Megjelent a FIFA18 -Itt van minden tudnivaló, mi szem-szájnak ingere!

Megjelent a FIFA18 -Itt van minden tudnivaló, mi szem-szájnak ingere!

A megjelenésre zseniális reklámot készített az EA.

Eltelt egy újabb év, és az elmúlt hónapok feszült és izgalmas várakozása most véget ér, hiszen hivatalosan is megjelent a FIFA18! Minden egyes újabb verziónál feltehető a kérdés, hogy vajon megéri e megvenni, jobb lett e, mint az előző, és mennyi újítást pakolt bele az EA Sports.

Egy csokorba szedtük a legfontosabb dolgokat az új játékkal kapcsolatban.

Grafika

A Frostbite motorból az idén az ígéretek szerint mindent kihozott az EA, hogy emlékezetessé tegye a mérkőzéseinket. A Demo alatt néhány hiba és bug azért előjött, ennek ellenére, a teljes verzió valószínüleg már kevésbé fogja tartalmazni ezeket a problémákat.

Vizuális és technikai újítások

Részletgazdagabb grafia: A megvilágítás és a játékosok kinézete az egyik legtöbbet fejlődött tavalyhoz képest; abszolút jól néz ki a játék! A legnagyobb sztárok, mint pl.: Cristiano Ronaldo szinte életre kel a képernyőkön. A felturbózott animációs rendszer, még realisztikusabbá teszi a játékmenetet. A gyönyörű és részletesen kidolgozott stadionok a lüktető, és élő atmoszférával megkoronázzák a vizuális élményt.

Új Motion Technology: Eddig csak minden lépésnél indult el, mostantól viszont minden frame elején (60x minden egyes másodpercben) új animációt lehet látni, így sokkal folyamatosabb a mozgás és a megjelenítés.

Sprin fajták: 6 féle típus került be a játékba, attól függően milyen a felépítése egy játékosnak. Néhány labdarúgó különleges mozdulatokat kapott (pl: Ronaldo, Sterling, Robben).

Játékstílus

Lehet, hogy sok esetben lassúbbnak és darabosabbnak érződik a játék. A futballistáknak érezni a súlyát, a fizika most már tényleg hat rájuk, nehezebben fordulnak, időnként körülményesebbek. Sokkal fontosabb a passzolás, mint eddig, érdemes kijátszani az ellenfelet, mert itt már kevésbé működik az "odaadom a legjobb játékosomnak a labdát, akivel begyaloglok a kapuba" módszer.

The Frostbite engine allows FIFA to look more realistic and gives greater physical presence.

Gyors csere: A mérkőzés előtt a Team Managementben beállíthatjuk, hogy kiket akarunk a meccs közben behozni, ha kimegy a labda. A menübe ezek után már nem kell kilépnünk, így gyorsan és kényelmesen változtathatunk a csapatunkon. R2/RT lenyomásával kiadja a lehetőségeket és az X/A segítségével leokézhatjuk azt.

Ívelése további irányíthatósága: Az R1&L1 / RB&LB használatával módosíthatjuk a beadásainkat/íveléseinket. Természetesen a dupla vagy tripla gombnyomás továbbra is a megszokott módon használható.

Kemény szerelés: A háromszög/Y gombokkal tudjuk rávenni karakterünket a labdaszerzésre, mindegy milyen helyzetben van és ki/mi van előtte (legtöbbször ez egyébként szabálytalanságot eredményez).

Kocogás/Lassabb cselezési formák: Sokkal használhatóbb idén, a jobb cselezőgépek sokkal gyorsabban képesek végrehajtani a feladatot, mivel hamarabb indul el az animáció. Lassabb és megfontoltabb cselezések után a sebességünket kihasználva robbanhatunk ki a védők közül, Ronaldo és Messi erre például tökéletes.

A rögzített szituációk: kevés újdonságot tartalmaz ez a szekció, viszont a büntetőkön javítottak. Sokkal inkább célzáson és a lövéseden múlik a dolog, és a kapusok sem darabosan repkednek az egyik irányból a másikba.

Legújabb módok és változások

Új karrier mód átvezető animációk: A Frostbite segítségével a karakterek és a hozzájuk tartozó mozgás minden eddiginél élethűbb lett, főleg a The Journey második részében. A realtime átigazolások és a tárgyalások átélése külön izgalmassá teszi a menedzseri feladatainkat is.

The Journey 2 is set to be bigger and better than last year's debut season

FUT Legendák helyett Ikonok: Ez a múltban csak az Xbox tulajoknak volt elérhető. Ettől az évtől kezdve minden platformon elérhetővé válnak, és 3 fajtájuk (karrierjük különböző szakaszait jelenítik meg a kártyák) is megtalálható a játékban.

Új Ultimate Team módok: Squad Battle, melyben az AI ellen előre kiválasztott kezdővel állhatunk ki, megtalálható még az új Champions Channel és különböző célok is érkeznek a FUT-hoz.

Hunter Returns allows to customise Alex Hunter’s appearance


Ezek mellett Alex Hunter utazása folytatódik, egy 5 fejeztre bontott történetben. Kipróbálhatjuk a legújabb 2v2 és a 3v3 játékmódot, a véletlenszerű barátságos mérkőzésekhez új UI társul, amellyel még egyszerűbb egy gyors meccset letoltni.

Ha ez még nem lett volna elég ahhoz, hogy meggyőzzön; akkor az EA összerakott reklámja zseniális lett:

A felfedezés élményét viszont nem vennénk el tőletek, az idei FIFA program az utóbbi évek egyik legjobb szoftvere lett, érdemes vele egy próbát tenni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!