei utolsó kiegészítő?

Theorycrafting: Miről szólhat majd az idei utolsó kiegészítő?

Ugyan még nagyon korai erről beszélni, de ma újra szembejött a májusi kép arról, hogy még a Mamut évében mit várhatunk, -és persze neki is álltunk találgatni.

A Frozen Throne kiegészítő még igazán meg sem találta a stabil metát, de ma reggel megint rápillantottam arra a képre, amit még a Mamut évének bejelentésekor kaptunk. Persze abban a pillanatban elindult valami bennem, és nekiálltam találgatni. Most erről a képről van szó pontosan.

Miután pedig már magamban felépítettem jópár teóriát, akkor eszembe jutott, hogy hozzám hasonlóan van pár iszonyatosan kocka haverom, akik nálam jóval több időt töltöttek el a World of Warcraft világában, úgyhogy mi lenne, ha megkérdezném őket. Nos, ez végzetes döntés volt, mert elindult a találgatás és a beszélgetés, amely egy idő után hihetetlen csapongásba ment át. Jött egy ötlet innen, majd a másik oldalról az ellenvélemény. Aztán egy teória a másik irányból, de azt meg egy másik kaszálta el. Mielőtt rátérnék arra, hogy melyik két lehetőség jutott eszünkbe, megpróbálok mindent felidézni, ami felmerült. Az egész persze a Goblinoknál és a fővárosuknál, Undermine körül kezdődött. De ezt az ötletet elvetettük, mert már két olyan kiegészítő is volt, amiben ezek a lények voltak nagy számmal jelen, a Goblins vs. Gnomes illetve a Mean Streets of Gadgetzan. Aztán ott volt Theramore és Vanessa VanCleef története, ami egy jó kis kalózos sztori lehetett volna, de egy kicsit túl sok logikai hiba volt az egészben, és nem igazán tudtuk bekötni, -szóval ez is kuka. Végül felmerült Uldum is, hiszen az rendesen tele van kincsekkel, de persze az már a League of Explorersben teljesen ott volt. Végül tehát két lehetőségre szűkítettük a dolgokat. Előre bocsájtom, hogy ez csak találgatás, szinte biztos, hogy más lesz, ez csak szerintünk a legvalószínűbb változat.

Ironforge

A Második Háború után Orgrim Doomhammer összeszedte a Hordát, hogy a meghódított Stormwindből még tovább tudjon terjeszkedni. Az első része ennek a hadjáratnak az volt, hogy elfoglalja Khaz Modan-t, hogy megszerezze a szükséges alapanyagokat és üzemanyagot egy flotta építéséhez. Doomhammer nagyon gyorsan haladt előre a cél elérésben, és jópár törp erődöt vett be. Azt hitte, hogy a maradékkal már kevesen is elbánnak, így a hadereje nagy részét hajóra pakolta, és tovább indult meghódítani Lordaeront. De a helyzet azért nem volt ennyire egyszerű. Az túlélők nagy része az Ironforge erődbe menekült,és együtt a törpök olyan jól megerősítették a tárnákat, hogy egy ork támadás sem tudta bevenni a hegyet és Killrog Bleeding Hollow meg kellett elégedjen azzal, amit meg tudott szerezni. Ez eddig nem túlságosan kapcsolódik a zsák aranyhoz, de az Ironforge mélyén ott van a Vault of Ironforge. A hatalmas teremben bankárok hada, egy aukciós ház, és persze számtalan személyes trezor van. Azokban pedig minden bizonnyal nagyon sok arany és drágakő lapul. A kiegészítő most alapulhatna a törpéken, akár egy fajként megjelenhetnének a kártyákra írva. Az egy biztos, hogy végtelen mennyiségű lehetőség van a témában, amit ki lehet fejteni.

Broken Isles

A Broken Isles egy titokzatos szigetcsoport a tomboló Maelstrom-tól észak-keletre. Itt szinte mindenhol elszórt ősi elf romokat, városokat és katakombákat lehet találni, amikben nagyon sok félelmetes és varázslatos dolgot lehetnek. Az egyik leghíresebb hely a night elf város, Suramar. De Srageras sírkamráját is a szigeten van valahol. A kamra fontos szerepet játszott a Burning Legion harmadik inváziójában, hiszen Gul'dan egy alternatív univerzumból ide nyitotta meg a portált, amin keresztül hozta az ork sereget. A sűrű erdőkben, minden kőnek és fának más és más története van, és minden barlangban új kalandok vagy veszélyek várják azokat, akik bemerészkednek. Itt már azért egy kicsit könnyebb volt megtalálni a kapcsolatot. A sírboltok minden bizonnyal nagyon sok kincset rejtenek, ami egyértelmű utalás a képre. De ezen kívül felsejlett az is, hogy itt egy tök érdekes Adventure-t lehetne felépíteni, ugyanúgy, mint a Lich King esetében.

Egy szó, mint száz; mi erre a következtetésre jutottunk, mikor neki mertünk kezdeni egy jó kis teória kraftolásnak. Szerintetek hova visz el majd minket a következő Hearthstone kiegészítő?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Képek és Cover: www.blizzard.com

Kövess Minket!