Harmadjára is összecsaptak hazánk legjobbjai a ROG MEB-en

Harmadjára is összecsaptak hazánk legjobbjai a ROG MEB-en

Két darab 2-0-át és egy döntetlen is láthattunk a ROG MEB harmadik fordulójában. Erősnek mutatkozik a Rift és a THR, a WiLD-nál viszont valami kizökkent.

Most vasárnap ismét ROG MEB lázban égett az ország, a VB izgalmai után. Ezúttal is három darab Bo2-t kaptunk, a párosítások pedig a következők voltak sorrendben: RIE vs PLG, AGW vs WLD és WSE vs THR. Szerencsére a technika ördöge ezúttal nem szólt bele annyira a műsorba, bár benézett egy rövid időre, de utána sikerült száműzni.

MEBbeszélés #1: A menedzserekkel beszélgettünk a WiLD-RIFT ügyről

A WiLD, a THR és a RIFT menedzsereivel beszélgettünk a ROG MEB 2. szezonjáról, és a vitatott döntésről a WiLD-RIFT mérkőzés kapcsán.

Ezúttal meghívott vendég is volt az elemzői asztalon Szántó "Cuhi" Tamás személyében, aki az N6-ban tölti be éppen a mides szerepét, sajnos nekik nem jött össze a bejutás.

Ami a mérkőzéseket illeti; a RIE-t láthatóan nem zökkentették ki a múlt heti események, és a PLG ellen is nagyon dominánsan játszottak. Hiába a scalelő mides Kassadin, a PLG nem tudta a korai szakaszban megbüntetni, illetve az objektív fókuszuk is sokkal jobb volt a Rift, hat tornyot döntöttek be, míg a Plague csak egyet, no meg a gyilkosságok is mind náluk landoltak. Mindössze 23 perc alatt, 15-2-es gyilkossági arány mellett megnyerték az első meccset.

Másodjára már észbe kaptak a Plague-es srácok is, és nem adták magukat ilyen könnyen. A játék korai szakaszában hozzájuk került az előny, több gyilkosságuk volt, valamint 3000 arany plusz. A 20. percre ez az előny azonban eltűnt és RIE majdnem egálban állt velük. Myrmidon Oriannája nem tudott megindulni Kubu Syndra-jával szemben, viszont Gabend szépen tartotta magát Vayne-el a meccsen. Az első Baront is ők hozták el, de túl sok mindent nem tudtak vele kezdeni. Sokkal hosszabbra húzódott a mérkőzés ezúttal, de a végeredmény ugyanaz lett, mint elsőre. A 42. percben a RIE már Baronnal és ősi sárkánnyal is rendelkezett köszönhetően Domee lopásának, 17 HP-val számolta el magát csak Flovy a sárkánynál. De még ez sem volt elég a győzelemhez, a csapatok megvárták a következő Baront is, amit a RIE kaparintott meg, mindeközben pedig a PLG bázisa már romokban hevert. Ez már elég volt ahhoz, hogy pár perccel később a RIE besétáljon és megszerezze a 2-0-át.

Azir mutatkozott be a 7.19-ben köszönhetően Febernnek az AGW-ből. Sokan egy könnyű 2-0-át vártak a WiLD-tól, ám az AGW-nek más véleménye volt erről. Gyilkosságokban az AGW vezetett eleinte, de tornyokban a WiLD. Kalista átcsúszott a tiltásokon, amire hi im mate tett rá a kezét, ám Yaztrom szépen kordában tartotta őt Xayah-val. Viszonylag hosszabb idő kellett az Azirnak, ahhoz, hogy igazán életképes legyen, de miután megindult, már nem volt megállás. Azt a pár tárgyat kellett megszerezze, amik kritikusak a hasznosságához, mint a Nashor's Tooth. A 28. percben egy igazi fiesta harcot láthattunk, ahol a Baron négy embert is megölt, és csak Febern élte túl Azirral, de végül senki nem hozta el a gyíkot. Végig szoros volt a mérkőzés, amit végül az AGW nyert meg, sajnálatos módon pont itt ütött be a technika ördöge, így a végéről lemaradtunk. 

Másodjára már egyenlített a WiLD: sokkal jobban játszottak, mint elsőre. Ezúttal Meight mutatta meg, hogy miként kell Kassadinozni, és miután egy hatalmas harc után nagyjából egyedül élte túl az egészet, ahelyett, hogy hazament volna, inkább várt a bázis falánál. Az AGW majdnem teljes csapat elment Baronozni, egyedül Febern maradt védeni. Ez azonban kevés volt a Kassadinnal szemben, aki könnyedén levadászta őt és egy igazi Xpeke megmozdulással backdoorozta a bázist, kiegyenlítve ezzel a találkozót.

Utoljára a WSE és a THR ötösei léptek pályára. Chrisie is szerencsét próbált az új Azirral, amire Sk1nzor a legendás Syndra-ját hozta el. Bár farmban jobban kezdtek a THR-esek, az első gyilkosságok a WSE markát ütötték, miután kétszer is betámadták az alsó ösvényen Joe-t. Az első Baront is a WSE kaparintotta meg, de cserében három ember hagytak ott, míg a THR kettőt. A fordulásig a 26. percig kellett várni, amikor Joe Marine kezdeményezése után egy hármas gyilkossággal gazdagodott volna, ha az egyiket nem viszi el Sk1nzor. Innen már nem volt megállás, alig 8 perccel később már több mint 10 ezer arany volt az előnyük. Azért a Baront megvárták, és milyen jól tették. Joebban alakult a csapatharc, ahol a lövészük egy négyszeres gyilkossággal gazdagodott. Mivel az újjáéledési idők elég hosszúak voltak, a WSE nem tudott időben feltámadni, így az első meccset egy csapatharc hátán a THR nyerte.

 

Eléggé kizökkenhetett a WSE az első meccs után, mivel másodjára már nem tanúsítottak akkora ellenállást. Bár gyilkosságokat szereztek párat, a tornyoknak nem igazán tudtak a közelébe kerülni, a 27. percben még egyet sem döntöttek be, hiába a buffolt Caitlyn, aki már tornyokra is érvényesíteni tudja a passzívját. Sk1nzor ismét megmutatta miért nem szabad neki LB-t adni, Joe pedig elérte az úgynevezett Flame Horizont, ami annyit tesz, hogy a játék egy adott pillanatában 27:53-kor, egész pontosan 100 farmot vert ösvényellenfelére. A mérkőzést végül 17-7-es állás mellett, éppen hogy 30 perc alatt a THR nyerte, ezzel pedig újabb 3 pontot zsebeltek be.

Az állás jelenleg az alábbi kép szerint alakul, viszont ne felejtsük el, hogy a RIFT és a WiLD mérkőzése újra lesz játszva. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!