Közel egy millió forintra rúg az I. Morphelo bajnokság díjazása

Közel egy millió forintra rúg az I. Morphelo bajnokság díjazása

Fontos információkkal és hasznos tippekkel szolgálunk, hogy végül ti vihessétek haza a főnyereményt!

Korábban már beszámoltunk nektek a II. Morphelo Emlékversenyről és az idén megrendezésre kerülő 5on5 bajnokságról is, ráadásul interjút is készíthettünk az esemény egyik főszervezőjével, Bodzássy "bodzy" Gáborral, aki részletesen válaszolt kérdéseinkre. Azonban a Morphelo Emlékversenyt érintő híreknek még közel sincs vége, ugyanis a napokban a szervezők ezt a magyar WoT-os berkeken belül elképesztő nyereményalapot további 300.000 arannyal fejelték meg, amivel a verseny nyereményalapja közel egy millió forintra rúg!

Bodzy: "A magyar WoT életben ilyenre még nem volt példa"

Scheff | 17/10/02 13:11 A Morphelo Emlékverseny idén második alkalommal kerül megrendezésre, ráadásul az esemény egy 5on5 versennyel is bővült, amivel kapcsolatban Bodzy-t, az esemény egyik főszervezőjét kérdeztük meg. Mesélnél nekünk kicsit a bajnokság gyökereiről, hátteréről azok kedvéért, akik esetleg még nem hallottak róla? Akár fél millió forintot is nyerhettek a Morphelo Emlékverseny 5on5 bajnokságán!

Változások a szabályzatban

  • Prémium tank választása nem engedélyezett
  • Climb/Boost: A hivalatos WG által kiadott minitérképeken elsötétített pozíciókban tartózkodás szabályellenes és sportszerűtlen magatartás.

A szabályzat első pontjának lényege feltehetően az, hogy ne kerüljön indokolatlan hátrányba az a csapat, amelyik nem rendelkezik valamelyik OP prémium tankkal (Defender, Patriot, Skorpion), míg a Climb/Boost tiltása ugyan kevesebb taktikai elemet ígér, ellenben egy-egy csata kimenetele nem attól fog függni, hogy vajon sikerül-e felmászni az adott helyre vagy sem.

Változások a nyereményalapban

Eredetileg a nyereményalap részét a tankvezetés és persze az első helyezett csapatnak járó 500.000 forint képezte, viszont további 300.000 arannyal toldották meg ezt az önmagában is elképesztő összeget, így a nevező csapatok közül szinte senki sem távozik üres kézzel.

Tippek a versenyhez

A verseny ugyebár 5on5 rendszerben zajlik majd, a csapatok pedig tier VIII tankokkal esnek majd egymásnak. Rendkívül fontos, hogy mindenképp azokat a tankokat válasszátok ki egy-egy körben, amiben ténylegesen van potenciál és persze az sem mindegy, hogy milyen löveget szereltek egy-egy tankra. A legjobb példa a lövegválasztásra talán a T32, ami a kis löveggel sok esetben veszélyesebb, mint a naggyal, valamint ide sorolható az O-Ho is, ami a mozsárágyújával a beásott tankokat likvidálhatja játszi könnyedséggel.

A versenyre ideális választás lehet a VK 100.01 (P), ami rendkívül jó páncélzattal és löveggel rendelkezik. Ellenszere talán a japán tier VIII nehéz tank, az O-Ho lesz, ami a howitzer lövegével könnyedén kifüstölheti a német fenevadat. Szituációtól függően remekül működhet még a T32, Emil I, AMX 50 100, Object 416, Rhm. Borsig és végül, de nem utolsó sorban az IS-3.

A taktikákhoz ötleteket meríthettek az ESL egykor legígéretesebbnek tűnő versenysorozatából, az 5on5 Yolo Cup-ból, hiszen rengeteg videót találhattok erről  a youtube-on.

Nevezzetek a versenyre

A bajnokságra már csak 3 napotok van nevezni, ezért aki kedvet kapott a versenyhez ne habozzon, mielőbb keressen magának csapatot, és vegyen részt a legkomolyabb magyar World of Tanks bajnokságon! Nevezni ezen a linken tudtok, és természetesen sok szerencsét minden csapatnak!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.