Frozen Throne Evolve Shaman pakli bemutató

Frozen Throne Evolve Shaman pakli bemutató

A nerfek miatt úgy tűnik, Thrall visszatért, és erősebb mint valaha. 

A néhány hete életbe lépett nerfeknek köszönhetően, új királyok és királynők kerültek fel a tier listák élére. A Vicious Syndicate aktuális metaelemzéséről már korábban írtunk nektek, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Szárnyra kapott a Rogue -Itt a legfrissebb metajelentés

A Priest stabilan a legnépszerűbb, tör előre a Hunter és a Rogue, de a legnagyobb vesztes a Warrior.

Jelenleg 5 pakli számít Tier1-nek Legend-ben, és a legtöbbjükkel már foglalkoztunk, kivéve az Evolve Shaman-nal. Thrall nagy utat járt be az elmúlt egy évben, volt ő már Aggro és Jade is, most azonban továbbfejlődött, és a két változat vegyítéséből -illetve a Frozen Throne kiegészítőben megjelent Deathseer Thrall-ból- létrejött az abszolút favorit; az Evolve Shaman. Az alábbi útmutatónk a HearthHead, HearthstoneTopdecks és Vicious Syndicate oldalak cikkei alapján készült.

Ha emlékeztek még, a Mean Streats of Gadgetzan kiegészítőben megjelent Doppelgangster lapot mindenki nagyon gyengének tartotta, 5 manáért kapunk ugye három 2/2 lényt, ami alapvetően nem sok minden. Kezdetben a Hand-Buff paklikban próbálkoztak vele, leginkább Paladinnal, azonban túl sokba került, és alapvetően a paklitipus sem ért el nagy sikert. A Shaman már ekkor is rendelkezett Evolve lappal, azonban a frissen bejött Jade mechanikát és az Aggro változatot használta mindenki. A Journey to Un'Goro-ban megjelent Elemental szinergiák sem változtattak alapvetően a class-on, és csak néhány lapot emeltek át a játékosok a paklikba.

Idővel az összeállítások folyamatosan fejlődtek, és a Blizzard is úgy harátozott a Shaman Death Knight hőskártya tervezésekor, hogy az Evolve vonalat szeretnék erősíteni. Thrall, Deathseer első körben sokaknak nem tetszett, és nem jósoltak neki szép jövőt, azonban a már említett nerfek miatt a lap köré épülő pakli most az előtérbe került, és jelenleg Tier1-nek számít. A győzelmi arányok tekintetében is abszolút meggyőző a verzió teljesítménye, mivel az egész létrát nézve 52.73%, Legend-ben pedig 52.10% rendelkezik. 

Deck kód: AAECAaoIBJG8ApS9AuTCAuvPAg2BBOUH8AeTCfqqAvuqAqC2Aoe8AtG8Ava9Avm/ApHBAuvCAgA=

A pakli viszonylag olcsó; költsége alig több mint 6600 dust, egyedül a három Legendary dobja meg az árat, viszont nagy valószínűséggel Patches és Aya már mindenkinek ott figyel a gyűjteményében, szóval csak a Death Knight hőskártyát kell lecraftolni. De térjünk is rá a mulligan-re és a stratégiára.

A kezdőkézbe mindig próbáljátok a Jade Claws-t, a Blodsail Corsair-t és a Fire Fly-t keresni, hogy már a korai körökben elboríthassátok a pástot a lényeitekkel. A Primalfin és Flametongue Totemek is nagy segítségetekre lehetnek, azonban sérülékenyek, szóval csak akkor pakoljátok ki őket, ha a legnagyobb értéket tudjátok belőlük kinyerni. A védelemben a Maelstorm Portal, Devolve és Jade Lightning játssza a legfőbb szerepet, továbbá a Thing From Below is elég sok mindent meg tud állítani. 

Az egyik győzelmi kondíció leginkább azon múlik, hogy minél inkább megtartsátok a lényeiteket, mivel egy jól időzített Bloodlust hatalmas burst sebzést tud okozni az ellenfél arcára. Ha ez nem jönne be, mehet a Doppelgangster Evolve kombináció, ami az 5 manás lényeket ugye továbbfejleszti 6 manássá, ráadául a következő körös Thrall Deathseer kijátszásával minden páston lévő lapunk ismét fejlődik két szintet. Természetesen a dolognak vannak buktatói is, és okosan kell használni a hőskártyát, mivel könnyen előfordulhat, hogy beleszaladunk  az alábbi szituációba:

applebins - insane shaman evolve

Posted by applebins

Ez mondjuk csak egy elszigetelt eset, de jobb vigyázni és észben tartani milyen lények okozhatnak számunkra fejtörést. A pakli egyébként nem csak a statisztikákban szerepel jól, hanem a profi játékosok is előszeretettel használják. Az alábbi videóban például Kolento játékát tekinthetitek meg, aki leginkább arcra ment az összeállítással.

Reméljük tetszett ez a kis paklibemutató, és ha szeretnétek még hasonlókról olvasni, kövessétek az Esport1 oldalát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!