Amazing AMA:

Amazing AMA: "kiálltunk az edzőnk mellett, hogy ne rúgják ki őt; cserébe ő rúgott ki engem"

Amazing igazán kitálalt a Fnatic belső ügyeiről, és úgy tűnik, nem csak az ő esetleges formája volt az egyetlen ok, amiért végül lecserélték Broxah-ra.

Amazing lassan négy éve játszik a profik között, -illetve jelen állás szerint játszott; mivel most nincs csapata. Megjárt több nagyobb és pár kisebb csapatot is, először a Coppenhagen Wolves színeiben láthattuk, ahol Lee Sinjéről híresült el, majd átköltözött a TSM-hez Észak-Amerikába, utána vissza Európába először az Origen-hez, ezt követően pedig a Fnatic-hoz és végezetül a Mysterious Monkeys-hoz, akikkel kiesett az idei LCS-ből. 

Paprikás hangulatba csapott át az EU Promotion torna, végül Amazing húzta a rövidebbet

Aioween | 17/08/25 12:31 Az alapszakasz végeztével két további dolgot várhat az ember. Az egyik a rájátszás, ahol a legjobbak mérik össze tudásukat és küzdenek a VB helyekért. A másik pedig a Promotion Tournament, ahol a mezőny végén kullogó LCS csapatok próbálják meg megtartani EU LCS helyeiket és ezzel együtt a munkájukat.

A legnagyobb port természetesen a Fnatic-on belül történt cseréje okozta, ugyanis behozták helyette Broxah-t, míg ő átkerült a Fnatic Academy-hez. Velük ismét kvalifikálta magát az EU LCS-be, de a szabályok értelmében a helyet el kellett adni, mivel a Fnatic már az LCS-ben játszott. Sokak meglepetésére a NiP egy teljesen új csapatot rakott össze, és senkit nem tartottak meg az Academy felállásból, így ismét a földön találta magát nyáron. Később Kikis-szel ugyan csatlakoztak a Mysterious Monkeys-hoz, de megmenteni őket már nem tudták. Nos ez a sok mindent megélt, és sokszor kritizált játékos tartott egy AMA-t redditen, ahol elég érdekes dolgok derültek ki a Fnaticon belül töltött idejéről. Mint minden történetnek, úgy ennek is két oldala van, szóval kezeljük fenntartásokkal az itt elhangzottakat, hiszen Amazing egy elég szókimondó ember, de az biztos, hogy elmondása alapján kissé elgondolkodtató a Fnatic döntéshozatali rendszere.

Lesz olyan pont az életedben, amikor azt mondod majd, hogy nem akarsz tovább játszani, mivel nem igazán éri már meg neked professzionális szinten? Ha igen, mit csinálnál a LoL után?

Talán idén. Éreztem, hogy a teljesítésvágyam csökken, de ez leginkább azért van, mert már nem annyira élvezetes számomra a játék, több ok miatt is. Jobban élvezném, ha nyernénk, de egy top szintű kihívóból egy senki szintjére lesüllyedni elég romboló dolog, ami miatt újra, meg újra megpróbálok a csúcsra jutni. Ha lenne egy olyan csapat, akikkel együtt lehetne rendesen dolgozni, akkor könnyen visszanyerném ezt a motivációt, csak ezt valakinek lehetővé kell tennie. Ezen kívül szívesen lennék kommentátor, de az edzősködés is tetszik.

Melyik volt a kedvenc szervezeted, ahol eddig játszottál? 

Ha a professzionalizmust nézzük, akkor messze a TSM. Mindent megtettek, hogy kényelmessé tegyék az ottlétem, és figyeltek arra, hogy a gyakorlások hatékonyak és jók maradjanak. Ha a szórakozás részét nézzük, akkor az Origen, az ötödik szezonban. Jó barátok voltunk, mindent együtt csináltunk, varázslatos volt.

Ki fogja megnyerni az idei VB-t szerinted?

Őszintén, úgy gondolom az SKT fog nyerni, de nagyon remélem, hogy lesz valami meglepetés. Örülnék, ha a Samsung nyerné meg az egészet, mert megmutatná a nyugati csapatok számára is azt, hogy van értelme az "öregeknek" teret adni, és fejlődni. Nem nézem jó szemmel, hogy egyik kezdőt a másik után hozzák be, mert rengeteg frusztrációt okoz a játékosoknak, főleg ha az edzőgárda annyira gyenge, mint mostanság.

Hogyan rangsorolnád szezonok szerint az összes eddigi TSM dzsungelest?

Nos, ez egy elég nehéz kérdés, de azért megpróbálom teljesen szubjektíven: S6 Svenskeren>S4 Amazing=S7 Svenskeren>S5 Santorin>S2 TheOddOne>S1 TheOddOne>S3 TheOddOne

Mi volt a legjobb és a legrosszabb dolog, amit egy-egy edző mondott neked a karriered során?

Amint abbahagyod a munkát, valaki más megjelenik, hogy elvégezze azt helyetted, és ez ellen semmit nem tehetsz, ha csak nem küzdesz érte folyamatosan. Locodoco - 2014

Ki szeretnénk próbálni Broxah-t. - Nico 2017

Megbántad, hogy az Origennél maradtál a 2016-os szezonban?

Igen, nagyon is. Sok jó ajánlatot kaptam, de hezitáltam ezek elfogadásánál, mivel Mithy nem akarta elhagyni Niels-t (Zven-t), én pedig nem akartam Mithyt elengedni. Ők viszont látták azt, amit én nem, és sokkal racionálisabban közelítették meg a dolgot, nekem is így kellett volna tennem (ekkor távozott Mithy és Zven az OG-ból, és csatlakozott a G2-hoz a szezon megkezdése előtt alig egy-két héttel -a szerk.).

Mi okozta az Origen vesztét?

Az, hogy felvettük PoE-t, egy sz*r edzőt, illetve, hogy nem Pekével játszottunk a hatodik szezon első hónapjában. Utána túlságosan átvettem az irányítást és rossz embereket kaptam.

A legfontosabb kérdés még hátra van, lapozz tovább!

Mi az oka annak, hogy az egyik legjobb nyugati dzsungelesből egy középszerű játékossá váltál?

Őszintén nem tudom. Még tavaly is magabiztosnak éreztem magam, mikor vesztettünk az OG-val (rengeteget tettem értük, amíg 0-4-be tett minket az UOL és a VIT is), de idén már teljesen más volt a helyzet. Úgy gondolom, hogy az FNA sokkal jobban kihasználta a tehetségem és tett olyan pozícióba, ahonnan carryzni tudtam a csapatot, nem úgy mint a Fnatic. Ott eléggé működésképtelen, és már-már korrupt edzői gárda volt. Ezen kívül az utazásokból származó fáradtság, és a közömbösség is közrejátszhatott ebben. Nehéz csúcsformában maradni, amikor folyamatosan csapatot váltasz és mindenhol neked kellene hajtani őket. Könnyű így kiégni.

Erre érkezett egy másik kérdés, hogy mit is értett a "működésképtelen, és már-már korrupt edzői gárda" alatt. És itt tálalt ki igazán a német származású dzsungeles.

Persze, elmondhatom: Egy olyan helyzetbe hoztak, ahol lényegében a saját tudtom nélkül szorítottam ki magamat a csapatból.

  • cArn (a Fnatic egyik vezetője) megkérdezi tőlem, hogy ki nyerne, a G2, vagy mi, amire Nico (az akkori Fnatic edző) csak annyit mond, hogy 5-ből 4 pozícióban jobbak vagyunk, engem kihagyva.
  • Kubz (vezető edző) és Nico olyan pick/bant állítanak össze, ami halálra van ítélve, mivel Elise-t vagy Lee Sin-t kell játszanom benne egy Ivern Varus kompozíció ellen, ami miatt gyatrán mutatok a csapatban, majd kinevetnek, mikor felhozom az alkalmazkodást. Kértem, hogy hadd játsszak Olaf-ot, de mivel nem gyakoroltuk scrimmeken, ezért nem tehettem meg, mindeközben Caps behozhatta a Zed-et Corki ellen, mert Nico szerint gyakorolta SoloQ-ban.
  • Caps-et egy őstehetségként állították be, ezért rá kellett hallgatnom, és az ő malmára kellett hajtsam a vizet játék közben. Én négy év tapasztalatával rendelkező veterán vagyok, Caps pedig nem tud beszélni játékon belül, mégis rá kellett hallgatni, aminek semmi értelme nem volt, lévén, hogy három veterán is volt a csapatban (sOAZ, Rekkles és Amazing -a szerk.).
  • Kubz arra kért, hogy minden gyakorló meccs után, amit Broxah-ék ellen játszottunk, illetve nyertünk, adjak neki tippeket. Ezt meg is tettem egészen addig, amíg már ők kezdtek el minket elverni, mert a lehető legrosszabb játékon belüli edzővel rendelkeztünk, én pedig sok időmről mondtam le, ezzel lényegében Broxah-t egy olyan helyzetbe hoztam, ahol könnyen lecserélhet engem (lényegében átadta a tudását).
  • Nico az egyik játékos exével járt, ami egy csomó bonyodalmat hozott akkoriban a csapatban.
  • Arra kényszerítettek, hogy Jens-szel (mentális edző, valószínűleg valamilyen pszichológusra gondolt -a szerk.) dolgozzak minden héten több mint hat órát, míg ezt senki másnak nem kellett megtennie, ami egy csomó plusz munkát, és persze elvárást jelentett velem szemben, mindezt azért, hogy "helyrehozzam" a hozzáállásom.
  • Caps a hátam mögött beszélt a velem kapcsolatos problémáiról, amivel lényegében a falhoz szorított engem.
  • Végül, de egyáltalán nem utolsósorban: arról beszéltünk, hogy támogassuk Nicot az edzői szerepkörben, hogy többet tehessen a csapatért ilyen minőségben. Ezzel lényegében kiálltunk mellette, hogy ne rúgják ki őt, cserébe ő rúgott ki engem.

NicoThePico a vége fele elég sok kritikát kapott a nézőktől is, főleg ami a pick/ban fázisait illeti. Folyamatosan olyan helyzetbe hozta a csapatot, amivel inkább ártott, semmint segített, de ahogy ez most Amazing válaszaiból kiderült, sokkal komolyabb gondok is akadtak a csapaton belül. A Fnatic után a NiP-hez ment edzősködni, de annak is tudjuk, hogy mi lett a vége. A gárda összesen két meccset tudott megnyerni a nyári alapszakasz során, amiből az egyik a Fnatic ellen volt, miután már nem számított a végeredmény, hiszen a csoport elsőség már biztosítva volt nekik. Ezek után kiestek az LCS-ből.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.