Áll a bál Zeus és az ukrán kvali körül

Áll a bál Zeus és az ukrán kvali körül

DeKay beszólt, m0E visszaszólt, -ezzel elindult az újabb Twitter botrány lavina.

Mintha el is felejtette volna mindenki, hogy mi történt 1 hete kNgV-el; megint elkezdődött egy kisebb Twitter háború. DeKay a Slingshot újságírója vonta kérdőre Zeus-t a tegnapi ukrán kvaliért, ahol igazából saját szervezete ellen játszott.

Idén májusban jelentette be Zeus, hogy újraindítja Ukrajna egyik legrégebbi csapatát a pro100-at. Azóta nem nagyon hallottunk felőlük, a CIS régióban játszanak, de nem érnek el nagyobb sikereket. Viszont most történt valami, ami megkérdőjelezi az etikai tisztaságát mind a kvalinak, mind pedig Zeusnak:

A kvalifikáció döntőjében nem más került össze Zeus nagyon erős ukrán ötösével, mint saját csapata a pro100. Több mint valószínű, hogy throw nem történt, hiszen elég szépen helytállt a csapat egy ilyen erős ötössel szemben, de DeKay nagyon jó kérdést tett fel azzal kapcsolatban, hogy ez mégis mennyire etikus?

Ezek után NA egyik legnagyobb CS streamere m0E szólt bele a dologba, hogy ez igazából akkor nem lenne etikus, ha top tíz csapatból három nem ugyanazon szervezet alá tartozna.

Ez a történet talán meg is állt volna itt, de mint tudjuk, a profi e-sportban sosincs vége ilyen könnyen egy vitának, ezért beleszólt a dologba Zeus is, aki igazából nem is Zeus volt. Tudom, ez most kicsit furcsán hangzik, de elmagyarázom: A komolyabb e-sportolók, akik nem elég magabiztosak angoltudásukban, néha felvesznek egy fordítót, vagy segítőt, akinek az a dolga, hogy irányítsa Zeus közösségi médiáját. Ezt hibátlanul meg is tette egészen idáig, amikor is elfelejtette megkérdezni Zeus-t, hogy ki tweetelhet-e egy szöveget. Egy nem akármilyen beszólást.

Ez a tweet azóta törlésre került, de ez nem mentette meg a srácot, aki kiírta, hiszen már le is mondott a munkájáról, és elnézést is kért. A bocsánatkérés szövegében az is szerepel, hogy ilyet senki ne csináljon, hiszen most úgy érzi, hogy saját karrierjét tette tönkre egy meggondolatlan tweettel.

A meccs etikai részét, hogy hagyni kéne a tulajdonost saját csapata ellen játszani, vagy sem: mindenki döntse el magának. Én egyértelműen m0E-val értek egyet, ameddig a top tízben is vannak egy szervezet alatt lévő csapatok, addig Zeus-t sem lehet hibáztatni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!