A Bluehole már dolgozik azon, hogy kitegye az afk BP farmereket

A Bluehole már dolgozik azon, hogy kitegye az afk BP farmereket

A pcgamer csinált interjút Chang-Han Kimmel, a PUBG egyik producerével arról, hogy mit kívánnak tenni az AFK farmolók ellen.

Mint minden olyan játékban, ahol játékon belüli dolgokat, pénzre lehet váltani, itt is megjelentek az AFK gyűjtögetők, akik egy bottal lépnek be újabb és újabb játékokba, hogy a játékon belüli pénzt farmolják. Lehet, hogy az elején meghalnak, lehet túlélik valameddig, de mindig ugyanaz a cél: minél több pénzt gyűjteni, feleannyi idővel, mint a rendes játékosok.

Nem tudjuk pontosan, hányan alkalmazzák ezt a "trükköt", de néha egy tucatnyi játékost lehet látni a repülő végén kiesni és utána pedig egy helyben állni. Szerencsére ez a játékosokra annyira nincs rossz hatással, de a Bluehole-ra annál inkább.

Chang-Han Kimmel, a PUBG egyik producere a PAX WEST-en arról beszélt, hogy hogyan kívánják megoldani ezt a problémát. Kim azt mondta, hogy kevesen csinálják ezt az AFK gyűjtögetést, de nem akarják hagyni, hogy mások is kedvet kapjanak hozzá, ezért a közeljövőben megoldják a dolgot. Lehet, hogy a játékon belüli pénzszerzésen változtatnak, de lehet, hogy az egész afk-olást megakadályozzák.

Én is, és jó pár játékos is észrevette, hogy amióta a játékon belüli gazdaság virágzik, páran elkezdték botokkal farmolni a Battleground pontokat. Mit lehet ez ellen csinálni?

“Igen, mi is észrevettük ezt és egy csapatunk már ezen dolgozik, de egyelőre csak kevés játékos csinálja. Valamit kitalálunk az AFK farmolók ellen, legyen ez akár a BP szerzés kiegyensúlyozása, vagy az AFK-olás teljes megakadályozása.  Nagyon sok tapasztalatunk van MMORPG játékokkal Koreából, ezek a játékok is szembenéznek a mindennap afk-oló botokkal. Ugyanakkor azt is számításba kell vennünk, hogy vannak olyan emberek, akik nagyon sok időt rá tudnak fordítani a játékra és vannak akik kevesebbet, ezért is találtuk ki az exponenciálisan növekvő láda árakat.”- mondta Chang.

Az egész interjút angolra lefordítva a videóban hallhatjátok.

 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!