Továbbra is botok tartják túszként az ARAM meccseket

Továbbra is botok tartják túszként az ARAM meccseket

Kezeket fel, aki még nem találkozott botokkal ARAMon! Ha te nem tetted még fel a kezed, érezd magad szerencsésnek, ugyanis egyre nagyobb teret nyernek, sajnos.

Egy ideje már felütötte a fejét a bot probléma a játékon belül, azon belül is leginkább az ARAM pályán. Több fórumon lehetett erről olvasni, illetve a ti is jeleztétek, hogy számos mérkőzésen tapasztaltátok már ezt. Hogy miről is szól ez az egész? Nagyon egyszerű: a pénzszerzésről, azt is elmondjuk, hogy miért és miként.

Saját csapatuk ellen fordulnak néha a minionok az ARAM pályán -videó

Eacute;rdekes bug-ot találtak újfent a játékban, ezúttal az ARAM pályán "romlottak" el a minionok és saját csapatuk ellen fordultak, de a másik fél se volt jobb helyzetben.

Jelenleg a játékban a maximális szint a 30, igaz ez hamarosan változni fog, de ez a minimum, ami a rangsorolt meccsekhez kell, ám még az XP boostokkal együtt is beletelik nem kevés időbe, hogy egy account elérje ezt a szintet. Ha ez megvan, akkor lesz egy friss 30-as fiókunk, amivel lehet rankedezni. És hogy kinek kell ilyen mértékben friss fiók, illetve miért pont ARAM-on teszik ezt meg? Az első kérdésre nagyon egyszerű a válasz, a booster oldalaknak, akik tömegével boostolják fel az embereket magasabb divíziókba, ahol egyébként semmi keresnivalójuk nem lenne, maximum a saját személyes elképzelésük szerint, de ez általában csak kifogás arra, hogy valójában rosszak vagyunk, különben boost nélkül is menne. Véleményem szerint pedig azért ARAM-on történik mindez, mert egyrészt a meccsek ott átlagban rövidebbek, vagyis hamarabb fejlődik a fiók, másrészt kevésbé van komolyan véve, mint egy normál, illetve könnyebb "scriptelni", hiszen csak egy ösvény van, ahol mindenki mozgolódik, nem kell a farmra figyelni, nincsen dzsungel stb.

Tehát az igény sajnos továbbra is megvan a friss 30-as fiókok iránt, azt nem tudom pontosan, hogy ezt a booster oldalak saját maguknak farmolják ki, esetleg van erre egy külön szakosodott "szolgáltatás", majd ők adják el jó pénzért a boostereknek, de egy dolog biztos: ebből akár meg is lehet élni, igaz közben számos ember játékélményét teszik ezzel tönkre. Sok ismertető jele van a botoknak, általában Heal Barrier kombóval érkeznek, a macis ikont használják és nincs kulcsmesterségük, mert minek? Ők nem nyerni vannak itt, csak benne lenni a játékban és minél gyorsabban végigpörgetni, hiszen a vesztes meccsért is jár az XP, ezzel a módszerrel pedig nem kell valakinek robotolnia a gép felett, hogy fejlődjenek.

Az már megint egy mellékes téma, hogy ha egyszer elkészülnek az accountok, akkor a további boostolással megint hány játékos élményét károsítják, egyelőre maradjunk az ARAM meccseknél. Ez nem egy új keletű dolog, jómagam is már hetekkel ezelőtt hallottam róla, illetve ti is jeleztétek ezt még a nyár folyamán is. Úgy tűnik, hogy a probléma azóta sem oldódott meg, még mindig látni botokat több meccsen. Mi lehet erre a megoldás?

Kellene szerintem egy új jelentési lehetőség, főleg a 30-as szint előtt, amivel kifejezetten a bot fiókokat lehetne jelenteni. Az egyetlen probléma ezzel, hogy ha csak nem smurfölünk, akkor mi magunk is kezdők vagyunk, így nem biztos hogy feltűnik, vagy egyáltalán tudatában vagyunk annak, hogy mi történik, harmincas szint felett pedig ugye nincs már értelme botolni, mivel rankedre "érett" a fiók. Valamilyen megoldás viszont kell erre, mert nagyon rombolja a játékélményt, ha belépünk egy meccsre és a fenti kép fogad minket, akkor nagyjából tudhatjuk, hogy komoly mérkőzésre nem számíthatunk. A botok csak arra képesek, hogy újra meg újra torony alá fussanak és meghaljanak, vagy álljanak tétlenül egy helyben, ezáltal ha van normális ellenfél és nem ott is botok állnak, akkor nagy előnyre tesznek szert könnyen, így gyorsan befejezik a mérkőzést. A botprogramot futtatóknak pedig pont ez a célja, hogy minél hamarabb minél több meccs menjen le.

Szomorú jelenség ez is, meg a boostolás is, de sajnos amíg igény van rá, addig lesznek olyanok, akik vállalják ezt a kockázatot. Illetve jelen esetben nem is igazán van kockázata, hiszen email címet akárhányat lehet csinálni, ezáltal felhasználót is, ha kapnak pár bant, abba nem halnak bele, ide valami átfogóbb megoldás kellene. IP címet lehet maszkolni meg elrejteni, vagy szimplán egy nyilvános helyről futtatni a klienst és a programokat, szóval igazán nehéz dolga van a Riotnak e téren. Mi lenne egyáltalán a megoldás? A meccs indulásáig nem igazán derül ki, hogy a hősválasztásban éppen egy ember, vagy egy bot ül, ha meg már elindult, kevés dolgot lehet tenni vele, maximum utána.

Ti találkoztatok már botokkal ARAM-on?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!