Jövőre jóval ritkábban kapunk majd patch-eket a játékban, azokat is két adagban

Jövőre jóval ritkábban kapunk majd patch-eket a játékban, azokat is két adagban

Jövőre valószínűleg sokkal kevesebb patch-et kapunk és változik a teljes frissítési rendszer is Ghostcrawler szerint, így ritkábban kell majd kapkodni a fejünket.

Fenekestől megváltozik jövőre a játék frissítése Ghostcrawler szerint. A tervek szerint a mostani rengeteg patch helyett, melyek hektikusan jönnek, inkább egy fix rendszert szeretnének felállítani. Az megint egy hatalmas újítás lenne az eddigi évek alatt megszokott rendszerhez képest, mivel jócskán lecsökkentenék a patch-ek számát.

Valóra válhat az álom, a "tapasztaltabb" bronzosokat egyszerűen Silverbe rakná a Riot!

Aioween | 17/10/04 10:30 Ghostcrawler, a Riot egyik vezető munkatársa szerint a bronz divízió túlságosan népes, ezért inkább az újabb játékosoknak hagynák ezt meg, a többieket pedig Silverbe léptetnék elő. Greg "Ghostcrawler" Street a Lead Game Designere jelenleg a League of Legends-nek, szóval nem egy sokad rangú alkalmazottról van szó.

Erről az orosz Cybersportnak adott interjúban esett szó, ahol a tapasztaltabb bronzosok esetleges Silverbe emeléséről is. Az új tervek szerint fixen havi szintű patch-eket szeretnének inkább kiadni, nem úgy mint most, illetve minden nagyobb patch-et egy kisebb követne nagyjából két hétre rá. Ezáltal csökkenne valamelyest a játék változékonysága, de ez egyrészt a profi metának is kedvezne, illetve nekünk sem kellene olyan gyakran alkalmazkodni egy-egy hős, vagy tárgy, vagy az érkező rúnák változásaihoz.

Azt is hozzátette, hogy ha minden jól alakul, akkor ezt már a jövőre érkező nyolcadik szezonban megvalósítanák, így a mostani nagyjából 24 patch helyett mindössze 12 érkezne egy évben.

Jelenleg a patch-ek nagyjából minden második héten érkeznek. Szeretnétek esetleg ezeket ritkábban kiszórni, hogy többet tudjatok tesztelni?

Vannak frissítéseink a szezonok között és persze a szezonokban is. Ezeket a profi játékosok azért is szeretik így, mert nem kerülnek ki azonnal a versenyekbe. Mindig is szerettük volna következetesen patch-elni a játékot, de nem feltétlenül jó ha csak havonta van egy-egy patch, ha az ember minden nap játszik, és ezt ki kell várni. Mások meg azt mondják, hogy túl gyakran változtatjuk a játékot. Ezért tervezünk egy olyan rendszert, ahol a nagyobb patch-ek havonta jönnének ki, két hetente pedig egy kisebb frissítés jönne, ami kiegészíti az előző nagyot.

Van esély arra, hogy átváltsatok erre a rendszerre már 2018-ban?

Igen. Kipróbáljuk és megnézzük miként reagálnak rá. Ennek az a kockázata, hogy mi van akkor, ha a játékosok azt hajtogatják például, hogy "Ezreal túl erős, nem akarok egy egész hónapot várni". Meglátjuk miként alakul majd ez az egész.

Ha belegondolunk, ez egy elég egészséges változás lehetne. Lenne egyrészt egy átlátható pontos rendszer, így mindig tudjuk, hogy mire számíthatunk. A nagyobb változásokra lenne elég idő tesztelni, nem kerülnének be annyira bakik, vagy túl OP buffok, két hét után pedig a konzekvenciákat levonva, jöhetne a finomhangolás. Hátulütője is van azért, így kevesebb skin, hősfrissítés és új hős érkezhetne, hiszen ezek egy-egy kisebb frissítésbe aligha férnének bele. A kérdés az az, hogy mi a fontosabb? Pár új kinézet, vagy a játék esetleges egyensúlya, -mert szerintem inkább az utóbbi.

Ti mit gondoltok?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!