Történelmi pillanat, túl vagyunk Magyarország első FIFA toborzó versenyén

Történelmi pillanat, túl vagyunk Magyarország első FIFA toborzó versenyén

A legjobb 16 játékosból bárki bekerülhet a DVTK-hoz, az utánpótlás kinevelése lehet az elsődleges szempont.

A Miskolc-Lillafüredi Sport- és Kalandpark adott otthont az első DVTK által megrendezett FIFA toborzó versenyének. A megnyitó ünnepségen Telekdy Zoltán az e-sport szakosztály vezetője köszönötte a versenyzőket. Aztán az Espor1-nek egy kicsit bővebb információval szolgált arról, hogy pontosan mi is a céljuk ezzel a toborzással és a jövőben mire számíthatunk a DVTK-tól e-sport fronton:

Az eredetileg 128 főre kiírt rendezvényre gyorsan betelt a jelentkezés, azonban a helyszínre már csak 83 fő jött el. Ráadásul a regisztráltak között akadt egy bátor női induló is. A látogatói díj sem tántorította el az embereket, mindenkinek volt kisebb-nagyobb szukorlótábora. A küzdelmek párhuzamosan 4 db PlayStation 4 Pro konzolon zajlottak, aki pedig veszített az végérvényesen kiesett. 9 éves volt a legfiatalabb és közel 40 a legidősebb játékos, többen messziről érkeztek a megmérettetésre, volt, aki több, mint 200 km-ről utazott ide. A legjobb háromban végül Nagy Kristóf, Szegedi Tibor és Amádi Tamás jutott. A döntőt a két utóbbi úriember vívta, amely meglehetősen simára sikeredett, Tamás 3-0-ára győzte le ellenfelét és ezzel bezsebelte a fődíjat, ami tagságot jelenhet a DVTK e-sport szakosztályánál és egy PlayStation 4 Dualshock 4 V2 kontrollert.

A dobogósok értékelése a díjátadó után:

Mint kiderült, szakosztály a legjobb 16 játékost visszahívja még majd és elképzelhető, hogy többükkel is együtt fog majd dolgozni a jövőben: Varga Péter, Kundra Péter, Bacsó Ákos, Kazinczy-Nagy Ferenc, Adámy Tamás, Szabó István Bence, Bálint Tamás, Kéméndi Dániel, Nagy Kristóf, Matusek Márk, Liska Márk Máté, Gulybán Gábor, Balogh Milán, Bakos Péter, Balogh Richárd, Szegedi Tibor.

Ti lennétek valamelyik futball klub e-sportolói, mondjuk FIFA-ban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!