A C9 és a Fnatic is ott van a VB csoportkörében!

A C9 és a Fnatic is ott van a VB csoportkörében!

Ma végre megtudhattuk, melyik két csapat jut be először a VB csoportkörébe!

Utolsó meccseihez ért a Play-In Stage, ami azt jelenti, hogy hamarosan megtudjuk, hogyan is fog kinézni a csoportkör. Két mérkőzés már lezajlott, a Fnatic - Hong Kong Attitude és a Cloud9 - Lyon Gaming.

Mindkét nyugati csapat túljutott az első akadályon, és rekordmennyiségű hőst láthattunk!

Aioween | 17/09/27 14:00 Egyelőre nyeregben van még mind a Cloud9, mind a Fnatic, igaz; utóbbinál kicsit rezgett párszor a léc. Ismét rekordot döntöttünk hősökben, pedig még csak pár napon vagyunk túl. Múlt héten kezdetét vette a VB, annak is a Play-In Stage-e, ahol összesen 12 csapat vett részt a megmérettetésen.

Fnatic - Hong Kong Attitude

Az európai sztárcsapat a C csoport megnyerve jutott be a rájátszásba, míg a HKA csak a második helyen végzett a D jelű csoportban.

Az első meccset sokkal jobban kezdte a HKA, az első tornyokat és az első gyilkosságokat is ők hozták el. Így aranyban is ők vették át a vezetést. A 12 perc környékére már majdnem 3 ezer arany volt a különbség a két csapat között, és ezt szinte egész meccsen tartani tudták a Hongkongiak.

A 27 perc körül Caps Cassiopei-val mutatta meg tudását, miután az ellenfél dzsungelesét egy gyönyörű szép villanás-ulti kombóval végezte ki, ezzel szabad utat nyitva a Baron Nashor felé. Nagyon egyszerűen meg is szerezte az erősítést a FNC, ezután már semmi dolguk nem volt, minthogy a felerősített minionokkal inhibitorokat hozzanak el. Először a középső és az alsó ösvényen tették meg ezt, majd utána –ahogy a nagy könyvbe meg van írva– fordultak a felső ösvényre. Itt már kénytelen volt valamit csinálni a HKA, ugyanis ha nem tesznek semmit, az ellenfél csupán besétál a bázisra. Broxah nagyon szép Gragas ultijával kitudták szedni az ellenfél lövészét, és innen már nem volt visszaút, 4 embert ölt meg a Fnatic, és magabiztosan fejezték be a meccset.

A második meccset egyértelműen a Fnatic kezdte jobban. Az első gyilkosságot még el tudta hozni a HKA, viszont ez vérszemet adott Caps-éknek. Először a középső ösvényen sikerült megölniük három embert, és innentől kezdve nem volt fék azon a bizonyos mészárszéken. Gyilkosságot gyilkosság követett, a 15. percben már 8-1 volt az állás és bő 5 ezer arannyal a Fnatic vezetett.

Egy nagyon korai és annál simább Baron-t hoztak ezután Broxah-ék, amit kihasználva újabb kettő inhibitort hoztak. Csak úgy, mint az első meccsen, a két inhibitor elhozatala után fordultak a harmadikra. Ezt követően újra nagyon simán lenyomták az ellenfelet és 28 perc alatt besétáltak az ellenfél bázisára, így már csak egy meccsre voltak attól, hogy bejussanak a csoportkörbe.

A harmadik meccsre már kicsit észbe kapott a HKA és rájöttek, hogy nem szabad Caps kezébe Cassio-t adni, Rekkles elől pedig el kell hozni a Xayah-t.

A játék korai szakaszában megint sokkal jobbnak bizonyult a Fnatic. A második percben egy rajtaütés során szerezték meg az első gyilkosságot a középső ösvényen. Ezt követően csak aprították az ellenfél csapatát, a 10. percben már megint 7-1 volt az állás, és 4-5 ezer arannyal mentek az európaiak. A 19. percben volt egy csapatküzdelem, amiből a széria folyamán először jött ki jobban a HKA, ezzel egy kis reményt nyerve a feltámadáshoz.

Viszont objektívekben újra a Fnatic uralta a meccset, ugyanis a 30. percben még tornyot sem tudott hozni a hongkongi csapat. A 31 perc tájékán simán leászolták a HKA-t, és fordultak is a Baron Nashorra. Könnyűszerrel el tudták hozni, majd szépen egyesével megölték az ellenfelet, és harmadszorra egyhuzamban nyerték meg a játékot; így ők jutottak be a csoportkörbe!

Cloud9 - Lyon Gaming

Következett a másik döntő, ahol a B csoportot megnyerő C9 csapott össze az A csoport másodikjával.

A játék korai szakasza elég kiegyenlített volt, ment az adok-kapok, olyan tipikus, unalmas észak-amerikai párharcot láthattunk. A 20. perc környékére a C9 már 5 ezer arannyal és kettő gyilkossággal vezetett. Ekkor ki is alakult egy csapatküzdelem, amiből olyan jól jöttek ki Jensen-ék, hogy egyből el is tudták hozni a Baron erősítést. Ezzel már semmi dolguk nem volt, a 25. percben az alsó ösvény inhibitora körül sikerült elhozniuk kettő embert, ami bőségesen elég volt arra, hogy nemes egyszerűséggel besétáljanak a Lyon Gaming bázisára és befejezzék az első meccset.

A második meccset nagyon jól és nagyon magabiztosan kezdte a Lyon. A 15 percben már 5 gyilkossággal és 3-4 ezer arannyal is vezettek. Az egész összecsapást szinte uralta a LYN, a 30. percben növelni szerették volna az előnyüket, viszont a C9 sikeresen megakadályozta a Nashor kísérletet. Ezt követően kialakult egy csapatküzdelem, amiből egyértelműen a C9 jött ki jobban. A 45. percig egészen kiegyenlített volt a harc, viszont az előny így is a Lyon Gamingnél volt. Most viszont a C9 kezdett neki a Nashornak, amit nagyon szépen elhoztak, köszönhetően Impact Cho'Gath-jának. A C9-nek lépnie kellett valamit, hiszen rengeteg minion érkezett a bázisuk felé, ezt a támadást sikerült visszaverniük.

Elérkeztünk az 50. perchez, amikor Contractz szaladt bele egy bődületesen nagy csapdába, ahol 5 darab Lyon játékosra talált, viszont sikerült kijutnia, és a csapata is a közelben volt. Alig másfél percre rá az Ősi sárkányt hozták el az amerikaiak, és ezzel a lendülettel egyből a Baront is, viszont ezzel nem mentek sok mindenre, védeniük kellett a bázist. Elérkeztünk az egy órás mérföldkőhöz, a 60. percben újra a Baron Nashornál találkozott a két csapat, miközben a Lyon Gaming minionjai szép lassan törtek be a C9 bázisára. A Baron Nashort Oddie szerette volna belopni, de ez nem sikerült, hiszen Impact megint meghammogta azt a nagy lila kígyót, Oddie nagyon simán meghalt, és ez lett csapatának a veszte. Egy ember maradt életben a Lyontól és ezzel a lendülettel az amerikai C9 be is fejezte a második meccset, így már csak egy összecsapás választja el őket a továbbjutástól! GG!

Eljött a harmadik meccs ideje is, ahol a Lyon már nem adta Sneaky kezébe azt a bizonyos Xayah-t. Megint előjött a híres észak-amerikai stílus, a 15. percig gyilkosság sem történt, ekkor szerezte meg Jensen az első killt. Sokkal jobban kezelte az előnyét a C9, amiből aztán pár gyilkosságot el is tudtak hozni. A 20. percben 3 gyilkosság és bő 7-8 ezer arany volt az előnyük.

A C9 szépen lassan darabokra tépte ezt a már kicsit szétesett Lyon Gaminget. A 25. perc elején elhoztak egy Baron erősítést is, amit ugyan még megpróbált megállítani a Lyon Gaming, viszont ez is kudarcba fulladt. A 27. percben az utolsó döfést is bevitték, leászolták a Lyon Gaminget, és ezek után felrobbantották a Nexust, így a Fnatic mellett ők jutottakk be a csoportkörbe!

Mind a két csapat nagyon megérdemelten és jó játékkal jutott be a csoportkörbe. Hátravan még két Play-In Stage meccsünk, ahol a Fenerbache és a Team oNe, valamint a Team WE és a Young Generation csap majd össze. Ezek a mérkőzések holnap reggel 5-kor kezdődnek és a Magyar LoL TV Twitch csatornáján tudjátok nézni magyarul!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.