Paprikás hangulatba csapott át az EU Promotion torna, végül Amazing húzta a rövidebbet

Paprikás hangulatba csapott át az EU Promotion torna, végül Amazing húzta a rövidebbet

Heves Twitter viták előzték meg az EU Promotion meccseit, melyben leginkább Amazing, Memento és Gilius voltak érintettek.

Az alapszakasz végeztével két további dolgot várhat az ember. Az egyik a rájátszás, ahol a legjobbak mérik össze tudásukat és küzdenek a VB helyekért, főleg most nyáron. A másik pedig a Promotion Tournament, ahol a mezőny végén kullogó LCS csapatok próbálják meg megtartani EU LCS helyeiket és ezzel együtt a munkájukat. 

Megmutatjuk melyik csapat hogy áll és milyen esélyekkel juthat ki a VB-re

Korábban volt már egy cikkünk hasonló témában, ám az nem a csapatokra, sokkal inkább azok régióira fektette a hangsúlyt, így eljött az ideje, hogy a klubokat is átbeszéljük. 13 profi régió fog majd az idei megmérettetésen találkozni, és ezekből vesszük át az 5 legnagyobbat. Korea (LCK), Taiwan (LMS), Amerika (NA LCS), Európa (EU LCS), Kína (LPL).

Egy csapat már biztosan elbukott és kiesett az LCS-ből. Ők a Mysterious Monkeys, Amazinggel, az élen. A német származású játékosról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy szerény, vagy hallgatag. Már a játékosneve is sokat elárul, hiszen az amazing magyarul bámulatosat, vagy csodálatosat jelent. Egykoron ez tényleg igaz volt rá, mikor a Coppenhagen Wolves-ban játszott, a TSM-ben már kevésbé. Utána az Origenes időszak egy darabig jól ment neki, de a Fnatic-ban már többször alulmaradt másokkal szemben. Nem véletlenül Broxah játszik most helyette Fnatic-ban. 

Tegnap pont a két, még LCS-ben lévő gárda csapott össze, azaz a Ninjas in Pyjamas és a Mysterious Monkeys. Az összecsapást megelőzően három dzsungeles is összeszólalkozott Twitteren. Ha minden igaz, akkor a Giants korábbi dzsungelese, Memento, most a Schalkeban játszik, egy elég magabiztos interjút adott, ez pedig kiverte Giliusnál a biztosítékot. Ő jelenleg a Giants dzsungelese, vagyis Mementot váltotta. Gilius szerint Amazing eléggé megalázta Mementot a meccseken, mire Gilius csak annyit mondott, hogy elismeri, Amazing jó volt, de Giliusnak holnaptól nem lesz munkája. Később beszállt Amazing is a vitába. Nagyon sajnálja, hogy péntekig kell várnia, hogy újra megalázza Mementot. Ez a péntek valószínűleg sosem jön el, mert a Mysterious Monkeys 3-0-ra kapott ki a NiP-től, ezzel pedig kiestek az LCS-ből.

Amazingnek nem ez az első alkalom, hogy nagy a szája, de közben semmivel nem tudja alátámasztani. Anno mikor lecserélték Broxah-ra, azt nyilatkozta szintén Twitteren, hogy elege van abból, hogy mindig lebecsülik őt a szakmában és valószínűleg nem fog játszani a nyári szezonban, főleg miután a NiP megvette a Fnatic Academy helyét és senkit nem tartottak meg. Nos, Broxah jelenleg sokkal jobban végzi az ő feladatát és könnyen lehet, hogy akár a nyári szezont is megnyerik vele, míg Amazing az LCS legalsó lépcsőfokán sem tudta megállni a helyét csapatával.

Ami pedig a tegnapi meccseket illeti a NiP ellen, egyértelműen látszott, hogy bár mindkét gárda gyengélkedett erőteljesen a szakasz során, a NiP valamelyest összeszedte magát a végére, míg az MM nem. Pedig utóbbiban még roster változás is volt, az eredeti csapatban Kikis és Amazing nem voltak benne. A szervezet minden bizonnyal abban reménykedett, hogy két ilyen veteránnal az oldalukon megfordulhat a kocka. Az tény, hogy az ő érkezésük előtt nem volt győzelme a csapatnak, de szezon végére is csak kettőt sikerült begyűjteniük, egyet pont a NiP ellen az ötödik héten, a másodikat pedig a Roccattel szemben, egy héttel később. Sajnos a tudomány itt meg is állt. Győzelemből a NiP is csak kettőt szedett össze, de azokból az egyiket a Fnatic ellen.

Nagyjából mindhárom mérkőzés egyoldalú volt a NiP javára, az MM nagyon kevés életjelet mutatott a széria során. Talán a harmadik meccsen lett volna esélyük visszatérni a mérkőzésbe és ezzel elkerülve a 3-0-át. A megfelelő pillanat egy Baronnál jelentkezett, amire nagyon szép ütemben jött az MM. Ezzel az erősítéssel akár meg is szorongathatták volna az NiP-t, de aztán ez történt.

Nagne egy W-Q-E kombóval ellopta a Baront, Amazing pedig még csak nem is Smiteolt, holott tökéletes rálátásuk volt Syndrára a Baron odú túloldalán. Mondhatnánk azt, hogy 10-es szinten még nem volt akkora sebzése (a Smite  10-es szinten 640 sebzést okoz) és tényleg nem kevés időn múlt, de ha lelassítjuk a felvételt látható, hogy 790-nél kezdte meg a kombóját Nagne. Az első W után 544 HP-n volt a Baron, ekkor Amazingnek már Smiteolnia kellett volna, de egyszerűen lemaradt róla.

A mérkőzések összefoglalóit lentebb láthatjátok.

Ezzel a 3-0-val tehát a NiP kapott egy újabb esélyt, hogy bizonyítson ma a Schalke ellen, a Mysterious Monkeys pedig mindössze egy split után máris búcsúzik az LCS-től., míg a Giants már kvalifikálta magát újra. Az utolsó promotion mérkőzés pénteken, vagyis ma lesz délután öt órától, amit Twitchen is követhettek.

Élő videó megtekintése innen: EULCS1 – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.