Igazi vérre menő küzdelem várható idén a VB csoportköreiben!

Igazi vérre menő küzdelem várható idén a VB csoportköreiben!

Nehéz csoportot kapott a Cloud9 és a Fnatic is, de nem lehetetlent! Kiderültek a végső csoportok a VB-n, illetve az első nap összecsapásai is; -lesz mit nézni!

A Play-In Stage véget ért a mai napon! A tegnapi, illetve a mai meccsek után a négy továbbjutó csapat a Cloud9, a Fnatic, a Team WE, és az 1907 Fenerbahçe Espor. Ez a négy gárda fog csatlakozni a már meglévő 12-höz, hogy megalkossák az idei VB végső 16 csapatát. Nehéz lenne bármelyik csoportot is megtippelni, de mi, a szerkesztőségen belül azért megpróbálkoztunk vele.

A C9 és a Fnatic is ott van a VB csoportkörében!

damilosK | 17/09/28 18:52 Utolsó meccseihez ért a Play-In Stage, ami azt jelenti, hogy hamarosan megtudjuk, hogyan is fog kinézni a csoportkör. Két mérkőzés már lezajlott, a Fnatic - Hong Kong Attitude és a Cloud9 - Lyon Gaming. Aioween | 17/09/27 14:00 Egyelőre nyeregben van még mind a Cloud9, mind a Fnatic, igaz; utóbbinál kicsit rezgett párszor a léc.

De mielőtt még jóslásokba bocsátkoznánk, nézzük meg, miként is alakultak pontosan a csoportok!

A Cloud9 tehát az A csoportot kapta meg, ami szerintem az egyik legnehezebb lehet a VB-n, elvégre itt van a kínai győztes EDG, valamint az SKT, akiket nem kell bemutatni, és az AHQ-t sem szabad feltétlen leírni a tajvani régióból. Ők évek óta csak egy kevéssel vannak lemaradva, talán idén törik meg náluk is a jég? A Cloud9 eddig veretlenül teljesít, de az utolsó Bo5-ben volt egy elég meredek második mérkőzésük, ahol nem sokon múlt a győzelem.

B csoportba került a Fnatic, és hát nekik sincs kolbászból a kerítés! Az egy dolog, hogy elkerülték az SKT-t, de cserébe megkapták az LCK győztes Longzhut, akit szinte mindenki "biztos első helyezettnek" mond, illetve még itt az IMT is, akik remek formában vannak Pobelterrel az élen. A Gigabyte Marines pedig annyira nem nagy név, de az MSI-n azért elég rendesen megszorongatták a TSM-et, az egész mezőnyt meglepve a teljesítményükkel. A Fnatic nem engedhet meg magának olyan hibákat, mint a Play-In Stage-ben, -talán megtanulták végre, hogy "Broxah camps Caps = win".

A törökök a C csoportba kerültek Európa legjobbja, a G2, valamint a kínai második RNG és a Samsung Galaxy mellé. Bár utóbbi csak harmadikként érkezett, de ne felejtsük el, hogy a koreai régióból jöttekel mindig számolni kell. Túlzottan reális esélyei nincsenek a törököknek, de az összes csoport közül talán ez a legszorosabb és a legnehezebben kiszámítható, leszámítva a negyedik helyet, amit az FB nagy valószínűséggel befoglal magának. Ember legyen a talpán, aki itt képes helyesen meghatározni a sorrendet. Vajon a G2 végre összeszedi magát nemzetközi szinten, és a kínai RNG ismét el fog bukni? Sok kérdés merülhet fel.

Végül a Team WE a D csoportba került, ahol a TSM, a Flash Wolves és a Misfits Gaming már várta őket. Mindenki nagyon sokat vár idén a TSM-től, elvégre minden lehetőségük adott ahhoz, hogy bizonyítsanak. A Flash Wolves tavaly óta nagyon felemelkedett, idén megnyerték az IEM Katowicet is a G2-val szemben, illetve saját régiójukat is dominálták. A Team WE harmadik seedként érkezett az LPL-ből, de a Play-In Stage-en mutatott teljesítményük igencsak meggyőző volt. A Misfits mondhatni csodával határos módon jutott ki és bár európai szinten, az alapszakasz második felében, illetve a rájátszásban jók voltak, a döntőben a G2 ellen semmilyen ellenszerük nem volt, így a VB-n sem várunk tőlük túl sokat.

Kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre, amit az alábbi igencsak színes kérdőívben jelezhettek felénk. Kérjük, hogy minden kérdéshez Minden kérdéshez két csapatot jelöljetek ki, hogy egy tisztább képet alkothassunk arról, hogy szerintetek kik az idei VB nagy esélyesei.

Ami pedig a VB menetét illeti, október 5-én veszi kezdetét az első "igazi" VB nap, és végignézve a menetrendet, nem fogunk unatkozni. Már rögtön kezdésnek olyan mérkőzések várnak, amiknek csak örülni lehet, illetve izgulni rajtuk, mert igazi gigászok harcára számíthatunk. Ráadásul a mérkőzések kezdési ideje is barátibb lesz, az eddigi reggeli 5 vagy 7 óra helyett 9:30-kor indulnak a mérkőzések, így ha épp nem dolgozunk, vagy nem vagyunk suliban, nem kell hajnalok hajnalán felkelni.
És ahogy ígértem, nem maradhat el a szerkesztőségi sorrend sem, mutatjuk ki kit vár a csoportok elejére! Hodi nem bízik a harmadik seedes nyugati csapatokban, én egy kicsit próbáltam azért optimista lenni, meglátjuk mennyi valósul meg belőle. Ben egyértelműen TSM fan, az első jóslásában minden csoportot a TSM nyert meg, míg Tronke a nyers őszinteség (-bár egy kis TSM fanboy-ság belé is szorult-).

A szavazáshoz egyébként egy kis segítséget adhat az alábbi kép is, ahol fej-fej mellett láthatjuk, hogy az egyes ösvényeken kik néznek majd farkasszemet egymással. Csak, hogy pár gyöngyszemet kiemeljek: Scout vs Faker, Huni vs Mouse vs Impact, Khan vs Flame vs sOAZ, BDD vs Pobelter vs Caps, Zven vs Ruler vs Uzi vagy épp Karsa vs Svenskeren vs Condi (neki köszönhetjük az Ezreal jungle-t).

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.