"Le kell váltani azokat az öntelt és arrogáns játékosokat, akik viccet csinálnak a magyar e-sportból!"

A Gamer Gentlemen csapatkapitánya nem finomkodott, keményen nyilatkozott a magyar profi mezőnyről.

Szeptember végén egy napra ismét összegyűlnek a gamerek és e-sportolók Kecskeméten

Rainbow Six Siege, League of Legends, WoT, OW, FIFA, Hearthstone... -lesz itt minden.

A legfrissebb Real Gamers LoL bajnoka a Gamer Gentlemen csapata, akik bár 2-0-ás eredménnyel végeztek, mégsem volt olyan egyszerű dolguk, mint ahogy az látszik. A meccsről, a csapatáról és a magyar profi közösségről nyilatkozott nekünk Bálint “Nolph” Márk.

Az első meccsen elég nehezen sikerült nyerni, viszont a másodikat simán nyertétek. Mi változott a két mérkőzés között?

Az első meccsen több alkalommal nem tiszteltük eléggé a TPA kezdeményezési lehetőségeit, ami nagyon sok tornyunkba és halálunkba került. Kénytelenek voltunk a játék nagy részét "teknősözve" tölteni, és objective-et objective után átadni az ellenfélnek. Ez a csapatunk egyik legnagyobb erőssége véleményem szerint, hogy mindig tudjuk mi az, amit át kell adnunk az ellenfélnek, és mi az amiért megküzdhetünk. A második mérkőzés a karakter választás során már eldőlt. Volt egy tervünk, hogy miket szeretnénk játszani, amit a TPA Syndra first pick-je lehetővé is tett. Kibannoltunk 3 adc-t, amit Dander nagyon jól tud játszani, így csak a számára kevésbé megszokott karakterei maradtak, mindezzel ellentétben Akrol zseniális Vayne player, valamint Vayne nagyon erős a jelenlegi metában, ameddig bizonyos tiltások megtörténnek ellene.

Gamer Gentlemen csapata balról jobbra: Nolph, Pepi, Akrol, Ned Julpie, WaceFake

Ki az, akit kiemelnél a csapatodból, illetve az ellenféltől?

A csapatunkból Akrol és Pepi rendszeresen nagyon stabil teljesítményt nyújt, valamint Ned és WaceFake is napról napra egyre jobban teljesítenek a lane-eiken. Viszont leginkább a csapatjátékunkra vagyok büszke, nem az egyéni tehetségeinkre. Az ellenféltől Dandert emelném ki feltétlenül! Nagyon ügyes játékos, jó mechanikával rendelkezik. Valamint szeretném az egész csapatuknak megköszönni a sportszerűséget!

Hogy tetszett maga a Real Gamers rendezvény és a lebonyolítás?

A rendezvény felettébb élvezhető volt. Sajnos viszont az esemény- és a versenyszervezők között volt egy kis kommunikációs baki, ami pár kisebb/nagyobb problémához vezetett, amiket most nem szeretnék felsorolni. Azonban remélem tanult belőle mindenki, és legközelebb elkerülhető lesz minden ehhez hasonló dolog.


A csapat az Infinity Esport Bár Minor Cup Series versenyén

Hogyan képzelitek el a csapat jövőjét? Mennyire gondoljátok komolyan a LoL-t?

A csapat úgy fél éve van együtt, ami alatt történt pár játékos csere, de a jelenlegi felállás tavasszal született meg. Egyelőre nincsenek nagyon komoly elképzeléseink, mert ha reálisak akarunk lenni, akkor egy Challenger Series-hez nem vagyunk elegek jelen pillanatban. Viszont; tekintve, hogy milyen ütemben fejlődünk, nem tartom kizártnak, hogy akár a legerősebb itthoni csapat legyünk bizonyos időn belül.

Jelenleg zajlik a Magyar Elit Bajnokság, szerinted melyik a legesélyesebb csapat a végső győzelemre?

Mindenképp a WiLD-ot tartom a legerősebbnek a csapatok közül, de ők sem olyan erősek, mint lehetnének. Szükségük lesz még egy kis időre az összeszokáshoz.

Magatokat hova sorolnád a magyar versenyközösségen belül?

Úgy a top 3 vagy top 4 csapatnak tartom a társaságunkat, viszont ez napról napra változik. Egyre több tehetséges játékos és csapat jelenik meg itthon, aminek nagyon örülök, mert lassan le kellene váltani a nevetségesen öntelt, gyerekes és arrogáns játékosokat, akik nap mint nap viccet csinálnak a magyar e-sportból. (Akinek nem inge, ne vegye magára!)

A tavaly még Natio Esports színeiben játszó jungler kemény véleménnyel van a profi mezőnyről, és az is látszik, hogy nagyra törő terveik vannak a Gamer Gentlemen-nel! A Real Gamers döntőjét a Team Plague Academy ellen itt megtekinthetitek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!