Lapokat dobatni jó, értem? - Íme Stancifka Mill Rogue variácója

Lapokat dobatni jó, értem? - Íme Stancifka Mill Rogue variácója

A Mill Warrior egyre jobban teljesít, mind a versenyeken, mind pedig a ladderen, így várható volt, hogy más kasztban is felbukkan a típus újra.

Úgy néz ki, hogy a nerfek óta, ha lehet azt mondani, akkor a meta talán még tovább lassult. Hivatalos metajelentés még nem érkezett se a VSData, se a Tempo Storm oldalaktól, szóval egyelőre még nem lehet biztosra mondani a dolgokat, de a nagyobb profi streamerek közvetítései alapján azt kell mondani, hogy egyelőre nem bukkant fel olyan domináns agro pakli, ami ütné a control paklikat. Sőt, mostanában reneszánszát éli a Mill archetípus. A Warrior-ban már a versenyeken is felütötte a fejét és high legendben viszonylag gyakran lehet találkozni vele. Stancifka pedig, most egy másik kasztban is előszedte az alapötletet. Nem lehet azt mondani, hogy a pakli teljesen új keletű, hiszen a ColdLight Oracle + Shadowstep kombó eddig is létezett, de a mostani változások miatt az olyan lapok, mint a Shadowblade és a Rogue DK is helyet kaphatnak. De ezek után lássuk mi is van a pakliban és mi az alapvető taktika.

Pakli

Mana görbe

Deck kód: AAECAaIHAvMMgNMCDooBtAHEAe0CnwPNA4gH+AeGCfW7AoHCAsrDApvLApriAgA=

Stratégia

Az alap stratégia ennél a decknél is ugyanaz, mint a többi mill típusban. Tele kell pakolni az ellenfél kezét, majd utána folyamatosan égetni kell a lapjait. Most több olyan pakli is van, ami pár lap körül forog, Az Exodia Mage esetében ha Antonidas, vagy a két Sorceress Apprentice elég, akkor ott bajok lesznek, a Razakus Priest estében is fájdalmas, ha a DK vagy Raza megy a kukába, sőt ha a Mill Warriorból sikerül kiégetni egy Dead Man's Hand-et, akkor gyakorlatilag meg lehet szakítani a végtelen láncot. Az lehet, hogy az agro dekkek ellen a pakli nagyon gyengén teljesít, de mióta a Fiery War Axe és az Innervate rosszabb létre szenderült egy kicsit megcsappant a kedv a játékra az említett lapokkal.

Egyébként a pakliban van egy kis OTK elem is. Csak az érdekesség kedvéért, ha az ellenfélnek nincs lapja és Valeera lenn van, akkor lehet egy körben több, mint 30-at sebezni a következő kombóval: Shadowblade arcra + Coldligth Oracle + Coldlight Oracle (Shadow Reflection) + Shadowstep + Clodlight Oracle + az ellenfél húzása a következő kör elején. Ez így összesen 31 fatigue sebzés, amit bizony nem véd le még az Ice Block se.

Kezdő kéz

Alapból a Coldlight Oracle a pakli győzelmi feltétele. Ha biztos, hogy control párbaj van kilátásban, akkor érdemes gyakorlatilag mindent lecserélni, annak érdekében, hogy ez feljöjjön. Agro ellen már más a helyzet. Ilyenkor az olyan lapokat kell keresni, mint a Backstab, a Doomsayer, az Eviscerate és a Tar Creeper. Ezek a játék elején adnak annyi védelmet és tempót, amivel meg lehet akasztani a legdurvább rohamokat is. Persze, ha ne adj isten egy Coldlight is feljönne, akkor azt nem kell visszadobni a pakliba.

A kulcs kártyák

Az már kiderült, hogy a Clodligth Oracle a pakli lelke, szó szerint ez a lap nyeri meg a meccset. Persze kellenek hozzá a visszapattintó lapok, mint a Shadowstep, a Shadowcaster, a Youthful Brewmaster, de akár a Vanisht is lehet használni. Végül pedig a Shadow Reflection is egy opció, ha már Valeera beállt az élőholtak közé. Az Oracle-t meg kell védeni, szóval ha nem lehet visszaszedni kézbe vagy nem fejezi be a meccset, akkor nem szabad kijátszani. 

Persze a laphúzás jó dolog, azt is jó látni, ahogy az ellenfél lapjai elégnek, de azt is figyelembe kell venni, hogy a mi oldalunkon is megtelik a kéz. Ezért kellenek az olyan olcsó lapok, mint a Preparation vagy a Counterefeit Coin, amiket gyakorlatilag el lehet dobni a kézből és még plusz pozitív effekteket is hordoznak magukban, ha más nem, akkor arra, hogy elindítsanak egy kombót.

A Sap és a Vanish már abszolút control lapok. Azon kívül, hogy megvédik az életpontjaidat még még akár lapokat is ölhetnek meg, ha az ellenfél keze éppen tele volt.

Lehetséges cserék

Earthen Ring Farseer: Itt lehet variálni, ehelyett lehet bedobni más tech lapot, ahogy a ladder környezet megkívánja, de érdemes legalább egyet megtartani, hogy pár visszapattintással értékes időt lehessen nyerni.

Skulking Geist: Az addig rendben van, hogy a Jade Druid már nem akkora faktor, mint egy hete volt, de attól még játszható ez a lap. Sok pakliban van 1 manás lap és ha ezeket ki sikerül szedni, akkor mivel az ellenfeleknek kevesebb lapjuk van, hamarabb fogynak ki kártyából teljesen.

Valeera the Hollow: A kisasszonyt már nagyon nehéz pótolni, nem igazán van olyan, ami igazán tudná helyettesíteni. Nélküle is lehet játszani a paklit, az alapdolgok nem változnak. De ha van rá dust, akkor megkönnyíti az életet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!