Akár már jövőre LCS-ben láthatjuk bluerzor-ékat!

Az új szabályok értelmében minden esély megvan arra, hogy a GamersOrigin jövőre az LCS-ben szerepeljen!

Már korábban beszámoltunk róla, hogy az európai LCS kemény változáson fog keresztül menni. Nem is olyan rég már az is kiderült, hogy a csapatok melyik régióra voksoltak. 

EU LCS 2018: Már az is kiszivárgott, melyik csapat melyik országban játszik majd

A napokban több részlet is napvilágot látott az EU LCS várható új formátumáról, a csapatok pedig most döntöttek, hogy hol szeretnék folytatni.

Ahogyan az a címből már kiderült, most kifejezetten a francia régióval fogunk foglalkozni. A székhely természetesen nem más, mint a gyönyörű Párizs, és ugye mindenki jól tudja, hogy ha a francia ligáról van szó, akkor van magyar érdekeltségünk is. Ugye a jelenlegi LCS csapatok közül mindössze a Vitality választotta a francia régiót, így melléjük még 5 darab csapat érkezhet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy más nemzetiségű csapat nem játszhat. Simán benne van, hogy az egyik csapat még változtat a döntésén.

Nézzük is meg azokat a francia csapatokat, akiknek van esélyük ide bekerülni:

GamersOrigin
(Shemek - bluerzor - Tonerre - Toaster - Targamas)

Számunkra az egyik legfontosabb csapat mindenképp a GO. A magyar dzsungelessel játszó ötös eléggé berobbant a francia köztudatba, miután januárban megalapították magukat. Azóta sok fontos versenyen vették részt, és elég szép eredményeket hoztak össze a srácok. Az első nagy versenyük a Challenge France volt, ahol a csoportkör után sikeresen bejutottak a rájátszásba, ahol a Team LDLC-vel találták magukat szemben és nagyon könnyedén, 3-0-val be is húzták a harmadik helyet. Ezt követően három első helyezés jött össze, hiszen egyhuzamban a Montpellier Esports Show-t, a Lyon esport #10-et és a Gamers Assembly 2017-et is megnyerték. 

Ezt követte az egyik legnagyobb feladat a számukra; érkezett a nyári Challenger Series open kvali, ahol természetesen elindultak. Az első kettő meccsüket nagyon simán 2-0-val nyerték meg, viszont a negyeddöntőbe jutás már nem sikerült nekik, hiszen 2-1-re kikaptak a spanyol ThunderX3 Baskoni-tól. Ez elég nagy érvágás volt a csapat számára, hiszen tényleg nagyon ígéretesnek indult ez az open kvali. Ezután nem szomorkodtak sokat, egyből megnyerték az Underdogs Spring rájátszását, ahol újra az LDLC-vel játszottak, és megint nagyon simán 3-0-ra győztek. Jelenleg is tart az Underdogs Summer sorozata, ahol eddig nagyon jól állnak a srácok.

A kialakulóban lévő helyzetről bluerzort is megkérdeztük, hogy miként látja jövőre saját, illetve csapatának helyzetét az EU LCS-szel kapcsolatban?

Sajnos nem tudunk még róla sok mindent, de ha lesz lehetőségünk mindenképpen részt veszünk rajta. A következő évre a célom minimum egy Challenger series lesz, de még ezzel sem leszek teljesen megelégedve mert az én almom az, hogy az LCS-ben játsszak, és mindent meg is teszek ennek érdekeben, hogy ez megvalósuljon.

Még a párizsi LCS döntőn sikerült egy House Tour videót készítenünk Subicz "bluerzor" Dániellel, ezúton is szeretnénk megköszönni még egyszer, hogy volt erre lehetőségünk, és betekintést nyerhettünk egy nívós csapat gaming házába!

Team-LDLC
(Kektz - Airwaks - Eika - Crownie - Moopz)

Talán a jelenlegi legnagyobb francia csapat, de aki követi a GO meccseit, azoknak nem kell bemutatnunk. Legnagyobb eredményük minden bizonnyal az EU CS zárt kvalifikációjába való bejutás volt, ahol még a saját csoportjukat is veretlenül nyerték meg, viszont a rájátszásban már elvéreztek. Már a tavalyi Challenge France-ban is részt vettek, ahol csakúgy mint idén, a második helyet tudták megkaparintani. Ezenkívül az idei Dreamhack Tours-t is ők nyerték, ahol vissza tudtak vágni a Milleniumnak. Összességében egy bitang erős francia csapatról beszélünk, akik mindig ott tudnak lenni a Top4-ben.

Millenium
(RIIP - Nerroh - Jester - Nikola Senpai - Mystiques)

A méltán híres Millenium is a Top3 francia csapat közé tartozik. Talán az egyik legnevesebb francia szervezetről beszélünk, hiszen 2014-ben már az EULCS-ben játszottak. Ugye mondanom sem kell, hogy kik voltak azok, akik kiverték őket az LCS-ből? Igen: az UOL. Ezt követően nem sikerült visszajutniuk, és a Challenger Seriesben folytatták. Idén tavasszal újra megpróbálhattak bejutni az LCS-be, de a Roccat ellen kikaptak 3-2-ra a bejutásért. Ez a csapat nyerte meg a Challenge France tavaszi kiírását. Miután a top csapatokkal szemben is megállják a helyüket és folyton ott vannak az LCS közelében, őket is számításba vehetjük a francia régióban.

GrosBill Esport
(Fraid - Skeanz - Krakmo - Mactor - Sharkk)

Talán a negyedik legnívósabb francia ötös. Csak francia játékosokból áll, így velük is számolhatunk, ha a francia régió jön szóba. A tavaszi Challenge France nem sikerült a legjobban nekik, a hatodik helyet tudták csak megszerezni. Viszont ezt követően az Underdogs tavaszi szezonjában bizonyították rátermettségüket, hiszen egy 6-1-es alapszakasz után a harmadik helyre tudtak befutni. Ezen kívül a Gamers Assembly idei kiírásában negyedikek lettek, míg a Montpellier Esport Show-on bluerzorék ellen véreztek el a döntőben. Szóval őket sem elfelejteni, ők is tudnak meglepetést okozni.

Vizicsacsi után újra egy magyar játékost láthatunk az LCS-ben, ha a GO jut be a francia régióban; úgyhogy nagyon szurkoljunk nekik!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



 

Kövess Minket!