Eladjuk vagy megtartsuk? Néhány tanács a kezdő FUT csomaghoz

Eladjuk vagy megtartsuk? Néhány tanács a kezdő FUT csomaghoz

Egy jó menedzsernek a kereskedelem az egyik erőssége. Pár megfontolt döntéssel egy igazán erős csapatot rakhatunk össze.

Új év, új FIFA, ez pedig azt jelenti, hogy a FUT szerelmeseinek újra kell építenie a csapatot, ehhez pedig jönnek a kezdő kártyacsomagok segítségül. Legyen az hűségcsomag vagy FIFA pontokból finanszírozott, az elsődleges kérdés; hogy mit is csináljunk újdonsült paklinkkal. Már az elején fontos tehát, hogy tudjuk miként is indulunk el az Ultimate Team világában. A válasz nem egyszerű, de néhány megoldási javaslat talán segíthet abban, hogy a lehető legjobban tudjatok elindulni. Különböző kategóriákba soroljuk a kártyákat, és ezek alapján lehet majd látni, mit érdemes velük kezdeni.

Felhasználhatók (CONSUMABLES)

Általánosságban elmondható, ez a fajta 2 kategóriába sorolható: Impozáns és kevésbé impozáns kártya.

Kevésbé impozáns (Less Desirable): Ezek között találunk olyanokat, mint a kapusedzés vagy a nem ritka szerződések (Goalkeeper training, non rare contrats) stb. Érdemes egyből listára tenni őket, és ha nem sikerül megszabadulnunk tőlük, akkor használjuk a Quicksell (gyorseladás) funkciót. Az ebből származó coinok máshol jönnek majd jól.

Impozáns (Desirable): Ezek már kicsit összetettebbek. Az egyik lehetőség, hogy megtarjuk és megvárjuk az első hétvégi bajnokikat, hátha feljebb kúszik az áruk. A másik, ha valaki jó kereskedő, azonnal túl ad rajta, és az ebből kapott érméket további érmék szerzésére fordítja. Egyébként a rare squad fittness (ritka csapat fittnesz) vagy az all attribute training (összes tulajdonság képzése) az első hetek után simán felértékelődhet és akkor még jobban járhatunk.

Képtalálat a következőre: „fifa 18 starter pack”

Alacsony értékű nem kívánatos kártyák (Low Rated & Undesirable)

Ha hiába tettük listára ezeket, a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy gyorsan megszabadulunk tőlük. Ennek ellenére érdemes utána nézni a piacon, milyen áron is mozognak mielőtt a Quicksell mellett döntenénk. Az elején elég jó kis extra összeget lehet belőlük összeszedni, ami a későbbi tranzakciók során fontos lehet.

Alacsony értékű impozáns kártyák (Low Rated & Desirable)

Nem egyszerű kategória. Alacsony értékű, de jó stattal rendelkező játékosok bizony megérnek pár coint. Ilyen kártyák nyitása után két opció lehetséges. Ha egy korábbi játék ismert labdarúgójáról van szó (pl Renato Sanches), akkor valószínű, hogy premium áron adhatod el. Viszont, ha ismeretlen a focistád, akkor kevesebbet érhet, mint a potenciális értéke.
Azt javasolnánk tehát, hogy érdemes a korábbi rész túlhypeolt sztárjait, népszerűségüket kihasználva eladni. Másrészről, a jobb stattal rendelkező ismeretlen kártyákat érdemesebb megtartani, várni velük néhány napot, mert bizony olcsó szörnyetegekké is válhatnak.

Nagy értékű elitek (High Rated & Elites)

Lehet szerencséd, és pont egy ilyen hullik az öledbe. Rögtön az elején ezeknek a kártyáknak az értéke direkt alacsony, hiszen kevés érme van még a piacon. Minél többen szereznek hozzáférést a játékhoz (early access/pre-order), annál gyorsabban fog emelkedni majd az áruk, aztán a teljes játék megjelenésél egy kicsit megint csökkenhet, végül október közepén ismét növekedni fog. Ha nem akarsz kockáztatni, érdemes megvárni a következő hónapot velük.

Képtalálat a következőre: „fifa 18 starter pack”

Lehetőségek a Squad Building Challenge-ben (csapatépítő kihívások)

A FIFA17-ben bemutatott SBC az egyik legjobb befektetésünk lehet. Ha olyan kártyát nyitnál, amely valamelyik ligához kötött, például Marquee Matchup (rangadó/rivális mérkőzések) vagy POTM (a hónap játékosa) akkor őrizd meg. Folyamatosan nézegesd az értékét, és mihelyst elérte az általad kívánt árat, add el.

Az induláshoz ez a néhány ötlet jól jöhet, azonban a játék kiadásának közeledtével további információkat is megosztunk majd veletek. A FIFA18 minden platformra szeptember 29-én érkezik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!