Valaki mentse már meg Electronic-ot! -videó

Valaki mentse már meg Electronic-ot! -videó

Ezúttal a Tricked ellen őrült meg a WCA 2017 kvalifikáción.

  1. Biztosan sokan ismeritek Electronic-ot, a fiatal orosz tehetséget, aki a következő sztárjátékos lehetne, ha nem egy FlipSid3 kaliberű csapatban kellene szenvednie. Hónapok óta azt kívánja mindenki, aki csak egyszer is látta játszani őt, hogy kerüljön már be egy top szervezethez. De erre nem került sor sem az átigazolási szezonban, sem azután, -de miért? Mert 2019-ig szerződése van az F3-mal és a kivásárlási ára sajnos túl nagy.

Pedig a tehetsége vitathatatlan, ezt az alábbi videóban is láthatjátok. Electronic mérföldekkel a csapattársak felett van skillben, millió egy alkalommal bizonyította már ezt, de most itt egy újabb ok, amiért jogos ezt gondolnunk. Amíg a lehető legbutább módon halnak sorra a társak, ő megmenti a kört egy gyors ace-szel.

Miközben hétről hétre ügyesebb lesz, azt láthatjuk, hogy egyre inkább az egy évvel ezelőtti NiKohoz hasonlítható életútja: egyszemélyes hadsereg, akin meccsek állnak és buknak. A társak inkonzisztensek és gyengék hozzá képest, különösen B1ad3 és wayLander. Előbbi ebben a pillanatban a leggyengébb CIS játékosnak számít a ratingek alapján, miközben Electronic-nál egyetlen jobb játékos van a régióban, aki nem más, mint az 1.29-es ratinggel rendelkező s1mple.

Az alábbi táblázatban egyébként jól megfigyelhető, hogy a csapattársakhoz képest mennyire kiemelkedik, hiszen 8-ból 6 kategóriát ő nyert meg a statisztikákból: ratingben, túlélt körökben, K/D-ben, körönkénti ölésekben, ölésekben és körönként sebzésekben is messze túlszárnyalja a társakat. Csak halálokban és körönkénti gránátsebzésekben maradt alul, de itt is a középmezőnyt erősíti.

A csupán 19 éves orosz játékos egyébként még bőven a karriere elején van, a képességei az elkövetkező 1-2 évben még ennél is tovább fejlődhetnek. Viszont 2019-ig a FlipSid3-ban fog játszani, akik aligha lesznek top 10-es vagy annál is jobb csapat addig, hiába minden erőfeszítés Electronic-tól. Ez pedig valahol nagyon szomorú, mert egy ilyen játékosnak, mint ő, a legjobbak között a helye. Csak akkor fog még magasabb szintre lépni, ha több és jobb kihívást kap. Ha egy ilyen, hozzá képest gyenge felállásban kell játszania és alig találkozik a világ legnagyobb ászaival, akkor előbb-utóbb leragad a fejlődésben, vagy romlásnak indul.

De ha egy olyan üzlet összejönne neki rövid időn belül, mint NiKonak a FaZe, akkor könnyen túlszárnyalhatja a jelenlegi sztárokat is. Csak hát drága mulatság a leigazolása, és nem sokan engedhetik meg maguknak azt az összeget, ráadásul ebben a pillanatban helye sincs már sehol, eléggé összeálltak a csapatok a nyári szünet után. De egyszer eljön még az ő ideje, csak győzzük kivárni!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!