Öveket becsatolni: rajtol az év legnagyobb magyar LoL versenye!

Öveket becsatolni: rajtol az év legnagyobb magyar LoL versenye!

Vasárnap délután kezdetét veszi a ROG Magyar Elit Bajnokság második szezonja!

A több mint két hónapon át tartó versenysorozatban Magyarország legjobb LoL csapatai küzdenek meg egymással online, majd a bajnokság végén a két döntős csapat a Docler székházban, egy óriási Bo5 keretében feszül majd egymásnak az Idézők Szurdokában a kétmilliós összdíjazásért.

A nagy MEB lexikon

Nemrég bejelentésre került a ROG Magyar Elit Bajnokság második szériája, mi pedig összeszedtünk néhány érdekességet az első szezonból, illetve mindent, amit érdemes tudni a másodikról.

A hatos mezőny két részből alakult ki: az előző szezonban az első négy helyen végzett csapatok automatikusan kvalifikálták magukat a második évadra is, míg az utolsó két helyért nyílt selejtezőt játszottak. A több mint 40 csapatból végül az Afterglow és a Team Plague jutottak be; velük egészült ki tehát a Team Horizon Reapers, a WiLD.CoolerMaster, a Wonder Stag e-Sports és a RIFT Esports négyese.

Az egy évvel ezelőtti helyzethez képest, látva az eddigi, 2017-es magyar versenyeket, idén még szorosabb és izgalmasabb mérkőzésekre számíthatunk! Nem olyan nagy az előnye a THR-nek és a WiLD-nak a többi csapattal szemben, a kisebb gárdák is simán okozhatnak 1-1 meglepetést.

A címvédő, és egyébként 2016 szinte minden versenyét megnyerő Team Horizon Reapers két játékost cserélt a tavaly óta, bluerzor helyére (-aki azóta francia vizekre evezett-) Benji érkezett, míg a támogató szerepkörben Qgloof játszik. Tavasszal a gyenge láncszemnek az alsó ösvényük, de főleg Joe tűnt, a THR sikere múlhat azon, hogy mennyire tudtak összehangolódni Qglooffal és mennyit sikerült neki személy szerint fejlődnie.

A két újonc stílusban teljesen eltér egymástól, mégis mindkettőben benne van az, hogy meglepetést okoz: az Afterglow csupa fiatal játékosai az idei évben a semmiből törtek fel és nyertek már pl. MondoCont, míg a Team Plague ötöse egy kimondottan a ROG Magyar Elit Bajnokságra összerakott csapat, tele rutinos rókákkal. Ha jól megy az összeszokás, ki tudja, talán még a nagyokat is elkaphatják 1-1 meccsre. Az AWG-ből Pareszt lesz majd érdemes nyomon követni, ez a srác alig néhány hónapja játszik a dzsungelben, de már 12 évesen, első szezonjában Gyémánt divízióig vitte, szóval tehetségből nincs hiány.

A RIFT és a WSE a mezőny sötét lovai: szinte a nulláról építette újjá mindkét szervezet a csapatot, éppen ezért is nehéz megmondani, hogy most milyen játékerőt képviselnek. A többi hazai verseny alapján a top 3-4 most is reális mindkét gárdának, de kellő felkészüléssel akár még egy döntő is elcsíphető. Nyilván hátrány mellettük, hogy nincs olyan szintű összeszokottság, mint mondjuk a THR-nél, de a meglepetés simán benne van a pakliban.

A legnagyobb kérdőjel a WiLD.CoolerMaster. A Hextasy-hi im mate duón kívül mindenkit lecserélt a csapat, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy az új ötös még erősebb is, mint az előző, Meight egy szörnyeteg középen és ha Sick és Carabon tudnak egy stabil játékot hozni, akkor bőven esélyes ez a csapat nem csak a döntőre, de a végső győzelemre is.

A lebonyolítás változott idénre, a két csoport helyett mind a hat csapat játszik majd egymás ellen egy-egy „Best-of-2” mérkőzést, így lehet győzelem, döntetlen és vereség is a mérkőzések vége. Az első párharcok szeptember 24-én 16:00 órától lesznek, majd utána minden héten vasárnap, ugyanebben az időpontban három Bo2 meccs során lehet majd szurkolni a legjobb magyar csapatoknak. A rájátszás már úgy megy, ahogy eddig: az első négy jut tovább, az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik egy-egy Bo5-öt a döntőért.

A mérkőzéseket -ahogy tavaly is,- a Magyar LoL TV stábja közvetíti a már megszokott helyen:

Vasárnap tehát 16 órakor start, a pontos menetrendet, a résztvevő csapatokat megtaláljátok itt az oldalon! Vajon megvédi bajnoki címét a THR, vagy idén új győztest avatunk?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!