Nehéz győzelmekkel gazdagodtak a tavalyi nagy csapatok a ROG MEB-en

Nehéz győzelmekkel gazdagodtak a tavalyi nagy csapatok a ROG MEB-en

Három darab Bo2-vel indult a ROG Magyar Elit Bajnokság szeptember 24-én, és volt izgalomban részünk bőven, még ha a végeredmények nem is lettek annyira meglepőek.

A selejtezőkörök végeztével, és a két végleges csapat bejutásával végre elindulhatott tegnap, vagyis szeptember 24-én a ROG Magyar Elit Bajnokság második szezonja. A két újonnan bejutott csapat végül az Afterglow (AGW), valamint a Váltott ösvénytolás lett, akik időközben csatlakoztak a Team Plague (PLG) szervezetéhez. A tavalyi négy visszatérő pedig a győztes Team Horizon Reapers (THR), a második helyezett WiLD.CoolerMaster Multigaming (WLD), és a két 3-4. helyezett Rift Esports (RIE), valamint a Wonder Stag E-sports (WSE).

Öveket becsatolni: rajtol az év legnagyobb magyar LoL versenye!

Aioween | 17/09/23 14:46 A több mint két hónapon át tartó versenysorozatban Magyarország legjobb LoL csapatai küzdenek meg egymással online, majd a bajnokság végén a két döntős csapat a Docler székházban, egy óriási Bo5 keretében feszül majd egymásnak az Idézők Szurdokában a kétmilliós összdíjazásért.

Egy kicsit a bajnokság felépítéséről: A mérkőzések Bo2-es rendszerben zajlanak idén. A tavalyi két csoportos rendszert magunk mögött hagytuk, ami szerintem egy jó döntés volt, lévén, hogy csak hat csapat szerepel a ROG MEB-en, a két három fős csoportnak nem sok értelme volt, így minden gárda játszik mindenkivel. Egy 2-0-ás győzelem 3 ponttal gazdagítja a nyertes csapatot, míg a vesztes nem kap semmit, egy 1-1-es döntetlen esetén pedig mindkét ötös egy-egy ponttal sétál haza.

A napot, és a teljes második szezont, a tavalyi nyertes THR, valamint az Afterglow nyitotta. Papíron ez egy egyértelmű találkozó kellett volna legyen, de ne felejtsük el, hogy legutóbb is az Afterglow győzedelmeskedett, így a THR-es srácok bizonyítani szerették volna azt, hogy még mindig ők a legjobbak. Ez többnyire sikerült is, mivel a találkozó vége 2-0 lett, de egyáltalán nem volt az olyan sima, mint sokan várták volna. Mindkét mérkőzésen javarészt az AGW állt jobban, viszont az első meccsen kifutottak az időből, mely Sk1nzoréknak dolgozott. Ettől függetlenül Febernnek sikerült egy hatalmasat outplay-elnie MarineHBS-sel szemben, amit szemet gyönyörködtető volt az első mérkőzésen.

Hiába a szép megmozdulások, mindkét mérkőzés vége fele kiütközött a tapasztalatbeli különbség, ami a koordinált 5 v 5-ös csapatharcokat illeti. Másodjára például Joe pentakilljével biztosították be a győzelmet.

Az előny megvolt az AGW-nek, de a THR mindkét alkalommal megtalálta a nyertes helyzeteket. Így az AGW szomorúan távozott, de korántsem lehet azt mondani, hogy ne lenne még remény számukra. 

Másodjára a nevükben régi, ám tagokban annál újabb két csapat léphetett pályára. Mindkét gárda tavaly a 3-4. helyet szerezte meg, idén minden bizonnyal többet szeretnének elérni. Rengeteg tagcsere volt mindkét ötösnél, de az első találkozó alapján úgy tűnt, a RIE-nek jobban bejött a számítása. Két, viszonylag egyoldalú mérkőzés során tudták lenyomni a WSE-s srácokat, akik láthatóan sok téren még gondokkal küszködtek. wAZIER már az elején megindult Jarvanjával, melyből Domee is kivette részét, láthatóan a WiLD-ből az összhangot is magukkal hozták. Pár apróbb hibát leszámítva majdnem tökéletesen játszott a RIE mindkét mérkőzés alatt, chrisie-n kívül a többiek nem tudtak igazán kibontakozni a WSE-ben a tegnapi napon. 

A második meccsnek a sorsa már az elején megpecsételődött, mikor wAZIER három gyilkossággal is gazdagodott, biztosítva ezzel azt, hogy a splipush-át egy embert szinte biztosan nem fogja megállítani. 

Ezzel lényegében megnyerték a meccset, mert két választása is volt a RIE-nek, Shen vagy beultizik és megnyerik a csapatharcot, vagy egy-egy helyzetről lemondanak az emberelőnyről, cserébe viszont tornyokat szednek. Végül mindkettő megvalósult, és magabiztosan hozták el a 2-0-át. A WSE-nek valamit még helyre rakni fejben, de a RIE láthatóan szépen felépítette a csapatkohéziót már az első héten, és hirtelen roppant erősnek tűnt az egységük.

A WiLD-nál is bőven történtek változások, összesen három új játékost igazoltak le tavaly óta, míg a PLG teljesen új csapatként érkezett a ROG MEB-re. Félteni azért nem kellett az újoncokat, egyáltalán nem voltak megszeppenve a vadaktól. A gyilkosságelőny először a PLG-nél volt, sikerült a mides Kassadint is megindítani, illetve Flovy is jól teljesített, de az aranykülönbség mégsem volt túl nagy. Nagyjából fej-fej mellett haladt a csapat, és voltak szép megmozdulások a Plague-es srácoktól is, amik még a kommentátorok tetszését is elnyerték.

A történet azonban kicsit hasonlóan alakult, mint az AGW vs THR mérkőzésen. Hiába a jó korai kezdés, a később kialakult helyzeteknél a WiLD jobban tudta koordinálni magát, és megszerezte az előnyt is mindkét alkalommal. Hi im mate Tristana-ja három tárgyig nem csinált túl sokat, na de utána...! Egy Baron megszerzése után csapatharc alakult ki a középső ösvényen, ahol hi im mate nem kapott elég fókuszt.

Másodjára is a gyilkosságok száma eleinte magasabb volt Myrmidonéknál, de tornyok terén a WiLD tudott remekelni, emiatt az aranyelőny is náluk volt. Az újoncok lemaradása nem volt számottevő, -akár még meg is nyerhették volna a mérkőzést toronyhátrányból is-, de sajnos a bázisuk már nyitva volt, és a mérkőzés ismét egy mindent eldöntő csapatharcon ment el, -ezúttal a bázison belül. Egyedül Myrmidon maradt életben, de egyedül már nem tudta megtartani a Nexust.

Egy-egy találkozó alapján viszont nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni, talán a WSE kivételével a két másik vesztes csapat is helytállt a pályán, egyáltalán nem tűntek elveszettnek, inkább csak nem sikerült rögtön elsőre mindent a helyére rakni. Szerencsére még lesz alkalmuk bőven bizonyítani, így kíváncsian várjuk a következő összecsapásokat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!