Régen volt ilyen érdekes és egészséges a ladder -Mike Donnais interjú

Régen volt ilyen érdekes és egészséges a ladder -Mike Donnais interjú

A balanszcsapat feje mindig szívesen beszél arról, hogy mi folyik a háttérben. Most szóba került Barnes, Keleseth, a legjobb paklik, és persze a jövőbeni tervek is.

Mike Donnais a játék egyik vezető fejlesztőjét, nemrég a PC Gamer kapta el egy hosszabb interjúra, amiben szó esett a nerfek mögötti gondolatmenetről, hogy mi a helyzet Barnes-al, miért ilyen erős Keleseth és az is feljött, hogy az emberek akarták, hogy Anduin keményebb legyen, akkor most ne sírjanak.

Amikor arról van szó, hogy a fejlesztő csapat nem végez túl jó munkát egy kártyaváltoztatással, akkor simán visszadobjátok, vagy ti magatok javítotok?

Alapvetően együtt dolgozunk. Az utolsó simításokat a végső csapat végzi, de ha szükség van még változásra, akkor nagyobb körben is leteszteltetjük. Ha szembejön egy ilyen eset, akkor van egy e-mail láncunk, amibe bedobunk egy lapot olyan kísérő szöveggel, hogy "Itt az új Priest legendary, valami ilyesmit akarunk, de egyelőre nem túl kiegyensúlyozott a koncepció, van ötletetek?" Ha egyszerre ötven ember ötletel valamin, abból úgy is lesz valami.

A nerf elérte azt a hatást, amit szerettetek volna, egyszóval arra mozdult a meta, amerre ti akartátok?

Igen, nagyszerű változásokat látunk nagyon sok helyről. A ladder tele van különböző paklikkal ebben a pillanatban, sőt el lehet mondani, hogy most mind a kilenc kaszt versenyben van. Ha valakinek van egy kedvence, akkor most jól érezheti magát, hiszen létezik olyan összeállítás, ami elég erős tud lenni, ennek pedig nagyon örülök. Persze eljön majd az idő, amikor a játékosok megtalálják a legjobb megoldásokat, de most a kompetitív része a játéknak nagyon érdekes és szerencsére kiegyensúlyozott.

A Pirate Warrior végre úgy tűnik, hogy olyan nerfet kapott, aminek szignifikáns hatása van. Szerinted ez marad, vagy a játékosok visszatérnek majd az öreg Fiery War Axe-hez, úgy mint Leeroy esetében?

A helyzet szerintem hasonló, a fegyver attól még erős marad, csak sokaknak friss még a nerf élménye. Ezen kívül ez végre egy jó ok arra, hogy valaki váltson egy olyan kasztról, ami eddig dominálta a szcénát.

Mielőtt bejött volna a frissítés, sokan attól tartottak, hogy a Priest túl durva lesz és egyeduralkodóvá lép elő. Amikor terveztétek a változásokat, akkor mennyire óvatosan jártatok el?

Anno, amikor a Priest arról szólt, hogy lenyúlja az ellenfél kártyáit, akkor sokan panaszkodtak, hogy ez így nem túl jó, és egyáltalán nem poén. Ezért egy picit más irányt akartunk adni a kasztnak. Először jött a Dragon Priest, utána a C'Thun Priest, és most itt van Lyra is a fura varázslataival. Alapból senki nem szeret veszíteni, de ha a saját Ragnarosod üti be az utolsót, az még egy szinttel feljebb pakolja a rossz érzéseket.

Most a Raza + Shadowreaper Anduin az egyik legdurvább kombó a játékban, a nerf előtt volt arról szó, hogy itt is változtassatok?

Igen, abszolút. A Priest esetében az egyik legfontosabb ismérv, hogy általában nagyon nehéz vele játszani. Tehát az általános győzelmi arányok nem mindig tükrözik a kasztban rejlő lehetőségeket. Maga a pakli egy lassabb archetípus, akár 25 kör is kellhet, hogy beinduljon a gépezet. De ezidő alatt simán lekap minden ellenséges lényt és sokszor nem enged teret az ellenfélnek. Dehát az emberek az utóbbi években azt kérték, hogy "Hahó, legyen már végre jó a Priest!", máskor kétszer is meggondolják, hogy mit kérnek.

Meglepett titeket Prince Keleseth térnyerése? Szerinted a játékosoknak több időt kellett volna kísérletezni a lappal a patch előtt?

Ismét igen a válasz. Az adataink azt mutatták, hogy volt egy csoportja a játékosoknak, akik próbálgatták, és jó eredményeket értek el. Viszont az ereje nem volt olyan egyértelmű, mielőtt az öt lap megkapta volna a saját nerfjét.

Lépjünk egy picit vissza, régebben szó volt arról, hogy érték szempontjából a Fiery War Axe, vagy Tirion a játék legjobb kártyája, ezek szerint most Tirion az egyeduralkodó?

Ha most kéne mondanom valamit, akkor inkább egy DK kártyát említenék. Persze, még mindig ott van a legjobbak között, de már más a helyzet. Ha értékről van szó, akkor figyelembe kell venni a hosszú távú erőt. Teszem azt Deathstalker Rexxar őrületesen jó, ha több körre vetítjük le az erejét, sőt akár végtelen erő is lehet benne. Tirion ezzel szemben pár kör és eltűnik.

Ha majd Barnes kirotál a standardból, akkor örülni fogsz? Valahogy úgy érzem, hogy balansz szempontjából egy rémálom lehet az a lap.

Barnes talán még erősebb, mint Keleseth, olyan tempót tud produkálni, amire más lap nem igazán képes. De ez a szép ebben, ha egy lapból elege lesz az embereknek, akkor egy idő után úgy is kiesik. De nem kell aggódni, úgyis lesz majd olyan, amit lehet majd szidni.

Van olyan, amikor egy lapról már előre tudjátok, hogy nagyon durva lesz? Teszem azt ott volt a Drakonid Operative, aminek betegnek kellett lennie, mert a Dragon Priest nagyon sok alap lapját vesztette el.

Igen a Drakonid OP egy nagyszerű példa. A játékosok imádták a Dragon paklikat, és szerintem nem örültek volna, ha kiveszik a deck. Szóval kellett valami, ami kitölti az űrt. Teszem azt, az Ultimate Infestation-ről is tudtuk, hogy durva lesz, bár kellett hozzá egy Innervate nerf, hogy kiegyensúlyozódjon.

Itt és most egy baráti beszélgetést folytatunk, de az internet népe és a fórumok világa sokszor nagyon is támadó, sokszor agresszív tud lenni. Ezzel hogy birkóztok meg?

Az évek során azt kellett megtanulnom, hogy az emberek a blog bejegyzésekből akarnak tanulni. Viszont vannak olyanok is, akiket csak a saját elképzelésük érdekel, ők gyakorlatilag átlépnek mindenkin. Szóval, amikor egy fúrumon írok le valamit, akkor az azoknak szól, akik meg akarják érteni, a többiek pedig azt csinálnak, amit akarnak!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!